Connect with us

ВОЙНА

Америка заплашва с ядрен удар Китай

Призрак броди над Тайван, призракът на ядрения конфликт. Президентът на САЩ Байдън на 22 октомври посочи задължението на САЩ да помогне на Тайван в случай на атака от КНР. Както и в случая с характеристиката за президента Владимир Путин “бандит и председателя Си Цзинпин – “убиец”, тези думи бяха прикрити от официалните представители на Белия дом. Но при всеки случай те показват хода на мисълта на ръководството на САЩ и с цялата възможна сериозност се обсъждат в Пекин.

Последствията на лапсусите и гафовете на ръководителите на великите държави може да бъдат съдбоносни. За това, давайки пример с Първата световна война, наскоро писа американският политолог Джоузеф Най, автор на концепцията за “меката сила”. Изброявайки примерите на “лунатизъм” на престарелите повелители на великите империи на Европа, които скоро се унищожават взаимно, той прокарва аналогии със ситуацията около Тайван. “Преките гаранции за Тайван или дори намеците, че Америка започва да се движи в това направление, може да провокират Китай към ответни действия. Впрочем, дори и ако Китай се откаже от пълномащабно нахлуване и се опита да принуди Тайван към своята воля просто с блокада или със завземането на някой от неговите прилежащи острови, ситуацията ще стане напълно непредсказуема в случай на гибел на хора по време на инцидент с участието на кораби или самолети. Ако САЩ реагират на това със замразяване на активите или с активиране на нормите на “Закона за търговията с врага”, тогава хипотетичната война между двете страни може бързо да стане реална”.

След поражението в гражданската война срещу комунистите на Мао Дзедун гоминдановците на Чай Кайши и техните американски покровители през 1949 година напускат пределите на континентален Китай и се укриват на остров Тайван. До 1972 година САЩ използват създадената там Китайска република като “непотопим самолетоносач”. От тук може да се държат на мушка китайските градове дори с помощта на самолетите на тактическата авиация, ракети с малък и среден обсег. Предавайки своя тайвански съюзник и късайки с него договора за сигурност по време на привличането на Пекин в глобалната “студена война” срещу СССР, Вашингтон отменя официалните програми за военно сътрудничество и започва да въвежда свои войски и въоръжение на острова. В последните години и десетилетия американците на думи признават формулата “Един Китай”, но на практика продължават програмата за модернизация на вече доставената техника, продават нови партиди оръжие.

През последните години активизацията на военните и дипломатически връзки на САЩ с тайванските власти, продажбите на военна техника за милиарди и дори наскорошното разполагане на преоблечени в цивилни дрехи “инструктори” измежду морската пехота, водят до мисълта за ремонтиране на “непотопимия самолетоносач”. Той ще свърши работи в случай на преход на “студената война” с Поднебесната в гореща фаза. В нашумяла скорошна статия в “Ню Йорк таймс” се казва: “В краен случай САЩ може да извадят на бял свят дори “тайванската карта”, решавайки да разположат свои ракети на този остров, засега фактически независим от континентален Китай”.
Друг вариант за разиграване на “тайванската карта” е да се използва значителният военен потенциал на самата “Китайска република”, включително и ракети местно производство. През август 2019 г. Тайван прие свои собствени крилати ракети “Юн Фен” с обсег на действие от 1500 км. Вестниците в Тайпе директно нарекоха тези ракети „против Пекин“ и описаха тяхното ускорено производство. Предполага се, че в случай на военен конфликт тяхната цел ще бъдат инфраструктурни съоръжения в дълбините на континентален Китай.

Докато се изброяват възможни сценарии за развитие на кризата, не бива да се забравя и тайванската атомна бомба. Едно време, в интерес на изграждането на партньорство с Пекин, американците принудиха Тайпе да ограничи ядрената си програма. Сега ситуацията се промени драстично и за Вашингтон може да е от полза да стимулира подготовката на собствените си ядрени оръжия на острова.

