Connect with us

СВЯТ

Собственикът на независимата платформа Rumble Крис Павловски избяга от Франция и Европа!

Друг собственик на независима новинарска платформа, изпълнителният директор на „Rumble“ Крис Павловски обяви, че е избягал днес от Франция. Това се случва само часове след ареста на собственика на Telegram Павел Дуров.

Както самият той обясни, арестът на Дуров е заради отказа му да цензурира свободата на словото. Той обяснява, че е бил заплашен от Франция, а сега „червената“ линия за него е ареста на Дуров.

Павловски информира, че екипът му се бори със съдилищата във Франция, за да бъде освободен създателя на Телеграм.

Ето какво написа Крис Павловски в Х, бившата Туитър:

„Малко закъснях с това, но има причина. Току-що напуснах безопасно Европа“, пише Павловски.

Франция заплаши Rumble и сега са прекрачили червената линия, като арестуваха главния изпълнителен директор на Telegram, Павел Дуров, за който се твърди, че не цензурира свободата на словото.

Rumble няма да приеме това поведение (т.е. цензура) и ще използва всички налични законни средства, за да се бори за свободата на изразяване, универсално човешко право.

В момента се борим в съдилищата на Франция и се надяваме на незабавното освобождаване на Павел Дуров

Илон Мъск също е получавал заплахи от време на време. Последният беше на 12 август, когато еврокомисарят Тиери Бретон го заплаши със санкции, ако не отмени интервюто на Доналд Тръмп в X.

След това Мъск отговори на Бретън по подходящ начин със сцена от филма Tropic Thunder.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

СВЯТ

Байдън, Блинкен спрете тази безразсъдна ескалация!

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация!

Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина на Украйна да използва доставени от Америка оръжия с голям обсег за нанасяне на удари по цели дълбоко в руска територия, въпреки че все още не е взето решение за използването им.

„Блинкен, Байдън – СПРЕТЕ! Спрете тази безразсъдна ескалация. Казвам това не като политически партизанин, а просто като гражданин на света“, публикува Кенеди в своя акаунт в “X” заедно с видео на Владимир Путин.

Кенеди наскоро прекрати независимата си кандидатура за президент и подкрепи републиканския кандидат Доналд Тръмп, който призова за прекратяване на продължаващата американска военна помощ за Украйна.

В публикацията си Кенеди сподели клип от отговора на Путин на перспективата за използване на западни оръжия срещу позиции в Русия, в който руският президент казва, че „ще вземем подходящи решения въз основа на заплахите“.

Украйна упорито лобира за САЩ и Обединеното кралство да премахнат забраната си за използването на американските ракети ATACMS и британските ракети Storm Shadow срещу руска територия. Това се случва на фона на опасенията, че използването им ще ескалира конфликта.

Джордж Бийби, бивш директор на отдела за анализ на Русия в ЦРУ, каза пред Newsweek, че опасностите от предоставянето на способността на Украйна да удари дълбоко в Русия далеч надхвърлят потенциалните ползи.

„Няма много причини да се смята, че предоставянето на тези крилати ракети с въздушно изстрелване значително ще увеличи шансовете на Украйна да спечели войната“, каза той. „Това се превърна във война на изтощение и руснаците имат огромни предимства пред Украйна в населението и военното производство.“

„Руснаците изтощават способността на украинците да вкарат добре обучени, добре оборудвани сили в битка и получаването на крилати ракети, изстрелвани от въздуха, няма да промени това“, добави Бийби, директор на програмата за голяма стратегия в Института за отговорни въпроси Куинси Държавничество.

Украинският президент Володимир Зеленски обаче каза в петък, че страната му се нуждае от способности, които да удрят на далечни разстояния, както и от противовъздушна отбрана, „за да защити живота и нашите хора“.

Междувременно привържениците на този ход казват, че несигурността относно това дали Киев може да използва оръжия с голям обсег е в полза на Путин. Кърт Волкър, бивш специален представител на САЩ за преговорите в Украйна, каза пред BBC, че Путин е отправил заплахите си, защото е заинтересован да „ни възпира да правим неща“. Най-новите членове на НАТО Швеция и Финландия заявиха в петък, че Украйна е имала разрешение да използва оръжията, които е получила от тях, за удари на далечни разстояния.

След среща във Вашингтон в петък между британския премиер Кийр Стармър и президента Джо Байдън, говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби каза, че няма съобщение за каквото и да е действие.

