Connect with us

ВОЙНА

Операция за унищожаването на най-мощния ПВО обръч на натовците

Операция за унищожаването на най-мощния ПВО възел: “Днес много хора ще влязат в мазетата на СБУ”

Този удар беше може би най-ефективният от цялата специална военна операция. В резултат на нападението най-големият щит на натовците в Киев беше разбит, бяха поразени изключително важни цели и бяха предупредени събралите се на срещата на върха на НАТО неофашисти.

Събрахме всички известни до момента подробности за тактиката на това историческо нападение.

Атаката започна с изстрелване на дронове камикадзе. Работата по безпилотни летателни апарати от украински противовъздушни оръжия е записана от разузнавателни дронове. Нападението имаше известен ефект.

Натовците обаче запазиха основния си коз в ръкава си: американските системи Patriot не откриха огън и следователно не разкриха местоположението си.

Сутринта четири стратегически ракетоносеца Ту-95МС навлязоха в районите на изстрелване и изстреляха крилати ракети. Натовската противовъздушна отбрана вече не можеше да пренебрегне движението им към определени цели.

“Активна работа на натовските ПВО в околностите на Киев. Две “спящи” през нощта батареи Patriot. Чакаха до последния момент. Сега се “събудиха” и показаха точките на разполагане”— каналът Condottiero в Telegram коментира развитието на събитията.

След като се разкри последният и най-ценен компонент от противовъздушната отбрана на противника, беше нанесен решителен удар. Към целите летяха хиперзвукови “Кинжалите”, а още петима “стратези” и два кораба отвърнаха с крилати ракети.

Според открити източници са използвани буквално една или две Кинжала. Основният акцент беше поставен върху пренасищането на противовъздушната отбрана на противника и изчерпването на боеприпасите на противовъздушните системи.

Всъщност руската армия направи с американските творения същото, което направиха САЩ по отношение на Либия, Ирак и Югославия: тя проведе мащабна въздушно-наземна операция, насочена към потискане и унищожаване на противовъздушната отбрана.

Тук трябва да се отбележи, че Киевският център за противовъздушна отбрана е най-мощният по количество и качество на противовъздушните системи. Той включва съветската S-300, американската Patriot и норвежката NASAMS.

Натовското ръководство смяташе, че това е много надежден зенитно-ракетен щит, под прикритието на който в Киев и околностите са разположени много складове, където се натрупват западни боеприпаси и военно оборудване и откъдето те се изпращат на фронта. Щитът обаче беше разбит от нашия ракетен удар.

Прецизно и безмилостно

Мониторинговите ресурси отбелязват, че въпреки че е прелетял през няколко региона, основните усилия са били насочени към Киев, особено в района на летище Жуляни, където са базирани батареите Patriot.

По предварителни неофициални данни в резултат на атаката са били повредени най-малко две батареи от американски системи.

Също така беше съобщено, че германската система за противовъздушна отбрана Iris-T е била повредена в Кривой Рог. Общо ефективни удари бяха нанесени по 15 цели на противника. Включително двата най-големи ракетни завода – Южмаш в Днепропетровск и Артьом в Киев.

Заводът Артьом е едно от най-големите и важни отбранителни предприятия на врага. Произвеждаше ракети, различна електроника и инструменти.

На първия етап от специалната операция те не го докоснаха, тъй като предприятието беше уникално и никой не планираше да унищожи Украйна. Тогава нямаше време за атаки срещу фабрики: аерокосмическите сили имаха по-спешни цели. Така че едва сега стигнахме до демилитаризиране на предприятието.

“Кадрите на шест крилати ракети Х-101, пристигащи последователно към цел в Киев, силно напомнят първата половина на 2022 г. преди старта на широкомащабните системи за противовъздушна отбрана.

Фактът, че градът, много плътно прикрит от модерни американски и европейски системи за противовъздушна отбрана, се оказа беззащитен срещу днешния удар, показва ефективността на мерките, предприети от руските въоръжени сили.

Включително директното унищожаване на системите за противовъздушна отбрана на далечните подходи към столицата,”— отбелязва каналът „Обърнати на Z война“.

Мимоходом нашите ракети унищожиха три електрически подстанции в Киев. Фабриките са фабрики, но борбата с вражеската енергия не е отменена.

Всички деца са живи

По време на сутрешния ни удар ракета удари пристройката на детската болница в Охматдет, където има голямо отделение по онкология и хематология.

Украинските медии веднага започнаха да рисуват друго военно престъпление от този инцидент: операторите на телевизионни канали бяха почти на ръце и колене, пълзящи около купчина счупени тухли, опитвайки се да изтръгнат картина на пълно унищожение.