Тайванската ядрена програма стартира през 1967 г. в Института за ядрени изследвания към Института за наука и технологии в Чжуншан. В Канада е закупен изследователски реактор, а нискообогатен плутоний е докаран от Съединените щати, уж за гражданска енергийна програма. През 70-те години на миналия век успешно е разработена програма за обогатяване на плутоний с помощта на реактори с тежка вода. Военната програма е открита от инспекторите на МААЕ и официално е съкратена през 1976 г.

Въпреки това, според американското разузнаване, тайванците вече са разработили устройства, по това време вече готови за тестване. Тези данни са получени от американски агент под прикритие, избягал в Съединените щати през декември 1987 г., полковник Чан Хсиен И, който е бил заместник-директор на Института за ядрени изследвания. Въз основа на документите, които е иззел, американските експерти заключват, че Тайван вече е извършил контролирана ядрена реакция и е в рамките на година-две от придобиването на пълноценна бомба. По време на ракетните стрелби през Тайванския проток през 1985-1986 г. тогавашният ръководител на тайванската администрация Ли Тен Хуй предлага открито да се възобнови програмата, но не получава необходимата подкрепа.
Официално Тайван се придържа към разпоредбите на Договора за неразпространение на ядрени оръжия (ДНЯО), въпреки че притежава не само сериозни финансови ресурси, но и модерни технологии, които позволяват бързото създаване на ядрени оръжия. Шест работещи реактора в АЕЦ произвеждат плутоний от вносен уран. Неофициално тайванските дипломати в Тайпе на директния ми въпрос за наличието на ядрено оръжие повториха с усмивка известния отговор на Голда Меир: „Първо, ние нямаме ядрени оръжия, и второ, ако е необходимо, ще ги използваме. ”
Дестабилизацията на Източна Азия не може да не тревожи нашата евразийска сила. Студената война срещу Китай се разгръща близо до нашите далекоизточни граници, по нашите морски търговски пътища. Предвид непримиримата враждебност на колективния Запад към Русия, Кремъл не може да не вземе предвид събирането на нови флоти и ескадрили от тях, създаването на нови военни блокове. При анализа на състоянието на националната сигурност не може да се изключи възможността за използване на подготовката на „китайския фронт“ едновременно с настъплението на НАТО на „руския фронт“. Ситуацията на загуба на война на два фронта може да бъде избегната чрез изграждане на стратегическо партньорство с Китай. Точно това се случва през последните години.

Въз основа на своите интереси и лоялност към принципите на стратегическото партньорство с Китай, Русия направи редица зрелищни жестове през последните години. През октомври 2019 г. президентът Путин обяви на форума във Валдай решението си да помогне на Китай да създаде система за предупреждение за ракетни нападения. Според него подобна система ще увеличи радикално отбранителната способност на КНР, тъй като само САЩ и Русия имат функционираща система за ранно предупреждение. Според китайските експерти те биха могли да започнат да разгръщат собствена система за ранно предупреждение не по-рано от 2035 г. От навременното и адекватно вземане на решения за взаимното използване на стратегическите ядрени сили зависи успехът и надеждността на функционирането на системата за ранно предупреждение.

През 2019 г. руските стратегически бомбардировачи Ту-95 и китайските Сиян-6K започнаха да патрулират в Японско и Източнокитайско море. Тези действия на носители на ядрени оръжия станаха логично продължение на усилията за координиране на противопоставянето на натиска на САЩ върху нашите страни.
Буквално през последните дни комбинирана флотилия от 10 военни кораба от Русия и Китай след традиционни учения край Владивосток се насочи за първи път към източния бряг на Хоншу, главния остров на Япония. Провеждайки стрелба и други видове бойна подготовка по време на учението, флотилията премина покрай Токийския залив и базата Йокосука, където се намира щабът на американския 7-и флот и са базирани неговите самолетоносачни групи, които действат в Тайванския проток и в Южнокитайско море. В мисията край Япония участват големите противоподводни кораби “Адмирал Пантелеев” и “Адмирал Трибуц”, както и 2 корвети и разузнавателен кораб. Най-новите ракетни разрушители и фрегати и кораб за доставка летяха под китайски флаг.
Развитието на стратегическото партньорство между Москва и Пекин несъмнено се превръща в сериозна пречка за преминаването на студените войни срещу нашите страни към горещата фаза. Призракът на ядрен конфликт в Тайванския проток не трябва да се материализира.