Байдън каза по-рано през седмицата, че „работи по“ искането на Киев да използва ракети с голям обсег. Предишни доклади в Politico и The Guardian предполагаха, че ограниченията ще бъдат премахнати от САЩ и Обединеното кралство.

Докато Стармър каза, че Обединеното кралство и САЩ са достигнали до „твърда позиция“, той предположи, че окончателното решение за Storm Shadow е било отложено за Общото събрание на ООН този месец.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ?

Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ?

Бившият първи съветник на Пентагона по времето на мандата на президента на САЩ Доналд Тръмп Дъглас Макрегър повдигна въпроса за огромните проблеми, които днес заливат американското общество. От известно време бившият военен окомплектова и Демократическата и Републиканската партия в едно, като ги назовава Унипартия.

Макгрегър, известен с консервативните си възгледи, в основата на едно здраво общество и защитник на държавността, отделя внимание в свои публикации в профила си в социалната мрежа Х, преди Туитър, най-напред на поскъпването на живота в Америка за рекордно кратко време, което се отразява негативно на всеки един гражданин. По думте му, цените на храните в САЩ са скочили само за 3 години с 21%.

Освен това е налице удвояване на лихвите по ипотечните кредити, а наемането на жилища в Америка е станало значително по-трудно, заради увеличените наеми.

На този фон, категоричен е полковникът, просрочията по изплащането на вноските по заемите за автомобили също са се увеличил.

И тук, полковникът от запаса на американската армия пъставя въпроса, къде е властта, за да се погрижи за гражданите, които са я избрали:

„На фона на морален упадък и икономически затруднения, чудно ли е, че американците се чувстват откъснати от своите институции?“, пита Дъглас Макгрегър.

След като изброява гореспоменатите проблеми, с които се сблъсква ежедневно американското общество, и за което е отговорна само и единствено властта, започват да се наблюдават негативни процеси на отчуждение и разслоение става ясно от постовете на Макгрегър.

Той отчита, че в момента в САЩ се наблюдава сериозен ръст на броя на разводите в семействата, разрастващо се разпространение на наркотиците, както и бум на самоубийствата.

Сбогом на американската мечта

„Много американци имат чувството, че се движат по спиралата на нихилизма“, поставя диагноза още Дъглас Макгрегър.

Той хвърля отговорността за процесите на разпад в американското общество и на двете партии, които по думите му са абсолютно безразлични към катастрофата, към която са се запътили американците:

„Управляващата Унипартия изглежда безразлична и процъфтява, докато средният американец се бори“, отсича полковникът.

В заключение на катастрофалната си оценка за състоянието на държавата и обществото, той поставя и въпроса, дали това ще е и бъдещето на Америка:

„Това ли е бъдещето, към което сме се запътили?“

КритичноБГ припомня, че Дъглас Макгрегър, който не може да бъде обвинен в симпатии в Русия многократно е застъпвал тезата, че войната в Украйна, продуцирана от САЩ, има вероятност дда ескалира и застрашава света с ядрен армагедон.

Многократно е заявявал, че Западът не може да спечели с военни средства срещу Русия, а също и, че Европа потъва в икономическа криза, заради грешното решение да се впусне в подкрепа на Украйна и да прекъсне договореностите си с РФ за евтини енергийни ресурси.

Тезите си той изразява още от самото избухване на военния конфликт и не ги е променил до днес.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

Нов опит да сплашат с “атент” Тръмп. В безопасност е

Нов опит за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за да го сплашат.

Кампанията на бившия президент Доналд Тръмп потвърди в изявление, че той е в безопасност, след като в близост до него бяха произведени изстрели в Международния клуб на Персийския залив на Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида.

„Президентът Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него. Засега няма повече подробности“, се казва в изявление на Стивън Ченг, комуникации за кампанията на Тръмп.

Тайните служби също потвърдиха инцидента и работят в тясно сътрудничество с властите и разследват ситуацията.

„Тайните служби, съвместно с офиса на шерифа на окръг Палм Бийч, разследват защитен инцидент с бившия президент Доналд Тръмп, който се е случил малко преди 14:00 ч. Бившият президент е в безопасност“, потвърди агенцията в публикация на X.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ1 week ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Трябва да си украинец, за да имаш шанс в България ли?