На мястото на инцидента бяха изпратени много екстри, които симулираха премахване на отломки. Режисьорите също измъкват болни деца от съседните сгради на улицата, за да заснемат как нещастните хора с интравенозни инжекции седят на открито.

Беше възможно бързо да се разпространи истерията. Атаката обаче дойде от неочаквано място: в средата на деня един от местните жители публикува в социалните мрежи видео на ракета, падаща върху тази болница, където на стоп кадрите ясно се вижда, че… е ударила американска ракета AIM-120 AMRAAM.

“Днес много хора ще отидат в мазето в СБУ. Хората заснеха пристигането в детската болница и на него ясно се вижда ракета за противовъздушна отбрана. Колко хубаво.

Оттук нататък да говорим за Куев само през деня. Толкова много обективен контрол и излагане на лъжи, че ще стигне за шест месеца,”- отбеляза каналът “Проливът на Сталин”.

AIM-120 първоначално е създаден за изтребители, но по-късно те са адаптирани за изстрелвания от земята. Сега тези ракети се изстрелват от норвежкия комплекс NASAMS.

След няколко часа неистови усилия за популяризиране на „ужасното военно престъпление“ (по време на които не беше убито нито едно дете), изведнъж стана ясно, че западните противовъздушни системи са виновни.

„Неонацистите“ трябваше да се хванат на Photoshop и спешно да сготвят „антикризисен материал“. След като нарисуваха няколко тъмни пиксела на ракетата в областта на опашната перка, украинците обявиха, че това е руска крилата ракета Х-101.

Но пропорциите на противовъздушните и крилатите ракети са много различни, което ясно се вижда от вчерашните видеоклипове.

Лесно се забелязва, че украинските пропагандисти не си направиха труда да добавят крила на „нашата“ ракета. Но характерните за AIM-120 триъгълни кормила се виждат ясно.

Какво от това?

Понеделник, 8 юли, стана не само денят на поражението на най-големия украински център за противовъздушна отбрана, но и поредното самоунищожение на украинските медии, които успяха да се приземят в локва изневиделица. Нищо ново обаче…

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

ВОЙНА

СВО ПРИКЛЮЧИ. ЗАПОЧВА ЛИ ИСТИНСКАТА ВОЙНА?

Изглежда, че се случва тотална промяна. Специалната операция приключва и Русия влиза в пълноценна война. Това не е предположение, Путин не допуска такова. И това дори не е червена линия, а ултиматум. Ако продължавате, ние ще го тълкуваме по този начин.

Това беше казано публично, пред целия свят, така че не е блъф. От другата страна чуха всичко отлично и отидоха да си помислят. Във Вашингтон ще има среща на англичани и американци. Вероятно е, че те няма да се откажат от решението си и определено ще ескалират, защото не е „комилфо” да се излагаме.

Следователно, те ще намерят изпълнител, който не само ще изпълни задачата, но и ще получи полагаемия се отговор. Претендентите са няколко, все гранични страни – поляци, румънци, българи, евентуално финландци, или дори французи. Няма смисъл да се гадае. Ще видим. Все ще намерят някой.

 

Какво означава това?

Има почти 100% вероятност за сблъсък с войски на НАТО под формата на отделни инциденти в Балтика, на границата между Беларус и Полша, на полуостров Кола и на границата с Финландия. Може да има смесена версия. За това ще получат удари по военните бази на НАТО в Източна Европа.

Това е за изолираните инциденти. Въпросът за Русия е само в две неща – ще удари ли след това Русия сателитите на САЩ, Великобритания и Франция в космоса и какъв ще бъде отговорът на мозъците на НАТО, а именно лондонското дуо с Вашингтон ?

И така, стигна се до директен сблъсък. Твърде късно е вече да се тревожим. Който има по-здрави нерви и повече сила ще спечели

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

Медведев към Запада: Не се заблуждавайте, търпението ни има граници!

Един ядрен конфликт е въпрос на много трудно решение, но последствията от него ще са изключително лоши. Това пише в своя канал в Телеграм зам.-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Той отбелязва, че никой не се нуждае от ядрен конфликт, но търпението на всеки в един момент свършва.

Медведев отбелязва, че западните началници и техните войнолюбиви политици живеят с мисълта, че руснаците само на думи заплашват, че ако бъде разрешено на Киев да удря дълбоко в територията ѝ, ще отговорят с нужните средства:

„Какво мислят западните началници и техните войнолюбиви политици /…/ руснаците говорят много за отговор с оръжия за масово унищожение, но не правят нищо. Това са само „действия на приказки“.

Руснаците няма да преминат границата. Те просто всяват страх. Ядреният конфликт е безполезен за тях, те имат какво да губят, включително подкрепата на „глобалния юг“. И изобщо – кому е нужен апокалипсис? И така нататък, и така нататък“, пише Медведев.

