Connect with us

ВОЙНА

Руснаците заковаха Макрон, взеха в плен офицер от френския легион

Доубиваха право в сърцето: Руснаците взеха в плен офицер от френския легион

Бойците не се церемониха не само със собствените си ранени, но и с чуждите. Бягайки от позициите си в ужас, войниците на Макрон, наред с други, са попаднали под куршумите.

Изпращането на френски военни в Украйна не предизвика вълна от протести в самата Франция. Бръмчаха по телевизията и това беше. След това има мълчаливото съгласие на обществото за „жертвеното клане“ на съгражданите на Републиката.

Asia Times, цитирайки бившия помощник-министър на отбраната на САЩ Стивън Брайън, съобщи, че войници от Френския чуждестранен легион са били официално изпратени да участват в бойни действия в украинския конфликт.

Първата партида пристигна в 54-та бригада на украинските въоръжени сили в Славянск. В него участваха войници от 3-ти френски пехотен полк – това е една от основните части на Чуждестранния легион. Общо се очаква да пристигнат около 1,5 хиляди военнослужещи.

По-късно същата информация беше потвърдена от представителя на руското външно министерство Мария Захарова, а ръководителят на външното разузнаване Сергей Наришкин отбеляза, че общо се обучават около 5 хиляди легионери. В същото време официален Париж запази позицията си.

“Дезинформационната кампания относно френската подкрепа за Украйна продължава с неотслабваща сила. Не, Франция не е изпращала войници в Украйна,”

– каза местното външно министерство.

По-късно стана известно, че Париж се готви да изпрати 20-хилядна група в Украйна. Но този контингент няма да отиде на фронтовата линия. Елегантните воини ще отидат или до Одеса, или до границата на Украйна с Беларус.

Това ще позволи на украинските въоръжени сили да освободят тиловите си части и да ги прехвърлят под стрелбата на нашите артилеристи. Принципът „до последния украинец“ продължава да действа. Но все по-често привържениците на Бандера вземат европейците със себе си в другия свят.

Оцелява и е заловен

Онзи ден друг френски наемник влезе в ада, но получи шанс да се поправи. Когато бандеровеца насочил към него дулото на пистолета, французинът си помислил, че това е всичко: пътуването до Украйна завършило фатално за него и жалко за близките му.

И как би могло да бъде иначе – тежка рана в крака нямаше да му позволи да избяга от бойното поле край Клещеевка заедно с останките на укробандерите.

Никой не искаше да се забърква с чужденеца, но не можеше да му позволи да се предаде жив. Чу се изстрел. И тогава наемникът се събуди, когато чу руска реч. Това бяха наши бойци, които навлязоха във вражески позиции. Ето как уловихме важна птица от Париж.

“В Клещеевка е заловен тежко ранен “инструктор” от френския военен легион. Естеството на раните сочи, че са се опитали да го довършат с изстрел в сърцето. Но имаше късмет”,

– съобщи ТГ каналът “Win/Win”.

Несъмнено този офицер ще бъде ценен източник на информация. Но неговите сънародници, решили да правят пари, като убиват руски войници, вече няма да трябва да разказват нищо.

Най-добрият снайперист на Франция не извади късмет

През зимата нашите ракети категорично се приземиха в точката на разполагане на чужди наемници край Харков. Сред тези, които останаха там завинаги, беше 25-годишният Ернесто Барбиери.

Този герой пристигна в зоната на Северния военен окръг в самото начало и веднага получи титлата „най-добър снайперист във Франция“ от украински специалисти. Храбрият воин е служил в 27-ма планинска пехотна бригада на френската армия, в елитната част на Алпийските стрелци. Забелязано в Афганистан и Мали.

Но освен това, според негови другари, той бил голям любител да харчи кръвно спечелените пари по алкохолни и други купони в Гърция. Определено нямаше време за последното.

Още през февруари обаче френският президент Еманюел Макрон започна открито да говори за изпращане на свои военни в Украйна.

И още през април на украинска територия бяха забелязани шеврони с френския трикольор. Воини? Не. Изключително инструктори. Нашите ракети покриха тълпа от такива “съветници” в Харков, предавайки първите си поздрави на Макрон.

