Connect with us

СВЯТ

Едноклетъчни мозъци ръководят западните правителства

Дейвид Голдман: Международен ред, основан на глупостта. За първи път всички правителства на Запада са на ръба

Първо Байдън, после Макрон, а следващата седмица – злополучният Риши Сунак. Японецът Кишида, германецът Шолц и канадският Трюдо остават на поста си само защото изборният цикъл не изисква от тях да правят анализ на настроенията на избирателите.

За първи път, откакто съвременните европейски държави са определени от Вестфалския договор, всяко правителство на всяка голяма западна държава пада или би паднало, ако се наложи да проведе избори.

Какво колективно проклятие е сполетяло лидерите на Запада, така че всички техни избиратели да ги презират толкова много на изборите?

Има просто обяснение за колективната разруха на западните правителства: Всички те се съгласиха с програма, която избирателите им отхвърлят, защото е влошила качеството на живота им. Спонтанно и едновременно избирателите на Запада се надигат, за да отхвърлят своите лидери.

Щетите, нанесени на световната политическа класа, спират дъха.

Резултатите от първия парламентарен изборен тур във Франция сочат, че партията на Еманюел Макрон – балон в центъра, е събрала едва една пета от гласовете в страната на първия тур на предсрочните избори, които той свика след катастрофалните избори за Европейски парламент на 9 юни. Националното обединение на Льо Пен, тенденциозно наричано от медийното ехо „крайната десница“, получи 34%, а лявата коалиция – 28%.

Междувременно 72% от американците смятат, че Джоузеф Байдън не е психически годен да бъде президент (останалите 28% вероятно включват голям брой хора, които също страдат от деменция). 56% от американците не одобряват работата му.

Трите партии, които съставляват германската управляваща коалиция, събраха заедно едва 30% от гласовете на изборите за Европейски парламент на 9 юни. Втората по големина партия в страната, Алтернатива за Германия (AfD), има 16% от гласовете, което е достатъчно, за да се наложи в коалиция, която досегашните основни партии се заклеха никога да не си и помислят.

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида има рейтинг на одобрение от едва 13% и подкрепата на само една десета от избирателите в собствената му партия. Канадският Джъстин Трюдо изглежда като „прокаженият“ с най-висок рейтинг на одобрение от 28%.

Какъв е дневният ред, който избирателите на Запад отхвърлиха? След падането на комунизма през 1990 г. американският елит реши да преобрази света според собствените си представи и имаше достатъчно власт, за да вкара в плана си останалата част от индустриалния свят.

Първият е глобално споразумение за изолиране и отслабване на Русия, като НАТО се разширява до руско-украинската граница. Както Доналд Тръмп заяви на 21 юни, именно това провокира руската инвазия в Украйна.

През март 2022 г. Байдън обеща, че санкциите ще намалят руската икономика наполовина; вместо това руската икономика е нараснала и сега е по-голяма от японската, според Световната банка, а Москва има предимство в една изтощителна война. Войната е крайно непопулярна в Европа и рязкото нарастване на подкрепата за алтернативните европейски партии на 9 юни беше до голяма степен вот за мир.

Вторият е глобалното споразумение за поставяне на дневния ред на изменението на климата пред индустриалната производителност. В САЩ администрацията на Байдън възпрепятства добива на въглеводороди. Износът на петрол от САЩ се удвои по време на управлението на Тръмп; при Байдън износът едва се възстанови до пика на Тръмп след рязък спад.

Ангела Меркел

В Германия войната в Украйна отряза достъпа на Германия до евтина руска енергия, след като правителството на Меркел се съгласи с програмата на Зелената партия и затвори ядрените електроцентрали в страната. Цените на енергията изиграха основна роля за инфлацията през последните три години.

Третото споразумение беше в отговор на демографския спад на индустриалните държави. Всички лидери на големите западни държави се съгласиха, че ще поемат голям брой имигранти от бедните страни на юг от тях – мюсюлмани от Близкия изток и африканци на юг от Сахара в случая на Европа, американци от Централна Америка в случая на САЩ.

