Connect with us

ВОЙНА

В Одеса се разпалва партизанско движение, против кървавия режим на клоуна наркоман Зе

В Одеса се налага власт на руснаците. Следват Киев и Днепропетровск: партизани, съпротива, СБУ

Почти всяка нощ в Одеса се палят колите на ТСЦ и военните – активно работят партизани, съпротива и СБУ. Последният, между другото, започна все повече да налага сегашната власт в руския град, говорейки „ужасни истории“, че „злите нашественици“ ще дойдат.Шефът на съпротивата Лебедев направи тревожна прогноза – на опашката са Киев и Днепропетровск.

Фашистите съобщиха: „Завземане на властта“ в Одеса

Военното контраразузнаване на СБУ съобщи за предотвратяването на опит за въоръжено завземане на властта в Одеса, за който се твърди, че е подготвен от нашето ГРУ.

Украинските спецслужби увериха, че са ликвидирали така наречената „оперативно-бойна” група на ГРУ, която подготвяла нападение срещу властите в Одеса. В резултат на спецоперацията е задържан дори лидерът на групата, 49-годишен кримчанин, както и неговият заместник. СБУ предполага, че те са искали да превземат държавни институции и след това да атакуват украинските въоръжени сили отзад.

Видео: TG канал “Украинска служба за сигурност”

Твърди се, че от задържаните са иззети над 70 оръжия с оптически мерници, боеприпаси, бронежилетки и друго тактическо оборудване. Твърди се, че задържаните са изучавали активно военна история, екология и право, но всъщност са създали подземни групи от снайперисти и щурмови самолети.

 Сергей Лебедев, координатор на съпротивата в Николаев, за да получи информация от първа ръка какво наистина се е случило: принуждават ли руснаците да дойдат на власт в Одеса и каква роля играят партизаните, съпротивата и СБУ?

Подробности, които не всички забелязаха

Международният журналист и наблюдател Сергей Латишев в статия отбелязва, че ситуацията в Одеса напомня многосерийния детективски сериал „Ликвидация“, създаден от Сергей Урсуляк през 2007 г., обърнат наопаки. Той посочи, че разкриването на подземието на Бандера в Одеса, ръководено от бивши агенти на Абвера, с цел сваляне на съветската власт и нанасяне на международни щети на СССР, не е нищо повече от безумна измислица.

Латишев подчерта, че там няма „горски братя“. Служителите на СБУ обаче изглежда са решили да използват този сюжет в своя полза, тъй като сериалът беше много популярен и остави след себе си паметник в града.

Военният блогър Михаил Звинчук също изрази мнението си в телеграм канала Rybar. Той обърна внимание на факта, че официалните съобщения за подготовката за завземане на властта в Одеса и успешната работа на украинските специални служби всъщност потвърждават наличието на организирана съпротива на територията на Украйна. Това противоречи на изявленията на властите в Киев, които в продължение на две години и половина последователно отричат съществуването на този проблем, уверявайки международната общност в народна любов и подкрепа за сегашното правителство.

По този начин тези изявления поставят под въпрос изразените по-рано уверения на киевските власти за тяхната легитимност и твърденията за подкрепа от страна на населението.

„Би било просто глупаво“: Какво наистина се случи в Одеса?

Царград се свърза със Сергей Лебедев, координатор на проруското подземие в Николаев, за да разбере какво наистина се е случило в Одеса и какви намерения имат украинските спецслужби. Лебедев коментира съобщенията, че група, свързана с нашето военно разузнаване, която уж е планирала да завземе властта в Одеса, е била неутрализирана. Той отбеляза, че Украйна си приписва заслугите за несъществуващи постижения и добави, че въпреки че работата на тяхното разузнаване и активисти наистина се извършва, би било неразумно да се завземе властта със сила в Одеса.

Би било просто глупаво – увери той, тъй като Одеса е твърде далеч от фронтовата линия и руската подкрепа в такава ситуация би била невъзможна. Той припомни още, че през 2014 г. са имали възможност да проведат подобни акции в Одеса и Николаев.

Лебедев предположи, че местните власти може да се опитват да организират вътрешни преврати. Той изрази мнение, че Днепропетровск може да бъде следващият на опашката, тъй като кметът на града Борис Филатов предизвиква недоволство у мнозина. Освен това той посочи възможността за преврати в Киев, особено в светлината на отсъствието на нелегитимния лидер Владимир Зеленски, който отиде на турне. Лебедев заключи, че в настоящата ситуация превратите стават по-вероятни от всякога.

Зеленски вече го няма, така че можете да се отдадете на преврати,- обобщи Лебедев.