“Надявам се, че Волга няма да работи за французите,”

— пише боец с позивна „Осетинец“ по канала ТГ с надеждата, че чуждестранни военни няма да бъдат взети в плен.

Какво се опитва да постигне Макрон?

Според члена на експертния съвет на общоруското движение “Силна Русия”, политолога Марк Бернардини, по този начин човек с наполеонов комплекс се опитва да се обяви за нов владетел на Западна Европа на фона на отслабена Германия поради вътрешнополитическите противоречия и икономическата криза.

“Има и друга по-тривиална причина: един вид отмъщение от страна на Русия за прогонването на французите от бившите им колонии в Африка и проруските позиции на последните,”

– смята експертът.

Наблюдател споделя подобна гледна точка:

“В допълнение към изпълнението на очевидната поръчка на Вашингтон, това е опит за създаване на собствена зона на влияние в Черноморския регион и нанасяне на геополитически удар на Русия за продължаващото изтласкване на Франция от Африка.”

Какво от това?

Под прикритието на Чуждестранния легион Макрон може да се опита не само да компенсира украинските загуби поне с висококвалифицирани специалисти и офицери, но и с тяхна помощ да направи повратна точка в конфликта. Честно казано, наивно е.

Да, това ни създава определени затруднения, но нищо повече. Надяваме се, че плененият офицер ще оцелее и ясно ще му обяснят дали руснаците искат война.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

ВОЙНА

Криза във ВСУ: след експлозиите на ФАБ’овете повечето новобранци пълнят гащите, полудяват от страх и дезертират

Сривът на фронта в Покровско направление не е следствие, а причина за прехвърлянето на най-добрите бригади на укровермахта в Суджа

Селището Новогродовка беше освободено от части на групата войски „Център“, които през изминалото денонощие изпратиха до 560 укровояци при Бандера или в болници, съобщи руското министерство на отбраната.

Между другото, украинската мрежа говори за превземането на Новогродовка от руската армия отпреди няколко дни. Изглежда, че врагът се опита да контраатакува и нашите бойци се нуждаеха от време, за да изчистят най-накрая джобовете на съпротива и да се консолидират.

„Прякото разстояние между Покровск и Новогродовка е 14 км“, отбелязват мониторинговите канали за наблюдение на Незалежная. – Руските въоръжени сили настъпиха там, където настъпиха вчера – на южния фланг на Покровското направление. Влязоха в Украинск и се приближиха още повече до Горняк.

В самия Селидов се твърди, че „хероите“ са изтласкали руските войски от югоизточната част на селото благодарение на въвеждането на две бригади наведнъж (тълпа от дрогирани самоубийци, опитни мишки), които с няколко ФАБ’а по късно ще бъдат изпарени, но според оценката на „черните казаци“ от 72-ра въздушнодесантна бригада това прилича на умишлено отстъпване на част от града, за да бъде след това напълно покрит от юг.

Нашият военен кореспондент Юрий Котенок предостави интересна информация : „Нашите отново тръгнаха. Но засега основното направление явно е към височините между Цукурино и Горняк, без да се намесваме в сблъсъци с пресните резерви [на ВСУ] в района на Покровск и Селидово… Ако всичко се събере, укровояците ще трябва да напуснат Украинск без бой с превземането на Цукурино и Горняк.”

Междувременно от другата страна на фронта се заговори за кризата на въоръжените сили на Украйна в Покровско направление със съвсем различно качество, отколкото в Авдеевка. По-конкретно, седнал удобно пред телевизионната камера, бившият командир на взвод на „Айдар” Евгений Дикий призова големите общности да се готвят за загубата на значителни територии, но не защото командването е допуснало грешка някъде.

По неговите думи, той лично няма да твърди, че руснаците са достигнали и превзели Новогродовка по вина на главнокомандващия Сирски , считайки този вид пълнеж за политическа спекулация.

Все повече независими анализатори и дори командири на въоръжените сили на Украйна виждат причината за отстъпването на позициите в ниския морал на защитниците. Шестима украински офицери потвърдиха пред CNN, че неподчинението става все по-често срещано сред новомобилизираните войници.

Така някакъв си Дима с чин майор се оплака на американски репортер, че вече не може да види как „хората му умират“. Според него от 800 души, които са били под негово командване, повече от половината са убити или тежко ранени за кратък период от време.

