Connect with us

СВЯТ

Не може да поддържаме това ниво на дефицит още дълго време!

Шефът на Федералния резерв на САЩ: Не може да поддържаме това ниво на дефицит още дълго време!

„Проблемът не е в това, че нивото на държавния ни дълг е неустойчиво – проблемът е, че пътят, по който вървим, е неустойчив и това не подлежи на съмнение. И ми се струва, че това е проблем на най-високо ниво. Много висши служители вече говорят за него. И това трябва да бъде в центъра на нашето внимание в бъдеще – как да се върнем на пътя на устойчивото развитие“, категоричен е Пауъл.

По думите на Джеръм Пауъл, по-добре е САЩ да направят „нещо“ по-рано, отколкото по-късно. КритичноБГ обръща внимание, че той не указва механизмите за постигане на тази цел, а именно – орязване на държавните разходи или вдигане на лихвения процент. Втората мярка може да има обратен ефект, защото по този начин се вдига и лихвата по дълга.

„Защото не можеш да поддържаш това ниво на дефицит дълго време. Трудно ми е да говоря за време, но в дългосрочен план рано или късно ще трябва да направим нещо. И е по-добре по-рано, отколкото по-късно.“

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

СВЯТ

Байдън съвсем се скапа, прехвърли Русия, на Блинкен и Йелън

Байдън делегира определени функции, свързани с Русия, на Блинкен и Йелън

Президентът на САЩ Джо Байдън делегира на министъра на финансите и на държавата част от правомощията си съгласно законодателството, което предвижда конфискация на замразени руски активи, се казва в изявление на Белия дом.

Според изявлението министърът на финансите Джанет Йелън и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен са получили функциите, свързани с конфискацията на замразени руски активи в полза на Украйна.

Байдън подписа законопроекти през април, които ще позволят на САЩ да изземат замразени руски активи и да предоставят допълнителна военна помощ на Украйна, Израел и Тайван.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва незабавно ще предприеме ответни стъпки, ако Западът конфискува руски активи. Тя определи като цинични и престъпни намеренията на Запада да използва приходите от замразени руски активи в полза на Украйна.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците?

Орбан скръцна на зам.-гл. редактор на BILD: Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците?

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан „скастри“ заместник-главния редактор на германския вестник BILD Пол Ронцхаймер, който пристигна в Будепеща специално за интервю с него, заради коментар за това какво означава за една страна Русия да й бъде съсед.

„Ако ви разбирам правилно, вие, като германец, току-що се опитахте да ми обясните какво означава да живееш до руснаци. Не забравяйте, че сме в Будапеща. Никой тук не може да чете лекции на унгарците за Русия.

Унгария е била окупирана от Русия няколко пъти. Малко са хората на планетата, които знаят повече за Русия от унгарците.

Не мога да си позволя да не разбирам как мислят и действат руснаците. Живеем в несигурна част на света. Заобиколени сме не само от приятели. <..> И Европа не може да си позволи лукса да говори директно само с украинци, но не и с руснаци“, предупреди Орбан.

„Не обичам да изглеждам смешен. И никой сериозен човек не може да каже, че Русия планира да атакува НАТО. Познавам руснаци, не са като нас.

Пълна глупост е да ги смятаме за същите като нас. Те имат различна история, култура, инстинкти и идеи. Други възгледи за свободата, за националния суверенитет. Всичко това е различно от гледна точка на европейците. Но те са рационални, хиперрационални“, обясни унгарският премиер.

В интервюто Орбан коментира възможността за връщането на Доналд Тръмп в Белия дом.

„Той [Тръмп] е бизнесмен, човек, който се е изградил сам, той има различен подход към всичко. И мисля, че това е добре за световната политика. Той е човек на мира. През четирите години на управлението си той не започна нито една война. И направи много, за да донесе мир в дългогодишните конфликтни зони в много трудни региони. Затова му вярвам много“, сподели Орбан.

Унгарският премиер не пропусна и темата за Украйна, като увери, че войната там „никога нямаше да се случи при Меркел“.

„Тя имаше ясно разбиране за този регион. Не само в Германия, но и в цяла Централна и Източна Европа. Тя ясно разбира Русия. Но изобщо не разбираше идеята за либерална демокрация в Русия и този глупав подход на мнозина на Запад. <..> Но [при Меркел] тази [война] никога нямаше да се случи“.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

Западните служби организират псевдо революции на Ердоган

Властите на Сирия и Турция започнаха да говорят за възстановяване на дипломатическите отношения. Това може да доведе до връщане на контрола на Анкара върху северните територии на Арабската република на Дамаск. Подобни перспективи не устройват всички и вече предизвикаха масови вълнения. За ситуацията в Близкия изток – в материала.