Това не е точно така наречената „Голяма теория за подмяната“ от конспиративните теории. Но все пак се доближава до нея: Елитът си представя нов глобален свят с културни примеси, който ще разреди и разгради културите на Запада.

Имиграцията е най-важната от тези три теми: Тя предполага пренастройване на социалния и икономическия живот в индустриалния свят и ерозия на националната основа на развитите държави.

Тръмп и Орбан. Неслучайно популисткият (политически) бунт срещу този глобален пакт сред елитите се съсредоточи върху имиграцията, като Доналд Тръмп в САЩ и Виктор Орбан в Унгария оглавиха борбата. Това е и въпросът, заради който елитите ще се хвърлят под влака.

Апропо социалистите са глобалисти от друг тип, които имат сериозни възражения срещу управлението на икономиката от олигархията, но са също толкова враждебни като тях към националния суверенитет. Глобалистите от ранга на Макрон (или Ангела Меркел, или Риши Сунак) са съгласни със социалистите по най-належащия въпрос: Разпадането на националните граници, националните култури и народи в голямата миграционна вълна, за която те направиха толкова много.

Сега Франция е с 8-10% мюсюлманско население; според проучването на Pew до 2050 г. то ще бъде 18% при сценарий с висока миграция, докато в Германия мюсюлманското население ще бъде 20 %.

Мигрантите са основни избиратели на левите партии, което поставя социалистическата левица в съюз с капиталистическия център.

Отчайващият лявоцентристки съюз във Франция не може да управлява Франция. Нито пък подобна коалиция може да управлява Германия, където отцепилата се от традиционната левица („Die Linke“) партия, водена от Сара Вагенкнехт, в момента събира вече 9% от федералния вот.

Групата на Вагенкнехт съчетава традиционната социалистическа политика със силна антиимиграционна позиция и отнема част от гласовете на AfD, която сега има 17% от общия брой гласове. Германия има силна антиимиграционна левица, която изключва лявоцентристкото подреждане, което Макрон се опитва да насърчи.

Дали съюзът на отчаянието между бившия инвестиционен банкер Макрон и левия Меленшон ще попречи на Националното обединение да спечели на втория тур на 7 юли, или не, далеч не е ясно.

Може би Франция просто ще изпадне в хаос, вместо да се обедини около популистко правителство. Германия е изправена пред дълго безвремие преди следващите си национални избори в края на 2025 г. AfD води с голяма преднина в проучванията на три ключови местни избори, насрочени за 1 септември.

Междувременно американската политика е в хаос след смайващата проява на слабоумие на Байдън по време на дебата му с Тръмп на 27 юни. Демократите не могат да продължат с Байдън като кандидат, но не могат да съществуват и без него, което прави избора на Тръмп много вероятен.

А Тръмп няма никаква полза от глобалния дневен ред, който американският елит наложи на света след 1990 г. Посланието, което идва от Вашингтон, е:

Вие сте сами и всеки е сам за себе си

Дейвид Пол Голдман е американски икономически стратег и автор, най-известен със своята поредица от онлайн есета в Asia Times под псевдонима Spengler. Псевдонимът е алюзия към немския историк Освалд Шпенглер, чиято най-известна работа, Упадъкът на Запада (1918), твърди, че западната цивилизация вече умира.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

СВЯТ

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран

Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички, които се опасяват, че Техеран, под ръководството на новия, „умерен“ президент, ще се опита да сключи мир със Запада. Ръководителят на руското правителство посещава Техеран на фона на убийството от Израел в Бейрут, заедно с ръководството на Хизбула, на заместник-ръководителя на КСИР.

Иран няма алтернатива на максималното сближаване с Русия, тъй като Западът и Израел остават негови смъртни врагове. Следователно той ще трябва да отиде по-далеч или сам, или заедно с Русия и БРИКС. Същото важи и за нас. Появиха се най-благоприятни възможности и перспективи за развитие на руско-иранските отношения .