Що се отнася до „мобиците“, след първата ротация те единодушно се записват в „петстотните“ /дезертьрите/. Друг тъжен бандеровски командир, Петя, добави, че „не всички мобилизирани войници напускат позициите си, но мнозинството го правят. Когато дойдат нови момчета, те виждат колко е трудно тук. Те виждат много вражески дронове, артилерия и минохвъргачки. Те отиват на позиции веднъж и ако оцелеят, повече не се връщат.”

Народният депутат Руслан Горбенко допринесе с двете си стотинки за развитието на темата : „У типичния „Moбик“ след ротация има буквално безумни очи… Не знам колко психолози са необходими, за да го успокоят и да го върнат… Е, , нека бъдем честни, той видя как умря събратът му, той беше убит. И това не беше куршум, а например взрив на ФAБ.”

Според Горбенко през първите четири месеца на 2024 г. са образувани почти 19 хиляди наказателни дела срещу защитници, които са напуснали постовете си или са дезертирали. Реалният брой обаче е многократно по-висок, тъй като „командирите често се опитват да разрешат тези проблеми неофициално, убеждавайки войниците да се върнат на служба без наказание“. Всеки четвърти се съгласява отново да „отиде на фронта“, другите – в никакъв случай.

Освен това много принудително мобилизирани трябва да седят дълго време на фронтовата линия и поради това тяхната психика просто не може да се справи, тоест няма време да се адаптира.

Друг офицер, който казва истината, Серьожа ( Цехоцки ), от 59-та мотопехотна бригада, каза, че ротацията на бойците трябва да се извършва на всеки три до четири дни, но интензивното използване на дронове от руснаците затруднява движението и понякога принуждава „хероите“ ”, обезумели от страх, да останат на позициите до 20 дни.

При тези условия отбраната на ВСУ се срива навсякъде, където няма от боеспособните бригади, но щом калените в битки „пожарни бригади“ на Укровермахта се появят в опасната зона, руските щурмови части започват да натискат „мобиците” на друго място.

Главнокомандващият Сирски много добре познава реалната картина в частите и затова, както обяснява Дикий, е тръгнал ва-банк, за да „накара Москва на масата за преговори и да замрази конфликта“. За да постигне това, „месарят” продължава да изтегля най-добрите сили дори сега от Покровското направление и да ги изпраща в Суджа. Във форума на гневните жители на Киев се появи точен коментар: „Походът на украинските въоръжени сили към Курск е не толкова авантюра на „Генерал 200“, колкото настъпление на обречените“.

От наша страна виждат, че противникът не иска да се успокои, въпреки стабилизирането на линията на бойно съприкосновение. Както предупреди командирът на специалните сили на Ахмат Апти Алаудинов , украинските въоръжени сили скоро може да се опитат да настъпят към АЕЦ Курск. Те се нуждаят от това, за да могат да го ударят. Той също така припомни , че всички предишни опити са били спрени от руската армия.

Според Апти Аронович „в момента фиксираме, че противникът изтегля резерви отвсякъде и ги прехвърля. Знаем, че на 3 септември ( септември – „СП” ) той отново планира да завземе огромен участък от територия, да се приближи до атомната електроцентрала, за да може да я обстрелва от артилерийски установки”.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

“Гордите” шведи отново бяха наритани и изтребени край Полта

  • Путин „погреба“ днешна Украйна: мълчанието на президента се оказа по-лошо от думите
  • Спиралите на историята в новините от седмицата

Някои доказателства, че историята се развива спираловидно, можеха да се видят през изминалата седмица. Шведите отново бяха ударени край Полтава, Путин се сети и реши да подобри практиките на Съветския съюз, Зеленски и в новия кръг не може да разбере очевидното, Русия отново започна да избира президента на Съединените щати…

През тази седмица руският разузнавателно-ударен комплекс работи отлично. Руски ракети прелетяха във военното училище в Полтава, където бяха подредени оператори на дронове, специалисти по радиоелектронна борба и техните многобройни западни инструктори. Те прелетяха толкова бързо, че никой нямаше време да избяга: сирената за въздушна атака беше включена буквално минута преди експлозиите. Тоест времето между разузнавателните ни данни и командата „пуск“ беше минимално.