Сирийски фронт

На 30 юни вечерта в турския град Кайсери хората излязоха на улицата подкокоросани от западни служби. Те обръщаха коли, разбиваха магазини, нападаха сирийски бежанци, настояваха да ги изгонят от страната, а също така призоваваха за оставката на Ердоган. Причината е съобщение в местни медии, че 26-годишен сириец е изнасилил седемгодишно момиче. Размириците бързо се разпространиха в Истанбул, Алания, Анталия, Коня и Бурса. На 2 юли шефът на МВР Али Йерликайъ съобщи за задържането на 474 души. От тях 285 са осъждани преди това.

В северните райони на Сирия, които се контролират от контролираното от Анкара сирийско временно правителство (СВП), в отговор започнаха да горят турски знамена и да атакуват турски военни. Трябваше да изпратят допълнителни войски . Най-малко седем протестиращи бяха убити при сблъсъците, а около 20 бяха ранени.

Ръководителят на СВП Абдурахман Мустафа каза по нарочно изпратената “Си-Ен-Ен Турция”, че щетите, нанесени на Турция, са щетите, нанесени на Сирия. „Турският флаг е толкова свещен за нас, колкото и за турския народ, под това знаме се борихме с терористите“, подчерта той.

На свой ред Ердоган в телевизионно обръщение обвини опозицията в подбуждане към насилие и „отровен дискурс“. „Нищо не може да се постигне чрез подклаждане на ксенофобия и омраза към бежанците в обществото“, припомни той.

Най-голямата опозиционна Републиканска народна партия (РНП или кемалистите) смята Ердоган за замесен в антисирийските вълнения. Правителството превърна страната в „глобална канавка за мигранти“, казват кемалистите. Властите пренебрегнаха социалните, политическите, икономическите и демографските проблеми, създадени от потока от бежанци, се казва в изявление.

РНП също така посочи провала на външната политика на Анкара в Близкия изток. Партията препоръча на ръководството на страната да не се намесва във вътрешните работи на своите съседи, да установи сътрудничество с Башар Асад и незабавно да разработи пътна карта за депортиране на бежанците.

Далечни планове

Междувременно и Асад, и Ердоган съобщиха, че няма пречки за възстановяване на дипломатическите отношения. Вярно, Дамаск подчерта, че Анкара трябва да зачита суверенитета и териториалната цялост на Арабската република.

Според официални данни в момента в Турция има около 3,6 милиона сирийски бежанци, които са напуснали родината си след избухването на гражданската война през 2011 г. В същото време от 2017 г. насам Анкара проведе три военни операции в северните райони на Арабската република, създавайки така наречената буферна зона за сигурност между градовете Аазаз и Джарабулус северно от Алепо, окупирайки Африн и поемайки контрола на граничните райони на изток от река Ефрат.

Ердоган смята, че вече уважава суверенитета на Дамаск. „Няма спор, че си поставяме за цел да се намесим във вътрешните работи на Сирия“, подчерта той.

Съдбоносно решение

Директорът на Центъра за изследване на Близкия изток и Централна Азия Семьон Багдасаров е убеден, че погромите и перспективата за преговори между Анкара и Дамаск са пряко свързани. „Ердоган дълго време пренебрегваше проблема с бежанците, в резултат на което той разбра, че не може да отлага повече и изрази готовност да сключи мир със Сирия да връщат бежанците в родината им, а Анкара е безразлична към бъдещата им съдба, което още повече нажежава ситуацията в Турция.

Експертът по Близкия изток Алексей Образцов смята, че решението за възстановяване на дипломатическите отношения може да бъде обусловено от връщането на бежанците и окупираните територии в Дамаск.

„Преди това властите ще се опитат да разговарят със съгражданите си, за да изглеждат по-прилични, не е много трудно да изгонят всички, полицията ще ги събере в автобуси, влакове и ще ги изпрати у дома. Като цяло Сирия е добра страна, просто трябва да спрете да стреляте и да преодолеете следвоенната разруха, тогава бежанците ще бъдат по-добре у дома, отколкото в Турция“, твърди той.