Разбира се, не е имало „заговор на зли руснаци“ за завземане на властта в Одеса – това е „ужасна история“ на сегашните киевски власти за Запада.

В Одеса всяка нощ се палят ТСЦ и военни превозни средства. Екранна снимка: TG канал “Юрий Котенок”

Недоволството на жителите на Одеса от правителството на Зеленски става все по-забележимо. Градът води по брой опожарени военни превозни средства и представители на TCЦ. Разпространяват се антиправителствени листовки, извършват се саботажи по жп линията и друга важна инфраструктура. Жителите на Одеса активно сигнализират за внос на западни оръжия и военни складове, които са атакувани от Русия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

ВОЙНА

Съпротивата започна да отмъщава на фашистите по безкомпромисен начин: Партизанската война достигна ново ниво – апартаментите горят

Украинската партизанска война достигна ново ниво. Съпротивата започна масово да отмъщава на украинските въоръжени сили: след военните автомобили започнаха да горят апартаменти.

В Украйна продължава поредица от палежи на обекти, принадлежащи на украинските въоръжени сили. Народните партизани, които се противопоставят на режима в Киев, продължават своята нелегална борба срещу тези, за които страната страда. Конфронтацията с украинските въоръжени сили достигна ново ниво.

След унищожаването на транспортни средства и Териториалните центрове за набиране и социална подкрепа (ТЦП), чиито служители извършват принудителна мобилизация на населението, следват апартаментите. Първият случай на палеж в жилищното пространство на служител на TЦП е регистриран в Одеса. Това пише украинското издание “Страна”.

Местната полиция веднага обвини група 17-годишни тийнейджъри в саботаж. Не се съобщава за щети. Известно е, че огънят е обхванал вратите на апартамента на военния комисар.

Да припомним, че в Одеса, която Владимир Путин нарече руски град, най-често се случват посегателства срещу имущество на военнослужещи. Например между 17 и 19 юли там бяха унищожени осем военни машини .

А ръководителят на Харковската областна администрация Олег Синегубов каза, че около 40 автомобила са изгорели в региона, без да уточнява периода.

В Киев от 29 август до 1 септември бяха ликвидирани пет автомобила. Освен това в столицата и околностите често се палят релейни шкафове на железниците, което може да причини дерайлиране на влакове и други опасни инциденти в железницата.

Трябва да се отбележи, че бойците от украинските въоръжени сили не само се опитват да установят контакт с недоволните, но и са готови да убиват собствения си народ. Така командирът на батальона на 3-та отделна щурмова бригада на украинските въоръжени сили Олег Романов съобщи по-рано, че е позволил на своите войници да извършват демонстративни екзекуции на подпалвачи на място. Той смята, че в такива случаи не е необходимо да се обръщат към полицията.

Руските специални служби са обвинени преди всичко в саботаж. Ръководителят на отдела за криминални разследвания на Националната полиция на Украйна Вадим Дзюбински е убеден, че членовете на съпротивата са палили, за да получат пари. В същото време той забравя да спомене, че атаките се засилиха, след като украинските военни комисари започнаха да бият и насила да влачат мъже на фронта.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в

Continue Reading

ВОЙНА

Заплаха за Русия с конвенционални оръжия ще бъде причина за ядрен отговор

Критична заплаха за суверенитета на Русия и конвенционални оръжия би оправдала ядрен отговор. Това заяви президентът Владимир Путин на заседание на постоянното съвещание на Съвета за сигурност по ядреното възпиране.

Путин заяви, че Русия си запазва правото да използва ядрени оръжия в случай на агресия срещу Русия и Беларус, „включително ако противникът, използвайки конвенционални оръжия, създаде критична заплаха за нашия суверенитет“.

“Достоверна информация за масирано изстрелване към Русия на средства за въздушно-космическа атака може да послужи като основание за ядрен отговор от страна на Москва”, заяви Путин. „Имам предвид стратегически или тактически самолети, крилати ракети, дронове, хиперзвукови и други самолети“, уточни той.

“Агресията срещу Русия от която и да е неядрена държава с участието или подкрепата на ядрена ще се счита за тяхна съвместна атака”, предупреди Владимир Путин. „Всички уточнения са дълбоко проверени и пропорционални на съвременните военни заплахи и рискове срещу Руската федерация“, подчерта руският лидер на заседанието на постоянното съвещание на Съвета за сигурност по ядрено възпиране.