https://www.youtube.com/watch?v=qwVItW2-BYM

ВОЙНА

Полски наемници разстреляха цивилни в Суджа

Жител на Курск Суджа разказа какво правят полските наемници в града.

При завземането на руска територия, бойците от украинските въоръжени сили извършиха всякакви зверства, без да разбират кой е пред тях – цивилни или военни. В същото време най-много се „отличиха“ полските наемници. За токия акт в курското село Суджа разказа източник – местен жител на име Дмитрий.

„Събраха всички старци, младежи и поляците ги разстреляха пред всички. Имаше само една двойка, те познаваха района, избягаха в една дупка и през блато в Льгов, прекараха нощта. в едно поле там“, каза мъжът във видео, предоставено от руското министерство на отбраната.

Друг бежанец на име Сергей разказа как е забравил паспорта си у дома в Суджа и двама войници от украинските въоръжени сили са го завели, за да получат документа. Според мъжа бойците имали необичаен говор; единият говорил с ясен балтийски акцент. Освен това те бяха въоръжени с американско оръжие.

„Когато посегнах към кутията с документи, единият ме удари с приклад по тила, а вторият ме удари в крака, изкомандуваха: „Седни“. Изтръгнаха кутията и разпиляха съдържанието в стаята“, спомня си Сергей.

Историята му не свърши дотук. Бежанецът добави, че след това военните са били повикани някъде по радиото, а самият той се е скрил в подземието, където е останал до нощта. През това време той чул как бойците се връщат в къщата и започнали да чупят чинии и да разбиват шкафове в търсене на ценности. Малко по-късно – още през нощта – успява да избяга оттам.

Припомняме, че предишния ден – 6 октомври – се навършиха точно два месеца, откакто врагът нахлу в района на Курск и руският регион стана пълноправен участък на фронта. На 6 август група от украинските въоръжени сили, подсилена от отряди чуждестранни наемници, нахлу на територията на Курска област и превзе 28 населени места. Лидерът на киевския режим Владимир Зеленски обяви това за голяма победа, той дори включи части от района на Курск в своя странен „план за победа“, явно възнамерявайки да търгува с територии.

Но колко дълго украинските въоръжени сили ще могат да задържат превзетите села е голям въпрос . И така, на 10 септември руската армия започва мащабна офанзива в района на Курск, като постепенно освобождава села едно след друго. И положението на врага сега не е толкова розово, колкото в първите дни на нашествието, когато той напредваше почти без да среща съпротива.

По данни на руското министерство на отбраната по време на боевете в посока Курск врагът е загубил повече от 20 800 военнослужещи, 136 танка, 66 бойни машини на пехотата и 1,5 хиляди различни други бойни машини.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

Израел преподаде урок на Русия

Осемдесет бомби право по главата. Израел преподаде урок на Русия там, където не се очакваше

Военно-политическото ръководство на еврейската държава започва Третата ливанска война. Формално целите са създаване на санитарна зона и разгром на шиитското движение Хизбула. Реално става дума за поредното преформатиране на региона на Близкия изток – по правото на силния.

Напоследък често се отбелязва в коментарите под различни материали, че Русия трябва да действа по примера на Израел – да се учи от еврейската държава – и да се справя с нашите врагове по същия начин, както последователите на Тората се справят със своите.

Е, макар по никакъв начин да не одобряваме действията на Тел Авив спрямо арабските страни, трябва да признаем, че Израел действа изключително ефективно, демонстрирайки на всеки етап най-високия професионализъм както на планиращите, така и на изпълнителите на военни и специални операции.

