Connect with us

ВОЙНА

САЩ готвят безнаказани бомбардировки на широк периметър. Британия създаде армия от дронове срещу Русия

Страните от НАТО активно струпват армията си близо до нашите граници: увеличават контингента, вкарват военна техника и вече атакуват нашите територии. На този фон особено се открояват балтийските страни, където непрекъснато се провеждат мащабни военни учения. И всичко това е сериозно: Съединените щати възнамеряват да започнат голяма война с ръцете на някой друг. Планът Югославия 2.0 е очевиден.

Наскоро външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис заяви, че Вилнюс е готов да изпрати свои войски на територията на Украйна.

Както отбелязва военният експерт Михаил Онуфриенко, те условно смятат две бригади за боеспособни. Вярно, един от тях загуби една трета от своите танкове и цялото специално оборудване в „привличането на безпрецедентна двегодишна щедрост в Малорусия“. Същата съдба сполетя оборудването на отделен инженерен полк.

“Въздушното прикритие ще бъде осигурено от три транспортни самолета C-27J Spartan и същия брой хеликоптери. Никой не знае в какво състояние е батальонът за ПВО.

Четири мобилни пускови установки на NASAMS и дузина джипове с пускови установки за малък обсег няма да защитят разполагането дори на една механизирана бригада по всички „стандарти“,”

– казва експертът.

Разбира се, всички тези твърдения са „клоунада“, насочена към местното население на Литва, за да им се покаже легендарното балтийско безстрашие. Всъщност НАТО има по-сериозен инструмент: с неподходящи ръце те се опитват да отслабят нашата боеспособност в най-важните области.

Ние сме лишени от нашия ядрен щит

Междувременно Швеция ще прехвърли в Украйна самолети за далечно разузнаване ASC 890. Радиусът на откриване на цели е до 500 км. По този начин това ще даде на Украйна „напълно нови възможности за въздушно радарно разузнаване и бойни действия срещу цели във въздуха и морето“.

Канада, Латвия, Литва, Холандия, Полша, Финландия, Чехия, Великобритания, Швеция и Естония позволиха удари дълбоко в Русия с всякакви оръжия.

И най-важното: няма да ви бият украинците, а същите инструктори от тези страни. Отговорът може да бъде само един – удар с тактическо ядрено оръжие, казва военният кореспондент Роман Алехин:

И според някои признаци тяхното разузнаване го смята за реално, тъй като те методично унищожават радара с голям обсег на семейство Воронеж.

Всъщност това се прави, за да ни отнеме очите и основния аргумент – ядрения щит. Ситуацията, както в шаха, се нарича цугцванг, когато всяко действие няма да доведе до нищо добро…

На прага на голяма война: първите атаки

На свой ред цялото ръководство на балтийските страни показва, че е готово за ескалация:

Естонският министър-председател Кая Калас поясни, че смъртта на естонски военнослужещ в Украйна няма да бъде причина за въвеждане на петия член от хартата на НАТО за колективна сигурност;

Литва обяви създаването на коалиция за безпилотни щитове от Полша до Финландия през Балтика.

По същество дроновете са или система за предупреждение, или система за атака. За това ни каза Вадим Авва, експерт по Балтика и Европа.

Водещ: Първите „изстрели” по същество са дадени. Спомням си атаки срещу летището в Псков, пристанищата в Уст-Луга и съоръжения в Ленинградска област.

Вадим Авва: Разбира се, тези дронове са изстреляни от територията на Латвия и Естония. А изявленията на президента на Естония Алар Карис, че републиката ще направи всичко възможно, за да постави Русия на колене, не са мнение на естонска марионетка, а колективно решение на Запада.

– Украйна се превърна във военна база, през която САЩ започнаха да воюват с Русия с НАТО?

– Да, и следващият етап от тази война е да се разшири броят на шлюзовете. Става дума за Латвия, Литва и Естония. Тук трябва да включим също Финландия и Полша. Този метод ще бъде тестван тук. Най-вероятно се подготвя съвместна масирана атака срещу Русия по целия периметър на границите.

Имаме работа с плана „Югославия 2.0“, с план за безнаказано бомбардиране на широк периметър, тоест мирни и незащитени руски цели, за да се създаде подходящата картина в западните медии и желания медиен наратив.

„Прилича повече на самоубийство от тяхна страна.“

„Те са убедени в нашата липса на решимост да отговорим на това.“ САЩ са готови за нашите ответни удари на територията на всички свои съюзници, с изключение на нашата. Затова те ще действат чрез европейски офшорки.