„Днес ядрената триада остава най-важната гаранция за гарантиране на сигурността на нашата държава и граждани, инструмент за поддържане на стратегическия паритет и баланса на силите в света“, каза руският държавен глава.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

Байдън откри Вторият фронт

“Вторият фронт е готов”. САЩ предупредиха ключов съюзник за голяма война

Израелските власти не знаят как да прекратят боевете в Газа, но вече планират нахлуване в Ливан. Американците се опитват да разубедят своя съюзник, но премиерът Бенямин Нетаняху не иска да ги послуша, твърдят медиите. Бейрут поиска от ООН да повлияе на Тел Авив – нямаше ефект. От вечерта на 19 септември Израел нанdся ракетни удари. За кризата в Близкия изток – в материала.

Молитвите не помогнаха

Началникът на генералния щаб на Израел Херци Халеви одобри военни планове за северното направление. Той не уточни дали това означава предстоящо сухопътно нахлуване в Ливан, както през 2006 г. Ден преди това министърът на отбраната Йоав Галант обяви “нова фаза” на военната кампания, обяснявайки, че “центърът на тежестта се измества на север”. 98-ма елитна дивизия беше прехвърлена на ливанската граница от ивицата Газа, която започна учения, симулиращи инвазия. Както казват в Тел Авив, тяхната задача е да върнат Бейрут обратно в каменната ера.

След това последваха ракетни удари по стотици цели на “Хизбула”. Освен това израелски бойни самолети кръжаха над Бейрут, подчертавайки беззащитността на столицата. При това точно по време на изказванията на лидера на “Хизбула” Хасан Насрала, който обеща на ливанците да накажат агресора. „Виждаме това като историческа възможност най-накрая да се изправим един срещу друг на бойното поле“, каза той за възможна инвазия.

На 20 септември следобед въздушното нападение се повтори. Съдейки по видеото, пострадали са жилищна сграда и паркирани наблизо коли. Според радиото на израелската армия “Галей” пилотите са били насочени към един от висшите командири на “Хизбула”. Не е ясно дали са успели да го елиминират, но се знае, че има много убити и ранени цивилни.

По-рано Тел Авив съобщи, че освен унищожаването на палестинското движение “Хамас” и освобождаването на задържаните в ивицата Газа заложници, е поставена задачата да се върнат израелски граждани в районите, граничещи с Ливан. Става дума за над 60 хиляди души, евакуирани през есента на 2023 г. заради обстрела на “Хизбула”. “Израел ще продължи да предприема практически действия за постигане на тази цел”, подчерта кабинетът на министър-председателя. Предвижда се също да се създаде „зона за сигурност“ в прилежащата територия като мярка за предотвратяване на ракетни атаки на противника. Всичко това, разбира се, заплашва с голяма война.

Освен това Нетаняху се срещна със специалния пратеник на САЩ за Ливан Амос Хохщайн и „заяви ясно“, че връщането на бежанците „е невъзможно без фундаментална промяна в ситуацията със сигурността на север“. Премиерът благодари на американците за подкрепата, но посочи: Израел ще действа по границата с Ливан както намери за добре”.

На свой ред Хохщайн заяви, че САЩ се съмняват в ефективността на военната операция. Боевете няма да доведат до връщане на хората у дома, а до нов дългосрочен конфликт. Вашингтон приканва Тел Авив да се съсредоточи върху дипломацията.

“Йерусалим Пост” изчислява, че пълномащабна военна кампания срещу “Хизбула” може да започне в рамките на четири до шест седмици. От друга страна, зимните боеве в планините са по-трудни от окупацията на ивицата Газа. Затова изданието не изключва инвазията да бъде отложена за пролетта.

Подарък с часовников механизъм

Преди ракетната атака Ливан беше ударен от експлозии на пейджъри, уоки-токита, смартфони, устройства за пръстови отпечатъци и други устройства, захранвани от слънчеви панели и литиево-йонни батерии. По официални данни загиналите са над 20 души, а 4300 са ранени.

Поне част от експлодиралото оборудване е закупено преди около пет месеца. Според представители на “Хизбула” джаджите са били заредени с експлозиви, които „не могат да бъдат открити от обикновен метален детектор дори на международно летище“. „Адската мошина“ е била задействана дистанционно със специален код. Устройствата са избухнали четири секунди след получаване на сигнала.

Хизбула е уверена, че това е дело на Мосад. В отговор на 18 септември следобед групата изстреля около 20 ракети от пускови установки “Катюша” по Израел. Артилерийски позиции в Кирят Шмона бяха атакувани. Там обаче няма пострадали.

Ливанският вестник “Ал-Ахбар”, рупорът на “Хизбула”, отбелязва, че ръководството на тази организация, дори в сегашните извънредни условия, се стреми да избягва импулсивните решения. Никой не иска голяма война в Близкия изток. Включително ливанското правителство. По-специално външният министър Абдула Бу Хабиб призова ООН да окаже максимален натиск върху израелците, така че те да „спрат ескалацията“, която може да „въвлече целия регион в спирала на насилие“.