Служебното правителство осигури възможност деца от Украйна да почиват в България през лятото, за да възстановят своето физическо, психическо и...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

Изкривеният Джо Байдън не е бил годен да служи вече

Доналд Тръмп коментира оттеглянето на Байдън В телефонен разговор със Си Ен Ен минути след като президентът Джо Байдън обяви...

БЪЛГАРИЯ2 months ago

КС отменя до дни промените в Конституцията?

Президентът Румен Радев отново ще управлява страната чрез служебен кабинет, избран от самия него след предизвестения край на 50-ото Народно...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА11 hours ago

Казаха в лицето дебила Шолц, че Русия е непобедима

Казахстанският президент към Олаф Шолц: Русия е непобедима във военно отношение Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев заяви днес, че Русия не...

ПОЛИТИКА4 days ago

Очаквано персоналния съдия на Пеевски от ВАС, който е на Георги Чолаков отряза коалицията на Доган за изборите

Съдът на Георги Чолаков се позова на прословутото електронно заявление на Пеевски, за да откаже на “Демокрация, права и свободи-ДПС”...

ПОЛИТИКА6 days ago

ЕС се разпада пред очите ни – Гавин Мортимър, Тhe Spectator

ЕС се разпада пред очите ни, пише британският писател Гавин Мортимър в анализ за британското списание Тhe Spectator. Германия реши...

ПОЛИТИКА7 days ago

Борисов: Няма депутати на Пеевски в ГЕРБ!

Как може да има дъртаци мислещи се за сериозни мъже да лъжат сутрин, обед и вечер??? Мутрата Борисов пак излъга...

ПОЛИТИКА1 week ago

ЦИК отказа регистрация за изборите и на ДПС-Доган, и на ДПС-Пеевски

Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да регистрира за участие в изборите „Демокрация, права и свободи – ДПС“, представлявана от Джевдет...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ1 day ago

Доган спеше с жените на депутати, кметове и областни лидери на ДПС

Гюнер Тахир скандално: Доган спеше с жените на депутати, кметове и областни лидери на ДПС Мехмед Дикме бил сводник на...

СКАНДАЛ2 days ago

Борисов даде Пеевски на “Магнитски”

Асен Василев: Борисов даде Пеевски на “Магнитски” Мафиотската битка продължава и досега Мафиоза Борисов даде Пеевски на “Магнитски“. Това обяви...

СКАНДАЛ2 days ago

Безмозъчни мутанти-терористи от „Виваком“ преследват 92-годишния журналист Димитри Иванов

Компанията терорист т техните съподвижници не спират да го тормози с обаждания и писма заради старо устройство за телевизия, което...

СКАНДАЛ4 days ago

Пияницата Рашидов ходил да се сдобри с Пеевски в хотел „Берлин“, защото нямал сарай

Изгоненият бивш председател на Народното събрание Вежди Рашидов (ГЕРБ) си спомни днес в интервю за Би Ти Ви, че преди...

СКАНДАЛ4 days ago

Пеевски си напазарувал с крадени пари шефът на ВАС

Ивайло Мирчев: Пеевски има една мръсна тайна – шефът на ВАС Утре ВАС може да излезе и с ново решение...

СВЯТ

СВЯТ15 hours ago

Байдън, Блинкен спрете тази безразсъдна ескалация!

Робърт Кенеди-младши: Блинкен, Байдън спрете тази безразсъдна ескалация! Робърт Ф. Кенеди-младши призова администрацията на Байдън да не дава зелена светлина...

СВЯТ23 hours ago

Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ?

Дъглас Макгрегър: Самоубийства, наркотици и нихилизъм. Това ли е бъдещето ни в САЩ? Бившият първи съветник на Пентагона по времето...

СВЯТ2 days ago

Нов опит да сплашат с “атент” Тръмп. В безопасност е

Нов опит за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп за да го сплашат. Кампанията на бившия президент...

СВЯТ3 days ago

Фашистите в ЕС: Унгария няма право да намалява цените на храните

Самозвания така наречн “Съд на Европейския съюз” реши, че с въвеждането на задължителни отстъпки за някои видове храни в супермаркетите...

СВЯТ5 days ago

Охлюва Шолц реши да се въоръжава Германия под натиска на американците, но …

МЪКА: Плюнката Шолц реши да се въоръжава по заповед на американския военно промишлен комплекс. И в тоз момент разбра, че...

Слушайте Радио

Най четени