 

Руският премиер Михаил Мишустин пристигна за първи път на официално посещение в Техеран. Предвидени са срещи с президента Масуд Пезешкиян и първия вицепрезидент на Иран Мохамад Реза Ареф.

По-рано руският секретар на Съвета за сигурност Сергей Шойгу дойде в Техеран и предаде послание от Владимир Путин на Пезешкиян. През октомври ще се проведе лична среща на президентите на двете страни на срещата на БРИКС в Казан.

Защо Мишустин дойде в Техеран?

Ръководителят на руското правителство ще обсъди с иранските лидери „цялата гама от руско-иранско сътрудничество в търговско-икономическата, културната и хуманитарната област“. Говорим за изпълнението на големи съвместни проекти в областта на транспорта, индустрията, енергетиката , образованието, селското стопанство „и в други области“, на които ще бъде отделено „специално внимание“. Лесно е да се досетите , че това означава взаимодействие между военните ведомства и военно-промишления комплекс.

Вече си сътрудничим добре

Иран, който на думи се застъпва за териториалната цялост на Украйна и против войната, активно си сътрудничи с Русия, за да я спечели Москва. Русия не остава длъжна. В Иран с помощта на руски специалисти е построен енергоблок на АЕЦ Бушер и се работи по изграждането на още два енергоблока.

Москва и Техеран работят по пълното стартиране на международния транспортен коридор Север-Юг покрай Каспийско море и през Иран. Това ще даде на Русия достъп до Индийския океан по суша и ще доведе до увеличаване на взаимната търговия и международния транзит, заобикаляйки Черноморските проливи и Суецкия канал, които са уязвими за западни терористични действия.

Не по-малко важно, според руското правителство, е задълбочаването на връзките между регионите на двете страни (иранските стоки са значително по-евтини и не по-лоши по качество от турските, въпреки факта, че руско-иранската търговия не зависи от трети страни, което не може да се каже за търговските отношения с Турция).

Освен това в Иран определено нараства интересът към руската култура и език. На 17 юли иранските власти приключиха необходимите процедури за откриването на Руския културен център в Ислямската република.

Най-важната стъпка напред в двустранното сътрудничество ще бъде, на първо място, Всеобхватното споразумение за стратегическо партньорство, което ще бъде подписано на срещата на върха на БРИКС в Казан. Второ , ратифицирането на Споразумението за свободна търговия между Иран и членовете на Евразийския икономически съюз.

Това е логична стъпка, след като Техеран се присъедини към BRICS през 2024 г. и към Шанхайската организация за сътрудничество (SCO) през 2022 г. Всичко това идеално ще допълни съюза между Иран и Русия, който се заражда на базата на общи интереси.

Колко важен е фонът?

Няма да изпреварваме резултатите от преговорите на Мишустин в Техеран, чиято цел е двустранното сътрудничество да се изпълни с икономическо съдържание, което да ги циментира. Важно е да се отбележи фонът, на който се случват.

Трагичните събития в Бейрут показаха, че мечтите на част от иранския елит и общество за мир със Запада са опасна илюзия. Високопоставени офицери от Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) са убити от Израел в иранското посолство в Дамаск. Лидерът на Хамас Исмаил Хания, който дойде на встъпването в длъжност на Пезешкиян – бе убит точно в Техеран.

Най-важният съюзник на Иран в Близкия изток, лидерът на Хизбула Хасан Насрала, беше убит в Бейрут, заедно с цялото ръководство на шиитското движение и иранския генерал. Израел се измъква от всичко това. Западът не критикува публично Тел Авив, дори го аплодира, особено неофициално.

Нарастват подозренията, че бившият президент на Иран Ибрахим Раиси, антизападен консерватор , който загина в странна самолетна катастрофа заедно с шефа на външното министерство и други високопоставени ирански служители, също е бил елиминиран от израелците. Със себе си определено имаха пейджъри, които скоро започнаха да гръмват масово – има снимки.