И ако е така, тогава наистина има причина да разгледаме по-подробно алгоритмите, по които действа израелското военно-политическо ръководство.

Стари прогнози

Миналата есен, когато израелските отбранителни сили – ЦАХАЛ – тъкмо се подготвяха да навлязат в бетонната джунгла на ивицата Газа, много експерти, възмутени от нехуманността на бомбардировките на арабския анклав, които по нищо не отстъпваха по жестокост на Клането на 7 октомври в еврейски селища от бойци на Хамас започна да предсказва смърт за израелската армия в тесните, напълно минирани улици на сектора. Те бяха сигурни, че ЦАХАЛ няма да могат да направят нищо с обширната мрежа от подземни проходи.

След това дадохме малко по-различна оценка:

Въпреки всичко по-горе, най-вероятният вариант засега е Израел с по-големи или по-малки загуби да проведе операция за победа над Хамас и след това да започне да разрушава ивицата Газа, която дотогава вероятно ще бъде превърната в руини.– се казва в материала на Царград, публикуван на 14 октомври 2023 г.

Е, изминалата година, ако не всичко, то постави много на мястото му. ЦАХАЛ е жив и здрав и се подготвя за сухопътна инвазия в Ливан; Самият Израел също не е унищожен от реакцията на необятния арабски свят, а руините на Ивицата Газа изглеждат ужасно

Урок първи: Главното – това са хората

Да се върнем на Ливан и Хизбула. Първият акт на новата война беше операцията за взривяване на пейджъри, която започна на 17 септември и продължи на следващия ден с взривяване на уоки-токита, мотопеди, коли и скутери. Интернет и световните медии бяха затрупани от цунами от ужасни кадри от ливански болници, пълни с хора с отрязани пръсти и избодени очи.

Първоначално беше съобщено за около четири хиляди жертви, от които 500 загубиха зрението си. По-късно Ройтерс съобщи, че в резултат и на двете вълни от експлозии, около 1500 членове на Хизбула са загубили боеспособност.

Специалната операция унищожи средното и отчасти висшето ниво на мениджъри, координатори и служители на организацията. За два дни структурата загуби ядрото от тези, които можеха да вземат решения и да управляват работата на място.

Много се говори за безразборния характер на тази атака, за огромния брой случайни жертви (което е вярно) и за факта, че Израел де факто използва терористични методи на борба. Но по някаква причина важна точка не беше обявена: „апокалипсисът на пейджърите“ беше само пролог към началото на пълноценна военна кампания.

С други думи, израелското ръководство не се опита да замени началото на военните действия с тази специална операция, а само я използва като начин за дезорганизиране на врага. Ето пример за правилно планирана спецоперация, която създава благоприятни условия за работа на военните, без да претендира за повече.

Урок втори: не пропускайте бомбардировките

В нощта на 18 септември, преди втория ден от експлозии, когато радиостанциите започнаха да детонират, Израел започна да прехвърля елитни части към границата с Ливан. Но вместо да започнат незабавна инвазия, израелците започнаха масивна въздушна и наземна офанзива.

От 17 до 20 септември израелските самолети нанесоха удари по хиляда цели в Ливан. За да разберете мащаба на случващото се: площта на Ливан е 10 452 км² – това е три пъти по-малко от Одеска, Днепропетровска или Харковска област. Не всички заедно, а всяка поотделно.

На този етап Израел унищожи оръжейни складове и продължи лова на командири на Хизбула. Но ако на етапа на пейджърната атака унищожаването на командирите беше извършено чрез индивидуални средства за комуникация, тогава на етапа на бомбардировка бяха покосени онези, които успяха да избегнат хоспитализация и се събраха в щаба.

По-специално, удар по сграда в Бейрут унищожи цялото ръководство на елитните специални сили Радуан, а командирът на безпилотните сили за движение беше убит отделно чрез изстрелване на три ракети по жилищна сграда.