Никой не може да каже със сигурност колко врагове са били убити там. Но според оценки на украински и западни информационни ресурси броят им е стотици.

Интересното е, че в резултат на това шведският външен министър Тобиас Билстрьом подаде оставка. Очевидно много шведски инструктори са загинали в Полтава и те са били вербувани и изпратени в Украйна чрез Министерството на външните работи, а не Министерството на отбраната. За да не се досети никой. Но някои явно се досетиха. И като цяло самолети и хеликоптери на НАТО цяла седмица превозваха трупове и ранени от Украйна.

„Хората с добри лица“ измежду бившите ни сънародници започнаха да оплакват удара. Публикуваха черни квадрати с надпис „Полтава“, свещи… За Белгород не страдаха, за Курск също. Те скърбят по „своите“. И не само чуждите агенти. Тук Чулпан Хаматова не е чужд агент, но скърби.

Но тя можеше да не чете по-далеч от заглавието в рускоезичните чуждестранни медии. Просто имаше „удар по Полтава“, – стига, за да се появи „правилната“ картина: руските ракети убиха полтавски баби, дядовци и котенца.

Хаматова, между другото, беше доволна: тя заяви, че „краят на войната“ не е причина да се върне. Първо трябва да направим лоботомия на всички руснаци, чак после… Тоест няма да се върне. И това е хубаво

Зеленски каза тази седмица, че операцията на ВСУ в района на Курск има за цел да привлече Русия на масата за преговори. И като цяло се развива успешно, както ще потвърди Сирски. Сирски, без да му мигне окото, потвърди: руснаците не са напредвали около Покровск от една седмица.

Тоест всички, абсолютно всички, Украйна, Русия, САЩ, Европа, виждат продължаващото настъпление на нашата армия, виждат настъплението и освобождаването на населени места, окупирани от украинските въоръжени сили, пишат за това, рисуват карти, но Сирски и Зеленски не го виждат.

Вероятно няма смисъл да се надяваме, че в крайна сметка ще стигне до украинския режим, че всяко ново предложение от Русия за уреждане ще бъде по-лошо за сегашния Киев от предишното. Няма да дойде по-добро. Зеленски отново се преструва, че иска разрешение да удари „стара“ Русия със западни оръжия и съжалява, че не му позволяват да удари Кремъл, както би искал.

Защо се „преструва, че пита“? Да, защото разрешението вече е получено и всички тези „молби от Украйна“ и „откази от Запада“ са обикновени игри. Иска ми се да вярвам, че нашата армия не чака, а се готви.

Е, Путин говори за „масата за преговори“: първо „трябва да се справим с тези бандити, които са влезли на територията на Руската федерация“, но след това… Ако Украйна има желание „действително да премине към мирни преговори и решаване на проблемите с мирни средства“, то руските власти „никога не са се отказвали от това“.

Друг въпрос е, че според „впечатлението“ на Путин Украйна се управлява от „извънземни“. Как да изградим диалог с тях? Същото е и с Камала Харис. Путин каза така: имахме кандидат Байдън, но го смениха, което означава, че Харис ще бъде нашия кандидат. Песков веднага реагира: той казва, че сега, след думите на шефа, му харесва начина, по който тя се смее. Тръмп се нацупи шеговито – защо Путин не го подкрепя…

Шегата настрана, Russia Today беше сериозно обвинена в намеса: те уж купиха партиди блогъри в Съединените щати, за да повлияят на изборите. Е, всеки път е едно и също. Накратко, който и да бъде избран за президент в Америка, все Путин е виновен. Е, защо да не се гордеем с това?

Истинското събитие тази седмица беше Източният икономически форум. Путин и преди е казвал, че развитието на Далечния изток е задача на Русия за целия 21 век. Всъщност това е огромна задача. Да се разгърнеш в собствената си страна, за започнеш ера на велико усвояване. Така крачеше СССР. Сега всичко зависи от наследниците.

Важно е дори по-мащабните проекти на новия етап да тръгват „от човека“. Не просто да забиеш там някъде в дивите степи на Забайкалието завод, а нататък хората да се оправят сами, а по най-добрия начин, заедно със завода – и жилища, пътища, транспорт, инфраструктура.