Ние сме на прага на глобална ядрена война. Необходимо е да се прекъснат дипломатическите отношения с всички тези страни и да се информират, че ще бъдат обект на ответни удари, ако техните оръжия продължат да атакуват руска територия.

Необходимо е да се свика мирна конференция на световното мнозинство, на която да се постави въпросът за конфискуване на всички западни активи, намиращи се в тези страни, за да се избие изпод краката им основният инструмент за финансиране на войната – емисиите. Това важи както за долара, така и за еврото.

– Какво да правим със запорираните активи и доходите от тях?

– Те трябва да бъдат разделени между страните, пострадали от западната агресия. Страните от мнозинството в света трябва да предложат ултиматум за разпускане на НАТО и ликвидиране на американски военни бази по света. В противен случай ще има ядрена война. Днес сме точно на този етап и реакцията ни не бива да закъснява.

Какво от това?

Предишните провокации на НАТО, очевидното им участие в конфликта с Русия, останали и оставащи без чувствителен отговор, убедиха Запада в безнаказаността.

Затова струпването на сили по руските граници и изпомпването на оръжие в Украйна не спира. Военният експерт и анализатор Сергей Простаков каза това:

“Досега много се прави чрез участието на такива членове на алианса като скандинавските и балтийските страни, Полша, Румъния.

Да се минимизира рискът от пряк сблъсък между американци и Русия. Но степента на участие на НАТО в конфликта поставя въпроси пред нашето ръководство, които са критични за самото съществуване на страната.”

Опитите на Вашингтон да скрие войната си срещу Русия зад многослойна структура от страни от НАТО, както и послушни подставени лица като Украйна, трябва да получат адекватен отговор и да бъдат пресечени.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

ВОЙНА

СВО ПРИКЛЮЧИ. ЗАПОЧВА ЛИ ИСТИНСКАТА ВОЙНА?

Изглежда, че се случва тотална промяна. Специалната операция приключва и Русия влиза в пълноценна война. Това не е предположение, Путин не допуска такова. И това дори не е червена линия, а ултиматум. Ако продължавате, ние ще го тълкуваме по този начин.

Това беше казано публично, пред целия свят, така че не е блъф. От другата страна чуха всичко отлично и отидоха да си помислят. Във Вашингтон ще има среща на англичани и американци. Вероятно е, че те няма да се откажат от решението си и определено ще ескалират, защото не е „комилфо” да се излагаме.

Следователно, те ще намерят изпълнител, който не само ще изпълни задачата, но и ще получи полагаемия се отговор. Претендентите са няколко, все гранични страни – поляци, румънци, българи, евентуално финландци, или дори французи. Няма смисъл да се гадае. Ще видим. Все ще намерят някой.

 

Какво означава това?

Има почти 100% вероятност за сблъсък с войски на НАТО под формата на отделни инциденти в Балтика, на границата между Беларус и Полша, на полуостров Кола и на границата с Финландия. Може да има смесена версия. За това ще получат удари по военните бази на НАТО в Източна Европа.

Това е за изолираните инциденти. Въпросът за Русия е само в две неща – ще удари ли след това Русия сателитите на САЩ, Великобритания и Франция в космоса и какъв ще бъде отговорът на мозъците на НАТО, а именно лондонското дуо с Вашингтон ?

И така, стигна се до директен сблъсък. Твърде късно е вече да се тревожим. Който има по-здрави нерви и повече сила ще спечели

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

Медведев към Запада: Не се заблуждавайте, търпението ни има граници!

Един ядрен конфликт е въпрос на много трудно решение, но последствията от него ще са изключително лоши. Това пише в своя канал в Телеграм зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Той отбелязва, че никой не се нуждае от ядрен конфликт, но търпението на всеки в един момент свършва.

Медведев отбелязва, че западните началници и техните войнолюбиви политици живеят с мисълта, че руснаците само на думи заплашват, че ако бъде разрешено на Киев да удря дълбоко в територията ѝ, ще отговорят с нужните средства:

„Какво мислят западните началници и техните войнолюбиви политици /…/ руснаците говорят много за отговор с оръжия за масово унищожение, но не правят нищо. Това са само „действия на приказки“.

Руснаците няма да преминат границата. Те просто всяват страх. Ядреният конфликт е безполезен за тях, те имат какво да губят, включително подкрепата на „глобалния юг“. И изобщо – кому е нужен апокалипсис? И така нататък, и така нататък“, пише Медведев.