Разбира се, ако Иран не реши да влезе във война с Израел, той никога няма да признае това публично, защото това е казус бели /за война/. Техеран не иска война, защото тя ужасно ще отслаби Иран, който печели „играта за дълго“ от Израел и само ще забави победата си.

Тъкмо затова Израел има нужда от войната. Тел Авив ще продължи с все по-дръзки провокации с пълното съгласие на Запада, който има дългогодишни сметки за разчистване с Иран, особено САЩ. Да живееш в такъв опасен свят, без Русия като най-близък приятел и съюзник, е много опасно.

Накъде без Русия?

Не е изненадващо, че „умереният“ Пезешкиан, който се надяваше някак да се разбере със Запада въпреки скептицизма на основната част от иранското ръководство, вече променя своята реторика и, изглежда, си е извлякъл правилната поука от това, което се случва:

Престъпленията на Израел няма да останат без отговор… Израел за пореден път показа, че не спазва никакви международни норми. Даването на възможности на такива престъпници ги насърчава да извършват повече престъпления.

Уверенията от САЩ и европейските страни „за постигане на споразумение за прекратяване на огъня, ако Иран не отговори на убийството на Хания в Техеран, се оказаха неверни“, призна той.

И това не е единственото правилно заключение на иранския президент, който сам е мишена за ликвидиране от израелците:

Израелската структура продължава да извършва престъпленията си и напада една след друга страните от оста на съпротивата. Арабските и ислямските страни носят голяма отговорност за тази трагедия, така че те не трябва да стоят и да гледат как Израел извършва престъпления, които заплашват сигурността на региона.

Наглата политика на Израел вече доведе до помирение между консерваторите и „умерените“ в Иран. Последните, по-специално, бяха представени в Министерството на външните работи. Ръководителят й Абас Арагчи изпрати съболезнователно писмо до ръководителя на КСИР генерал-лейтенант Хосейн Салами, чийто заместник беше убит в Бейрут. Министърът изрази увереност, че „това ужасно престъпление на агресивния ционистки режим никога няма да остане без отговор“.

Какво от това?

Русия трябва да разбере, че развивайки отношенията с Иран в тези условия, ние поемаме определени задължения и последствия. Трябва да го направим . Защото Западът и неговите васали смятат и двамата за свои врагове и действат като единен фронт. Имаме малък избор: да се поклоним и да се предадем, което е невъзможно, или да се съпротивляваме, като вземем предвид бързото и ефективно нарастване на собствените си сили и възможности, в които все още сме по-слаби от врага – и също заедно.

Илюзията, че е възможно да се постигне споразумение с врага, трябва да бъде погребана веднъж завинаги . Положението на Иран е по-сложно от това на Русия. Това означава, че Техеран ще бъде по-склонен да откликне на предложенията ни.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

Австрийският Виктор Орбан спечели парламентарните избори

Дясната Австрийска партия на свободата печели изборите за Национален съвет (долната камара на парламента) в Австрия. Според телевизия ORF, позовавайки се на предварителни резултати, Австрийска партия на свободата печели 29,1 процента от гласовете. Това е с 13 процента повече, отколкото партията получи на изборите през 2019 г.

Управляващата Австрийска народна партия, към която принадлежи настоящият канцлер Карл Нехамер, е на второ място с 26,3 процента от гласовете, което е с 11,1 процентни пункта по-малко от преди пет години. Трета е Социалдемократическата партия на Австрия с 20,9 процента от гласовете, което е с 0,3 процентни пункта по-малко от предишните избори. Зелените, които сега са част от правителствената коалиция, получават само 8,7%, което е с 5,2 процентни пункта по-малко от 2019 г. Канцлерът Карл Нехамер призна поражението на своята фракция „Австрийска народна партия“ на парламентарните избори.

Австрийската партия на свободата е участвала в коалиционни правителства няколко пъти, но никога не е печелила национални избори. Нейните политически съперници отдавна я наричат „прокремълска“, а лидерът на партията, 55-годишният Херберт Кикл, е определян като „австрийския Виктор Орбан“. И това не е случайно.