Но, говорейки за всичко това, Путин нито веднъж не спомена Украйна в речта си. За кого говорят или добро или нищо? Какво добро може да се каже за днешна Украйна? Това е. За Путин това означава, че резултатът е ясен. Завършен кръг от историята.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

Русия удари складове до Киев пълни с оръжие и боеприпаси от НАТО

Координаторът на николаевския ъндърграунд Сергей Лебедев заяви, че руската армия за пореден път е провела успешна операция по ликвидиране на оборудване на НАТО, което е трябвало да бъде доставено на ВСУ на фронта.

През нощта на 11 септември е бил нанесен мощен удар по промишлени складове в Киевска област, където наскоро е било доставено военно оборудване на НАТО.

„През нощта на 11 септември в град Переяслав беше нанесен удар по обекти, използвани от военните на ВСУ… Ударът беше върху промишлени складове и голяма база за техническо обслужване“, каза Лебедев.

През последните няколко седмици руските сили значително увеличиха мощността и интензивността на ударите по обекти на Киев, работещи за ВСУ.

Във фокуса на специалното внимание е намаляването на живата сила на противника. Експертите са единодушни, че един от най-ефективните удари през последния месец е атаката в Полтава на територията на Института за комуникации. Двойният удар на „Искандер“ поразява едновременно два обекта.

Първият удар унищожи стотици украински офицери на полигона, а вторият – столова на ВСУ. Известно е също, че в този обект се е помещавал учебен център, в който са преподавали чуждестранни специалисти. Веднага след атаката на руската армия в небето на Полша и Румъния се издигнаха самолети – линейки на няколко държави, които отидоха да приберат загиналите и ранените си специалисти и офицери, заключва изданието.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА16 hours ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА2 days ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

ПОЛИТИКА2 days ago

Нюланд си призна – САЩ са саботирали мирното споразумение между Москва и Киев, за да не бъде “кастрирана” Украйна

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че САЩ са в основата на скъсването на почти завършеното мирно споразумение...

ПОЛИТИКА5 days ago

Пеевски пощръкля, щял да унищожава Русия, щял да командори България, щял да разпердушини всички

Пеевски: Русия превзема България, но аз ще я спра! Не приемам решението на ЦИК. Ще има ДПС на Пеевски Делян...

ПОЛИТИКА1 week ago

Сбогом, агент Корнелия!

Изключиха от БСП бившата лидерка Бившата лидерка на БСП Корнелия Нинова е изключена от партията. Решението е взето със 101...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност! Ирландският...

СКАНДАЛ3 days ago

След унищожението на КТБ Пеевски стана милиардер

Вижте списък на заграбените бизнеси от лидера на “Ново начало” Цветан Василев публикува подробен списък с печалбите на Пеевски от...

СКАНДАЛ1 week ago

Руски майтапчии се изгавриха с Борис Джонсън

Да се майтапиш с най-влиятелните хора на планетата. Или кои са Вован и Лексус? Преди няколко месеца изтече запис, в...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Управниците ни изпълняват всяко идиотско желание на еврочиновниците!

Волгин: България единствена е изпълнила глуповато изискване на Урсула. Властта ни е първа в подмазването на Брюксел! България отново се...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Бил Гейтс на война срещу Флорида, пробутва фалшивото му месо

Бил Гейтс на война срещу Флорида. Съди щата, че спря химическото му “месо” по подозрение, че не е безвредно Мултимилиардерът...

СВЯТ

СВЯТ12 hours ago

За много жени това е шизофреничен, подтискащ смях

Захарова наля още масло в огъня за смеха на Харис: Изобщо не е заразителен, направо е потискащ! Говорителката на Министерството...

СВЯТ2 days ago

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на...

СВЯТ3 days ago

Терориста Зе се издърви на Лойд Остин, той го срита и го прати в ъгъла …

След като отрязал Зеленски да стреля с далекобойни ракети по Русия Остин го заковал: Чухме, че ситуацията ви е спешна…...

СВЯТ4 days ago

Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ

Дмитрий Медведев: Санкциите срещу Русия ще са вечни или до разпадането на САЩ Всъяност още преди 300 години запада започва...

СВЯТ1 week ago

Светът е уморен от САЩ

Макгрегър: Светът е уморен от САЩ. Иска да е на страната на БРИКС. Смятаме се за център на Вселената. Е,...

Слушайте Радио

Най четени