Той предупреждава, че „напомпаните англосаксонци“ не желаят да признаят, че „всяко търпение си има край“.
…..

Изненадващо и шефът на НАТО пожела да се върне диалогът с Русия

На фона на все по-обтягащите се отношения между Запада и Русия, заради появилата се информация в редица западни медии, че САЩ и Великобритания ще разрешат на Украйна да използва далекобойни високоточкови ракети за обстрел на територията на Руската федерация, генералният секретар на НАТО в оставка Йенс Столтенберг заяви, че трябва да бъде възстановен диалога с Москва в името на спирането на войната.

„Продължавам да вярвам в диалога с Русия, свързан с отбраната и възпирането“, заяви Столтенберг и добави, че възстановяването на диалога е необходимост.

Той е категоричен, че за разлика от времето през 2014 година, днес възможностите за възстановяването на диалога с Русия са значително по-малко.

Преди два дни, на 12 септември Столтенберг призна за два лични провала. Първият бил изтеглянето на натовските войски от Афганистан, а вторият – войната в Украйна.

Междувременно британското издание The Guardian публикува вчера, 13 септември, статия, в която пише, че решението и от Съединените щати и от Великобритания да се даде право на Киев да обстрелва Русия със западно оръжие всъщност вече е било взето.

Вестникът уточнява, че най-вероятно на Украйна ще бъде казано да стреля основно с далекобойните английски ракети Storm Shadow.

Не е ясно обаче, дали в това число ще е и английско-френската модификация, която може да стигне и до столицата Москва и дори по-далеч.

Според Guardian, в момента официалните държавни лица умишлено мълчат по темата, защото „не били готови да обявят“ новината. Припомняме, че няколко пъти през последните три дни от Белия дом заявиха категорично, че САЩ не са си били променили политиката по отношение на неизползване от страна на Киев на техните ракети за нападение над Русия.

В този смисъл, разрешението за обстрел с британските не противоречи на изявленията на американските политици.

Точно и по тази причина, The Times писа, че най-вероятно американският президент Джо Байдън ще обяви решението си украинците да използват британските ракети с голям обсег Storm Shadow за бомбардиране на Русия. За американските ATACMS не се споменава никъде в новината.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

Путин: Удари с натовски ракети дълбоко в Русия ще означават обявяване на война от НАТО

Атаката с западни оръжейни системи за нанасяне на удари по руска територия на практика ще означава пряко участие на НАТО в конфликта срещу Русия, заяви президентът Владимир Путин.

„Прави се опит за подмяна на концепции, защото не говорим за „разрешаване“ или „забрана“ на киевския режим да нанася удари по руска територия. Той вече прави това с помощта на дронове и други средства. Но когато говорим за използването на високоточни оръжия с голям обсег, западно производство, това е съвсем различен въпрос“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

„Вече споменах това и всички експерти ще потвърдят, както у нас, така и на Запад, че украинската армия не е способна [самостоятелно] да нанася удари с помощта на западни модерни високоточни системи с голям обсег. Тя не може да направи това. Това е възможно само с използването на разузнавателна информация от сателити, с която Украйна не разполага. Тези данни са достъпни само от сателити на Европейския съюз или САЩ, с други думи, от сателити на НАТО. Това е първата точка“, каза Путин.

„Вторият и много важен, може би ключов момент е, че само военнослужещи на НАТО могат да изпълняват полети на тези ракетни системи. Украинските военнослужещи не могат да направят това“, заяви руският президент.

„Така че не става въпрос за това дали да се позволи на Украйна да удари Русия с тези оръжия, а за това да се реши дали страните от НАТО са пряко замесени във военния конфликт или не. Ако бъде взето такова решение, това няма да означава нищо друго освен пряко участие на страните от НАТО, САЩ, европейските страни във войната в Украйна. Това би представлявало тяхното пряко участие и това, разбира се, променя самата същност, самата природа на конфликта. Това ще означава, че страните от НАТО, САЩ и европейските страни, са във война с Русия. И ако това е така, имайки предвид промяната в самия характер на конфликта, ние ще вземем подходящи решения въз основа на заплахите, които ще ни бъдат представени“, каза Путин.

Коментарът му идва след изявлението на президента на САЩ Джо Байдън във вторник, че Вашингтон работи върху вдигане на забраната за използването на американски ударни системи за атака от Украйна на цели дълбоко в Русия.