„За мен Унгария е пример“, заяви многократно Кикл, който е част от коалицията на националисти и евроскептици в Европарламента „Патриоти за Европа“, чието създаване инициира унгарският премиер.

И когато това лято Херберт Кикл, унгарският премиер Виктор Орбан и председателят на чешката партия АНО Андрей Бабиш обявиха, че ще обединят сили в общ съюз, наречен „Патриотите на Европа“, наблюдателите, търсейки исторически паралели, започнаха да се питат дали в Европа не се появява модерен аналог на Австро-Унгарската империя.

Патриотичният съюз има за цел да „осигури по-добро бъдеще за Европа“, каза Кикл по време на пресконференция във Виена, обяснявайки мотивите си да участва в коалицията. Според него е необходимо да се рационализира европейското административно управление и да не му се позволи „пасивно да наблюдава появата на свръхдържава“ на континента, визирайки политиката на Брюксел. Кикъл подчерта важността на постигането на „мир, свобода и просперитет за всички граждани“ и покани други страни да се присъединят към алианса.

Хърбърт Кикъл и Виктор Орбан са наричани от традиционните медии „черните овце“ на ЕС. Причината е, че и двамата лидери обвиняват НАТО за войната в Украйна и настояват, че войната е от полза преди всичко за САЩ. Кикл се противопоставя на подкрепата за Киев и участието в антируски санкции, считайки това за нарушение на неутралитета на Австрия.

Австрия, като неутрална страна, не помага на Украйна с оръжие, но сегашните й власти предоставят финансова помощ на Киев: отпуснаха 2 милиона евро за оборудване за разминиране в Украйна и извършват плащания към т. нар. Европейски фонд за мир, който финансира доставките на оръжия за въоръжените сили на Украйна. Кикъл иска да сложи край на всичко това. Той заяви, че населението на Европа страда от антируските санкции, а подкрепата на сегашните австрийски власти за Киев е насочена към финансиране на американския военно-промишлен комплекс, отбеляза телевизионният канал OE24.at.

„Ние сме за активна политика на мир и неутралитет – плащанията към Фонда за мир на ЕС трябва да бъдат спрени. Австрия трябва да използва парите си за собствената си армия“, се казва в програмата на Австрийската партия на свободата. А на предизборния плакат на партията на Кикл, който изобразява Зеленски и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, целуващи се на фона на развалини, е написано: „Спрете лудостта на ЕС“.

По време на видеоконференцията на Зеленски в австрийския парламент през април 2023 г. депутатите от партията на Кикл демонстративно напуснаха заседателната зала, отказвайки да го слушат. И оставиха плакати на столовете си: „Места за мир“.

Кикл също така обещава да сложи край на амбициите на Украйна да се присъедини към Европейския съюз, обявявайки Киев за „заплаха за европейското селско стопанство“. Що се отнася до санкциите срещу Русия, Австрия, според Кикл, трябва да се ръководи преди всичко от националните си интереси, а те са свързани с нуждата на Виена от по-евтин газ.

Кикл обещава да превърне страната в „крепост“, непревземаема за мигранти. „Вече няма да приемаме молби за убежище“, заяви лидерът на австрийската крайна десница. Неговата партия се застъпва за така наречената реемиграция – експулсирането на имигранти от Австрия в страните им на първоначално пребиваване, включително тези, които са получили австрийско гражданство, но „не са успели да се асимилират“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

„Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван все още не беше потвърдена информацията от ливанската шиитска организация Хизбула, че лидерът ѝ Хасан Насрала е убет по време на бомбардировките на Израел над Бейрут. Това не променя изводите му направени в текста:

Ясна декларация на Нетаняху – „Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“
Радикалните атлантици развалиха играта на всички в Близкия изток: На „колективният Байдън, на Тръмп, на Камала Харис и нейните кукловоди, на иранците, на европейците, а също и на китайците.