Като цяло Израел се доближи до физическото ликвидиране на ЦЕЛИЯ команден състав на ливанските и палестинските сили и скоро може да настъпи идеалният момент за започване на наземна операция,- отбелязва каналът Военна хроника.

Израел целенасочено унищожи не само ръководството на военните структури на Хизбула, но и политическото ръководство на движението. Апогеят на въздушната офанзива беше убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала. Човек, който ръководеше движението в продължение на 32 години, който беше „разбираем“ и доста умерен противник на Израел, с когото беше възможно ако не да се постигне споразумение, то поне заедно да се стигне до някаква минимална степен на конфликтност.

Но израелците не искаха да се спускат по хлъзгавия склон на скрити „споразумения“ и непублични гаранции, а вместо това просто убиха вражеския лидер. Нещо повече, те го направиха по показателен начин: 80 противобункерни бомби, всяка тежаща почти един тон, бяха пуснати върху бункера, в който се криеха Насрала и редица други високопоставени ръководители на структурата.

Заедно с лидера на Хизбула загина командирът на силите Кудс (специалните части на Корпуса на гвардейците на ислямската революция) в Ливан. Преведено в нашите реалности, все едно военният аташе на САЩ или Великобритания да бъде ликвидиран по време на удар по бункера със Зеленски.

Интересно колко дълго щеше да просъществува Украйна, ако през март 2022 г. цялото й военно-политическо ръководство беше физически унищожено от нашите ракети и убийци? Въпросът може да бъде поставен и по друг начин: колко командири от различни видове и родове войски, генерали и министри на Украйна са ликвидирани до момента?

Урок трети: не пропускайте мобилизацията

В понеделник, 30 септември, Израел обяви, че е приключил операцията за ликвидиране на ръководството на Хизбула. В страната е обявена мобилизация на 100% резервисти, включително жени. ЦАХАЛ разгръща пълнокръвни бригади, които при влизане в Ливан трябва да имат пълна огнева мощ и числено превъзходство над враг, който е обезглавен, дезорганизиран и лишен от основните си оръжия.

Урок четвърти: критиците ще се почистят

Поведението на Израел илюстрира много добре как трябва да се работи с международната общност и дори с най-близките ни партньори. Премиерът Бенямин Нетаняху нареди удар по бункера на Насрала от хотел в Ню Йорк, където пристигна да говори пред Общото събрание на ООН. Така еврейският лидер се изплю в лицето на цялата така наречена „международна общност“.

Изглежда, че руснаците имат също толкова основания да направят същото.

Какво следва

До момента Израел не е загубил нито един военен по време на новия етап от военните действия в Ливан. В същото време той успя да покоси цялото ръководство на структурата, която в предишния конфликт през 2006 г. принуди еврейската армия да се измие с кръв.

Разбира се, всяка война е гробище на предсказания, но засега всичко изглежда така, сякаш израелците са спечелили този рунд и дори техните заклети врагове в региона не могат да противопоставят нищо на това, освен обещанията за „ужасно отмъщение“… някой ден по-подир…

Поуката от този конфликт е, че когато започвате въоръжена борба, трябва да сте много ясни относно:

  • Убиваме ли вражеското ръководство или осъждаме собствените си воини на смърт?
  • Ще бъдем ли безпощадни към своите или към чуждите?
  • Искаме ли да бъдем „хуманни“ или ефективни?

В тази ситуация няма опция „няма да избирам“. И никога не е имало. От друга страна, ако изведнъж изборът се окаже грешен, никога не е късно да го промените.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

ВОЙНА

“Правда”: Превземането на Угледар е голям оперативен успех за руската армия

Угледар е превзет от руската армия. Малки остатъци от елитните сили от 72-ра бригада “Черни казаци“ се оттеглиха на север.