По време на посещенито си в Киев в сряда американският държавен секретар Антъни Блинкен намекна, че САЩ могат да променят сегашната си позиция, като заяви, че Вашингтон е готов да направи това „от първия ден“ на конфликта и „ще продължи да го прави“ на фона на променящите се обстоятелства.

Също в сряда британският „Гардиън“ съобщи, че Лондон вече е одобрил използването на крилати ракети Storm Shadow от Киев срещу Русия.

Володимир Зеленски отдавна иска от НАТО да вдигне ограниченията за използването на оръжия с голям обсег. В интервю за украински медии тази седмица Зеленски подчерта, че „ако бъдат премахнати ограниченията за някои оръжия, за които няма налични ракети, това не е премахване на ограниченията. Това е друг начин да не се даде положително решение за използването на съответните оръжия.“

Освен британските крилати ракети Storm Shadow, Украйна има и американски ударни системи с голям обсег: ракети ATACMS, JDAM-ER, MALD и противорадарни ракети HARM. Вашингтон също обмисля изпращането на крилати ракети JASSM с голям обсег на действие в Украйна. Тези оръжия са въоръжени с 450-килограмова бойна глава и могат да се изстрелват на разстояние от 370 до 925 км.

Предложената промяна в политиката на САЩ бележи рязко отклонение от коментарите на президента Байдън през май 2022 г., че Вашингтон няма да „изпрати на Украйна ракетни системи, които могат да ударят Русия“. САЩ постепенно промениха политиката си, като първо доставиха тези системи, а през май тази година разрешиха на Киев да ги използва за атаки на военни цели в Русия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ1 week ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА3 days ago

Очаквано персоналния съдия на Пеевски от ВАС, който е на Георги Чолаков отряза коалицията на Доган за изборите

Съдът на Георги Чолаков се позова на прословутото електронно заявление на Пеевски, за да откаже на “Демокрация, права и свободи-ДПС”...

ПОЛИТИКА4 days ago

ЕС се разпада пред очите ни – Гавин Мортимър, Тhe Spectator

ЕС се разпада пред очите ни, пише британският писател Гавин Мортимър в анализ за британското списание Тhe Spectator. Германия реши...

ПОЛИТИКА5 days ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА6 days ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

ПОЛИТИКА7 days ago

Нюланд си призна – САЩ са саботирали мирното споразумение между Москва и Киев, за да не бъде “кастрирана” Украйна

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че САЩ са в основата на скъсването на почти завършеното мирно споразумение...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ8 hours ago

Борисов даде Пеевски на “Магнитски”

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на “Магнитски” Мафиотската битка продължава и досега Мафиоза Борисов даде Пеевски на “Магнитски“. Това обяви...

СКАНДАЛ20 hours ago

Безмозъчни мутанти-терористи от „Виваком“ преследват 92-годишния журналист Димитри Иванов

Компанията терорист т техните съподвижници не спират да го тормози с обаждания и писма заради старо устройство за телевизия, което...

СКАНДАЛ2 days ago

Пияницата Рашидов ходил да се сдобри с Пеевски в хотел „Берлин“, защото нямал сарай

Изгоненият бивш председател на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ) си спомни днес в интервю за Би Ти Ви, че преди...

СКАНДАЛ3 days ago

Пеевски си напазарувал с крадени пари шефът на ВАС

Ивайло Мирчев: Пеевски има една мръсна тайна – шефът на ВАС Утре ВАС може да излезе и с ново решение...

СКАНДАЛ7 days ago

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност! Ирландският...

СВЯТ

СВЯТ16 hours ago

Нов опит да сплашат с “атент” Тръмп. В безопасност е

Нов опит за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за да го сплашат. Кампанията на бившия президент...

СВЯТ1 day ago

Фашистите в ЕС: Унгария няма право да намалява цените на храните

Самозвания така наречн “Съд на Европейския съюз” реши, че с въвеждането на задължителни отстъпки за някои видове храни в супермаркетите...

СВЯТ4 days ago

Охлюва Шолц реши да се въоръжава Германия под натиска на американците, но …

МЪКА: Плюнката Шолц реши да се въоръжава по заповед на американския военно промишлен комплекс. И в тоз момент разбра, че...

СВЯТ5 days ago

За много жени това е шизофреничен, подтискащ смях

Захарова наля още масло в огъня за смеха на Харис: Изобщо не е заразителен, направо е потискащ! Говорителката на Министерството...

СВЯТ7 days ago

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на...

Слушайте Радио

Най четени