Според него Ердоган бърза да започне този процес, защото вижда сериозно недоволство в страната от бежанците и неговото бездействие. По-конкретно, в Турция се превърна в норма сирийците да бъдат обвинявани за терористични атаки и други щумни престъпления.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ1 month ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ1 month ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ1 month ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ1 month ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

БЪЛГАРИЯ1 month ago

Цената: 10 милиона за нова партия, бомбата пред колата на Гешев е заложена от Христо Ковачки!

Олигархът със съмнителна слава Христо Ковачки е идеолог на „атентата“ срещу Иван Гешев! Припомням, че през май гръмна бомба пред...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА1 month ago

Мутрата няма да подкрепи нито втория, нито третия мандат … той не се чуства Българин

Радикала Борисов иска нови предсрочни избори Той никога не е мислел за България, винаги единствено и само за собствения си...

ПОЛИТИКА1 month ago

АМЕРИКАНСКИЯТ АГЕНТ, РАЗРУШЯТЕЛЯ НА ПАРТИИ КОРНЕЛИЯ ЩЯЛА ДА ПРАВИ НОВА ПАРТИЯ!

Корнелия Нинова е ограничила публичните изяви до минимум, а вместо нея в медиите говорят доверениците ѝ Иван Ченчев и Калоян...

ПОЛИТИКА2 months ago

Целувката на смъртта: Борисов и идиотите край него са ясни, но защо умни хора му се връзват?

Проф. Никола Габровски, Мария Габриел, Даниел Митов, Росен Желязков… Кой е следващият? Вече няма съмнение, че който бъде прегърнат, целунат...

ПОЛИТИКА2 months ago

Заради един вмирисан, алчен старец пак отиваме на избори

Заради вмирисания, треперещ и алчен Борисов пак отиваме на избори, новата дата е 12 октомври Президентът не смята, че е...

ПОЛИТИКА2 months ago

Костадинов е новата силна фигура в парламента

Втори и трети мандат ние от ГЕРБ няма да подкрепим, категоричен беше той Ако третият мандат отиде във “Възраждане”, аз...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ1 month ago

ГОЛЯМ СКАНДАЛ! Клептомани политици не спират да грабят България, даже във времена на апокалипсис

ГОЛЯМ СКАНДАЛ! Корумпираното правителство ще предостави още заграбено имущество на Украйна, докато България гори Военната помощ, която се предлага да...

СКАНДАЛ1 month ago

Доган поиска Пеевски да си подаде оставката!

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на: Делян Пеевски – председател на ДПС Халил Летифов – заместник-председател на ДПС и...

СКАНДАЛ1 month ago

Мегаскандал за 172 млн. лв.: Христо Ковачки и забъркването на най-голямата българска ДДС афера

Мегаскандал! Докато народът мизерства с минимални заплати и безобразно ниски пенсии, НАП е отписала на фирма на Христо Ковачки 172...

СКАНДАЛ1 month ago

Видял дебелия, безмозъчния Пеевски се обясни в любов на Доган

Мутрата Пеевски към Доган: Винаги съм бил до теб и винаги можеш да разчиташ на мен. Трябва да бъдем обединени,...

СКАНДАЛ1 month ago

Пеевски пратил цялата държавна машина срещу модераторка на група

Или Пеевски ще си отиде, или ДПС ще се разцепи, казва Елван Атилла Пред ДПС има два пътя – органите...

СВЯТ

СВЯТ1 month ago

Байдън съвсем се скапа, прехвърли Русия, на Блинкен и Йелън

Байдън делегира определени функции, свързани с Русия, на Блинкен и Йелън Президентът на САЩ Джо Байдън делегира на министъра на...

СВЯТ1 month ago

Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците?

Орбан скръцна на зам.-гл. редактор на BILD: Германец ми чете лекции в Будапеща, какви били руснаците? Министър-председателят на Унгария Виктор...

СВЯТ1 month ago

Западните служби организират псевдо революции на Ердоган

Властите на Сирия и Турция започнаха да говорят за възстановяване на дипломатическите отношения. Това може да доведе до връщане на...

СВЯТ1 month ago

Предишния лакей се оказа прекалено тъп, МИ 6 го смени с друг

Предишния лакей се оказа прекалено тъп Кой е Ник Стармър, който стана премиер на Великобритания и какво може да очаква...

СВЯТ1 month ago

Призовават за разпускане на корумпираното Федерално бюро за разследване на САЩ (ФБР)

Илон Мъск шокира американците с призив Американският бизнесмен Илън Мъск направи поредното си гръмко и много шокиращо изявление, призовавайки за...

Слушайте Радио

Най четени