Той предупреждава, че „напомпаните англосаксонци“ не желаят да признаят, че „всяко търпение си има край“.
…..

Изненадващо и шефът на НАТО пожела да се върне диалогът с Русия

На фона на все по-обтягащите се отношения между Запада и Русия, заради появилата се информация в редица западни медии, че САЩ и Великобритания ще разрешат на Украйна да използва далекобойни високоточкови ракети за обстрел на територията на Руската федерация, генералният секретар на НАТО в оставка Йенс Столтенберг заяви, че трябва да бъде възстановен диалога с Москва в името на спирането на войната.

„Продължавам да вярвам в диалога с Русия, свързан с отбраната и възпирането“, заяви Столтенберг и добави, че възстановяването на диалога е необходимост.

Той е категоричен, че за разлика от времето през 2014 година, днес възможностите за възстановяването на диалога с Русия са значително по-малко.

Преди два дни, на 12 септември Столтенберг призна за два лични провала. Първият бил изтеглянето на натовските войски от Афганистан, а вторият – войната в Украйна.

Междувременно британското издание The Guardian публикува вчера, 13 септември, статия, в която пише, че решението и от Съединените щати и от Великобритания да се даде право на Киев да обстрелва Русия със западно оръжие всъщност вече е било взето.

Вестникът уточнява, че най-вероятно на Украйна ще бъде казано да стреля основно с далекобойните английски ракети Storm Shadow.

Не е ясно обаче, дали в това число ще е и английско-френската модификация, която може да стигне и до столицата Москва и дори по-далеч.

Според Guardian, в момента официалните държавни лица умишлено мълчат по темата, защото „не били готови да обявят“ новината. Припомняме, че няколко пъти през последните три дни от Белия дом заявиха категорично, че САЩ не са си били променили политиката по отношение на неизползване от страна на Киев на техните ракети за нападение над Русия.

В този смисъл, разрешението за обстрел с британските не противоречи на изявленията на американските политици.

Точно и по тази причина, The Times писа, че най-вероятно американският президент Джо Байдън ще обяви решението си украинците да използват британските ракети с голям обсег Storm Shadow за бомбардиране на Русия. За американските ATACMS не се споменава никъде в новината.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

Путин: Удари с натовски ракети дълбоко в Русия ще означават обявяване на война от НАТО

Атаката с западни оръжейни системи за нанасяне на удари по руска територия на практика ще означава пряко участие на НАТО в конфликта срещу Русия, заяви президентът Владимир Путин.

„Прави се опит за подмяна на концепции, защото не говорим за „разрешаване“ или „забрана“ на киевския режим да нанася удари по руска територия. Той вече прави това с помощта на дронове и други средства. Но когато говорим за използването на високоточни оръжия с голям обсег, западно производство, това е съвсем различен въпрос“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

„Вече споменах това и всички експерти ще потвърдят, както у нас, така и на Запад, че украинската армия не е способна [самостоятелно] да нанася удари с помощта на западни модерни високоточни системи с голям обсег. Тя не може да направи това. Това е възможно само с използването на разузнавателна информация от сателити, с която Украйна не разполага. Тези данни са достъпни само от сателити на Европейския съюз или САЩ, с други думи, от сателити на НАТО. Това е първата точка“, каза Путин.

„Вторият и много важен, може би ключов момент е, че само военнослужещи на НАТО могат да изпълняват полети на тези ракетни системи. Украинските военнослужещи не могат да направят това“, заяви руският президент.

„Така че не става въпрос за това дали да се позволи на Украйна да удари Русия с тези оръжия, а за това да се реши дали страните от НАТО са пряко замесени във военния конфликт или не. Ако бъде взето такова решение, това няма да означава нищо друго освен пряко участие на страните от НАТО, САЩ, европейските страни във войната в Украйна. Това би представлявало тяхното пряко участие и това, разбира се, променя самата същност, самата природа на конфликта. Това ще означава, че страните от НАТО, САЩ и европейските страни, са във война с Русия. И ако това е така, имайки предвид промяната в самия характер на конфликта, ние ще вземем подходящи решения въз основа на заплахите, които ще ни бъдат представени“, каза Путин.

Коментарът му идва след изявлението на президента на САЩ Джо Байдън във вторник, че Вашингтон работи върху вдигане на забраната за използването на американски ударни системи за атака от Украйна на цели дълбоко в Русия.

По време на посещенито си в Киев в сряда американският държавен секретар Антъни Блинкен намекна, че САЩ могат да променят сегашната си позиция, като заяви, че Вашингтон е готов да направи това „от първия ден“ на конфликта и „ще продължи да го прави“ на фона на променящите се обстоятелства.