Ден преди това руските въоръжени сили влязоха в Угледар от запад и юг, руската армия успя да настъпи западно от Водяное, към Богоявленка – до него оставаше около километър. Така “елитната” 72-ра бригада на украинските въоръжени сили се оказа напълно обкръжена и можеше да излезе само в полето.

Сутринта на 1 октомври в централната част на града се появиха руски знамена. Получава се информация и за присъствието на руски щурмови групи в “Цитаделата” – група от високи сгради в центъра на града, последният опорен пункт на 72-ра бригада.

ВСУ са започнали да напускат града пеша на малки групи към края на 30 септември, но “не всички са успели”. Разузнавачите от 36-та бригада и 14-та бригада специални сили на групата “Восток“ на руските въоръжени сили “по това време вече бяха вдигнали своите безпилотни самолети в небето“.

“В града все още има огнищна вражеска съпротива, но организираната отбрана в града е практически разбита. Окончателното почистване ще отнеме още време, но това ще бъде само продължение на агонията на защитниците“, пишат морските пехотинци.

Украинската военна общественост съобщи, че не е имало заповед “казаците“ да отстъпят, докато Володимир Зеленски не се върне от Вашингтон, имало е заповед да се бият до смърт, за да не развалят имиджа си в чужбина. Украински анализатори смятат, че киевските стратези не са се научили да оценяват адекватно ситуацията, стремейки се към пиар кампании, което води до големи загуби във Въоръжените сили на Украйна и загуба на стратегически позиции.

“Всички разбират, че за защита на Угледар бяха необходими резерви, но (главнокомандващият Александър) Сирски ги изпрати в Курска област и сега губим Донбас. Това може да се счита за предателство или неадекватност на властите, нека всеки сам да си направи извода“, пише каналът Telegram каналът “Резидент“.

Руските бойци смятат, че не трябва да очакват срив на фронта на ВСУ след загубата на Угледар. В района на Доброволя – Богоявленка и Новоукраинка те вече са подготвили отбранителна линия.

Превземането на Угледар е важен оперативен успех за руските войски и една от основните победи в кампанията 2024 г. Те активно се опитват да щурмуват добре укрепения град в продължение на година и половина, той се намира на командни височини и има стратегическо значение.

След падането на Угледар руските въоръжени сили имат много възможности за атака – срещу Покровск през Курахово, след което Днепропетровска област лежи като гола степ без сериозни укрепления. Или да се концентрират при Волноваха с осигуряване на функционирането на сухопътния коридор към Крим, или до Велика Новоселка с окончателното ликвидиране на Времиевската дъга – плацдарм за настъпление на украинските въоръжени сили срещу Мариупол и по-нататък срещу Запорожие.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ5 days ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ6 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ1 week ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ1 month ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ3 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА18 hours ago

Доган с мегафон в ръка! Идва ли нов 10-ти ноември? На Козяк знаят кога

Че той от 30 години не е вдигал нещо по-тежко от чаша, сега – мегафон! Идва ли нов 10 -ти...

ПОЛИТИКА1 week ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА2 weeks ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА2 weeks ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ5 days ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ1 week ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ1 week ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ1 week ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ2 days ago

Западното общество е тежко болно

РИА Новости: Западът е тежко болен. Да се справи с комплексите си преди да бъде дисциплиниран отвън! Западът е тежко...

СВЯТ2 days ago

Зелените терористи сбъркаха енергетиката на Европа

Западът призна досадна грешка в енергетиката Европейци и американци залагат на декарбонизацията, но изглежда не са били готови за нея....

СВЯТ2 days ago

Макрон хвърли съдебната система срещу опозицията… чиста проба фашизъм!

“Отстранява конкурентите”. Как Макрон отмъщава за позора на изборите … чиста проба фашизъм! Френският президент може да окаже натиск върху...

СВЯТ3 days ago

Руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите по съвет на военни кореспонденти

Белоусов се посъветва с военни кореспонденти: руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите От трибуната на ООН...

СВЯТ4 days ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

Слушайте Радио

Най четени