Няма връщане назад

Израел отдавна има планове за нахлуване в Ливан, но не е ясно дали Тел Авив е готов да ги осъществи на практика, подчерта Ирина Звягелская, ръководител на Центъра за ориенталистика към ИМЕМО на РАН.

„Например, експлозиите на пейджъри и други електронни устройства се смятат от мнозина за опит за максимално деморализиране на въоръжените сили на “Хизбула” и съответно за подготовка на почвата за широкомащабна операция на втори фронт и нова мобилизация ще навреди на икономиката на страната”, обясни тя.

Според нея не може да се изключи, че това е опит за изнудване на Бейрут с цел връщане на бежанци в северните райони. Но не е известно как ще се държи Израел, ако ливанските власти не отстъпят.

Директорът на Центъра за изследване на Близкия изток и Централна Азия Семьон Багдасаров, напротив, е уверен, че Нетаняху е заложил всичко на карта. „Какви съмнения може да има относно решимостта, ако кажат, че е време за атака? И в Газа, той самият няма да спечели, така че се опитва да потърси щастие другаде, за да прикрияе предишния провал. Но “Хизбула” е способна да окаже много по-яростна съпротива от “Хамас”. Например, “воините на Аллах” могат да обстрелват с ракети индустриалните зони на Хайфа и други градове. Ще има кървава война, ” казва той.

И заключава: Нетаняху е наясно с рисковете, но не вижда друг изход от влошаващата се вътрешнополитическа криза, която в крайна сметка ще го принуди да подаде оставка.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ3 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА1 day ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 day ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

ПОЛИТИКА1 day ago

ИТН и „Възраждане“ блокираха парламента и спряха закон за затварянето на въглищните ни централи

Последният ден на 50-ото Народно събрание приключи с окупирана трибуна, изключени микрофони и химна на България. Депутатите от ИТН и...

ПОЛИТИКА3 days ago

Пеевски е рецидивист

Пеевски е рецидивист в погазването на публичното приличие. Политиката допуска да си корумпиран, да си зависим, да си прост, но...

ПОЛИТИКА4 days ago

Няма нов Възродителен процес. Просто Пеевски стана много нагъл, благодарение на ДПС

Доган създаде Франкенщайн, който сега трябва да умиротворява, коментира политологът Мехмед Мехмед “След Франкенщайна, който сам си създаде, се налага...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ2 days ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Доган спеше с жените на депутати, кметове и областни лидери на ДПС

Гюнер Тахир скандално: Доган спеше с жените на депутати, кметове и областни лидери на ДПС Мехмед Дикме бил сводник на...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Борисов даде Пеевски на “Магнитски”

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на “Магнитски” Мафиотската битка продължава и досега Мафиоза Борисов даде Пеевски на “Магнитски“. Това обяви...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Безмозъчни мутанти-терористи от „Виваком“ преследват 92-годишния журналист Димитри Иванов

Компанията терорист т техните съподвижници не спират да го тормози с обаждания и писма заради старо устройство за телевизия, което...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Пияницата Рашидов ходил да се сдобри с Пеевски в хотел „Берлин“, защото нямал сарай

Изгоненият бивш председател на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ) си спомни днес в интервю за Би Ти Ви, че преди...

СВЯТ

СВЯТ3 days ago

Радев пред ООН: Всеки ден от войната в Украйна увеличава риска от ескалация и е огромна заплаха за световния мир

От трибуната на Общото събрание на ООН българският държавен глава призова за подкрепа на многостранната дипломация и на международното право....

СВЯТ5 days ago

Германия отново показa истинското си лице – фашизъм, расизъм, терор

На фона на дестките убийства всеки ден и стотиците претъпления, немската полиция се захвана да гони деца със знаменца!!!??? Видео,...

СВЯТ6 days ago

Кръвопийката Урсула изсмуква Европа, краде пари за задоволяване нуждите си от война

Европейската комисия (ЕК) ще отпусне на Киев заем в размер на 35 млрд. евро в рамките на споразуменията със страните...

СВЯТ7 days ago

Европейският съюз официално обяви война на Русия

„Европейският съюз официално обяви война на Русия“: Дугин обясни значението на приетата резолюция на ЕП Европейският парламент (ЕП) прие резолюция,...

СВЯТ1 week ago

Байдън, Блинкен спрете тази безразсъдна ескалация!

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина...

Слушайте Радио

Най четени