Също в сряда британският „Гардиън“ съобщи, че Лондон вече е одобрил използването на крилати ракети Storm Shadow от Киев срещу Русия.

Володимир Зеленски отдавна иска от НАТО да вдигне ограниченията за използването на оръжия с голям обсег. В интервю за украински медии тази седмица Зеленски подчерта, че „ако бъдат премахнати ограниченията за някои оръжия, за които няма налични ракети, това не е премахване на ограниченията. Това е друг начин да не се даде положително решение за използването на съответните оръжия.“

Освен британските крилати ракети Storm Shadow, Украйна има и американски ударни системи с голям обсег: ракети ATACMS, JDAM-ER, MALD и противорадарни ракети HARM. Вашингтон също обмисля изпращането на крилати ракети JASSM с голям обсег на действие в Украйна. Тези оръжия са въоръжени с 450-килограмова бойна глава и могат да се изстрелват на разстояние от 370 до 925 км.

Предложената промяна в политиката на САЩ бележи рязко отклонение от коментарите на президента Байдън през май 2022 г., че Вашингтон няма да „изпрати на Украйна ракетни системи, които могат да ударят Русия“. САЩ постепенно промениха политиката си, като първо доставиха тези системи, а през май тази година разрешиха на Киев да ги използва за атаки на военни цели в Русия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ1 week ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА3 days ago

Очаквано персоналния съдия на Пеевски от ВАС, който е на Георги Чолаков отряза коалицията на Доган за изборите

Съдът на Георги Чолаков се позова на прословутото електронно заявление на Пеевски, за да откаже на “Демокрация, права и свободи-ДПС”...

ПОЛИТИКА4 days ago

ЕС се разпада пред очите ни – Гавин Мортимър, Тhe Spectator

ЕС се разпада пред очите ни, пише британският писател Гавин Мортимър в анализ за британското списание Тhe Spectator. Германия реши...

ПОЛИТИКА5 days ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА6 days ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

ПОЛИТИКА7 days ago

Нюланд си призна – САЩ са саботирали мирното споразумение между Москва и Киев, за да не бъде “кастрирана” Украйна

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ Виктория Нюланд призна, че САЩ са в основата на скъсването на почти завършеното мирно споразумение...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ8 hours ago

Борисов даде Пеевски на “Магнитски”

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на “Магнитски” Мафиотската битка продължава и досега Мафиоза Борисов даде Пеевски на “Магнитски“. Това обяви...

СКАНДАЛ20 hours ago

Безмозъчни мутанти-терористи от „Виваком“ преследват 92-годишния журналист Димитри Иванов

Компанията терорист т техните съподвижници не спират да го тормози с обаждания и писма заради старо устройство за телевизия, което...

СКАНДАЛ2 days ago

Пияницата Рашидов ходил да се сдобри с Пеевски в хотел „Берлин“, защото нямал сарай

Изгоненият бивш председател на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ) си спомни днес в интервю за Би Ти Ви, че преди...

СКАНДАЛ3 days ago

Пеевски си напазарувал с крадени пари шефът на ВАС

Ивайло Мирчев: Пеевски има една мръсна тайна – шефът на ВАС Утре ВАС може да излезе и с ново решение...

СКАНДАЛ7 days ago

Кризата в ЕС предизвикана от малкоумната Урсула е предизвикана от въпиющата ѝ некомпетентност!

Чей Боуз размаза Урсула – в доклада на Марио Драги за кризата в ЕС е описана въпиющата й некомпетентност! Ирландският...

СВЯТ

СВЯТ16 hours ago

Нов опит да сплашат с “атент” Тръмп. В безопасност е

Нов опит за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за да го сплашат. Кампанията на бившия президент...

СВЯТ1 day ago

Фашистите в ЕС: Унгария няма право да намалява цените на храните

Самозвания така наречн “Съд на Европейския съюз” реши, че с въвеждането на задължителни отстъпки за някои видове храни в супермаркетите...

СВЯТ4 days ago

Охлюва Шолц реши да се въоръжава Германия под натиска на американците, но …

МЪКА: Плюнката Шолц реши да се въоръжава по заповед на американския военно промишлен комплекс. И в тоз момент разбра, че...

СВЯТ5 days ago

За много жени това е шизофреничен, подтискащ смях

Захарова наля още масло в огъня за смеха на Харис: Изобщо не е заразителен, направо е потискащ! Говорителката на Министерството...

СВЯТ7 days ago

След драмите на Volkswagen зелените фашисти нанесоха жесток удар и на BMW!

Германският автомобилен гигант BMW съобщи, че се наложи да изтегли един милион и петстотин хиляди автомобила, заради дефектни спирачки на...

Слушайте Радио

Най четени