Не е необходимо да се описват надълго и нашироко последиците от удара на Израел над Бейрут и евентуалното убийството на лидера на Хизбула Хасан Насрала. Към късната сутрин на 28 септември ситуацията не е ясна, освен че той изглежда е бил в атакувания бункер. Известно е, че дъщерята на Насрала е убита, а може би самият той е убит, или ранен. Но ние зваем, че най-лошото нещо са „ранените животни“, вкарани в ъгъла. Изхождайки от анализа от факта, че дори Насрала да не е умрял, той е дееспособен.

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала е убит

Въобще, колкото и сериозно да беше политическото заявление на израелците, толкова несериозно беше и по-нататъшното поведение на противниците им. Първо, публикувна е снимки от хотел в Ню Йорк, където Нетаняху уж „дава заповед“ за удар. Ясно изявление, демонстрация преди всичко. Пред американците срещу тяхното самочувствие за всемогъщество. Ясна декларация – Зад мен стоят сили, по-силни от

Белия дом. И тогава….

На теория, пълноценна сухопътна операция след такъв удар трябваше да започне точно в четири сутринта“ И – не последва. Наземната операция е неизбежна, но действията на Израел стават все по-нелогични. Води се странна борба.

Въздушна атака от Израел

Останалата част от ситуацията е ясна и дори някак безинтересна. Съединените щати и Иран, които са във взаимен дипломатически танц, се опитват да постигнат деескалация на всяка цена..

С други думи, те правят приблизително същото нещо в Близкия изток, както и в Украйна. И логиката им е ясна – хаосът, дивото поле е хранителна среда за появата на нова Британска империя (която изобщо няма да бъде „британска“ в класическия смисъл), а ще бъде агресивен чистач, който иска да спечели от останките от разлагащия се американоцентризъм. В Украйна и Западна Евразия този мършояд още не е изял всичко, няма защо да се самозалъгваме.

Президентът на САЩ Джо Байдън и вицепрезидентът му Камала Харис

Радикалните атлантици развалиха играта на всички в Близкия изток: на колективния Байдън, Тръмп и особено на Камала Харис и нейните кукловоди, на иранците, и на европейците .На китайците също, колкото и да се опитваше Пекин да седне по средта. Като цяло всеки има все повече въпроси към китайците.

  • И основният е: Наистина ли претендирате, че сте „втората суперсила“, или просто си заблуждавате? Накратко, радикалните атлантици разглезиха всички.
  • Напротив, ТЕ създадоха ново пространство за маневриране. „Англосаксонците“ (наименование категорично погрешно, но станало нарицателно) се опитват да ни наплашат.

Създавайки сериозни рискове за нас в краткосрочен и средносрочен план В дългосрочен план играят – не, не в наша полза, съвсем не – а за да разширят свободата си на маневриране. Това се случи в резултат на провала от британците на „истанбулското умиротворяване“. (просто е неприлично да се обвиняват американците тук).
Това е геополитическата (в действителност геоикономическата) диалектика за момента.

Ротшилдите и останалите ли???

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ1 day ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ3 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ4 days ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ4 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА5 days ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА5 days ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА7 days ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 week ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ1 day ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ4 days ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ5 days ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ6 days ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ1 week ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ6 hours ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

СВЯТ3 days ago

Австрийският Виктор Орбан спечели парламентарните избори

Дясната Австрийска партия на свободата печели изборите за Национален съвет (долната камара на парламента) в Австрия. Според телевизия ORF, позовавайки...

СВЯТ4 days ago

„Зад мен стоят сили, по-силни от Белия дом“

Публикуваме коментара на Светослав Атаджанов без редакционна намеса, но обръща внимание, че във времето, в което той е бил публикуван...

СВЯТ6 days ago

Бобокови прецакаха Божков за изборите

Русенските бизнесмени отказаха в последния момент обещан преди месеци заем на Васил Божков Русенските бизнесмени Атанас и Пламен Бобокови са...

СВЯТ1 week ago

Радев пред ООН: Всеки ден от войната в Украйна увеличава риска от ескалация и е огромна заплаха за световния мир

От трибуната на Общото събрание на ООН българският държавен глава призова за подкрепа на многостранната дипломация и на международното право....

Слушайте Радио

Най четени