Connect with us

СВЯТ

Зелените терористи сбъркаха енергетиката на Европа

Западът призна досадна грешка в енергетиката

Европейци и американци залагат на декарбонизацията, но изглежда не са били готови за нея. Участниците в конференцията на ООН за климата (КОП28) в края на 2023 г. поискаха капацитетът на глобалната ядрена енергия да бъде утроен до 2050 г. В САЩ обаче има все по-малко атомни електроцентрали, а тези, които съществуват, са остарели. В Германия не остана нищо. Технологиите са загубени. Лъвският дял от новите разработки принадлежи на Русия и Китай. Какви са възможните последствия?

Вятърът се промени

На Седмицата на климата в Ню Йорк водещите банки и финансови институции в света официално одобриха амбициозната цел на КОП28.

Ядрената енергия трябва да играе ключова роля в декарбонизацията, подчертаха те. В зората на „зелената треска“ те също решиха да заменят атома с вятърни мелници и слънчеви панели. Сега атомните електроцентрали са върнати в екологичния дневен ред.

Представители на 20 държави приеха съвместна декларация. Това показва преминаване от възобновяеми източници към нисковъглеродна енергия, включително ядрена, казват анализаторите.

В разгара на скорошната енергийна криза в Европа разбраха, че не можете да стигнете далеч само с вятъра, особено когато не духа. Плюс редица технологични, финансови и инфраструктурни пречки: растящи разходи, забавяния във веригите за доставки, липса на инфраструктура. Всичко това забавя вятърните енергийни проекти. Мудната рецесия, индустриалният спад, отказът от руски енергийни ресурси и затварянето на най-голямото холандско находище “Гронинген” също не добавят оптимизъм.

В САЩ има и други трудности – недостиг на собствени компоненти за вятърна енергия, забрана за внос на китайски технологии, въпреки че алтернативи почти няма.

Проблемът става глобален. Експертите очакват перфектна буря в чистата енергия.

„За разлика от възобновяемите източници като вятъра или слънцето, атомните електроцентрали могат да работят денонощно. Това е особено важно в периоди на пиково търсене, когато слънчевите или вятърните станции не могат да се справят с натоварването, а светът се нуждае от все повече енергия за технологиите като например изкуствения интелект“, казва Павел Севостьянов, доцент от катедрата по политически анализ и социално-психологически процеси на РИУ “Плеханов”.

Съмнителен експеримент

Що се отнася до атома, Европа все още не е решила. Така Франция е световен лидер по дял в енергийния баланс – 70%. Там планират да построят още шест реактора до десет години. В Германия миналата година бяха затворени последните три атомни електроцентрали:. Но през 2022 г., поради енергийната криза, германците трябваше да съживят „мръсните“ въглищни ТЕЦ .

Бензинът отново се повиши рязко. Германия е в рецесия – минус 0,3% през 2023 г. Локомотивът на Европа губи своята конкурентоспособност.

Трябва да се каже, че спирането на атомните електроцентрали предизвика ожесточени полемики. Дори и в управляващата коалиция (Социалдемократи, “Зелени”, Свободна демократическа партия). Победиха тези, които се смятат за еколози и борци срещу глобалното затопляне.

И ето го резултатът: Германия вече внася енергия. От френски атомни електроцентрали и полски въглищни.

В зелената енергия има повече политика, отколкото прагматизъм. Осигуряването на електричество на селска къща и голям индустриален метрополис далеч не е едно и също нещо, отбелязва Хаджимурад Белхароев, доцент в Института за международна икономика и икономика към РУДН.

Няма капацитет.

Международната агенция по енергетика (МАЕ) прогнозира, че ядрената енергия ще расте средно с три процента на година през следващите няколко години.

И според доклад на МАЕ повече от половината от новите реактори ще бъдат пуснати в Китай и Индия.

До 90% от строящите се реактори са руски или китайски.

“Росатом” изпълнява проекти в Турция, Индия, Бангладеш, Китай, Унгария, Египет – общо 34 реактора. Всъщност това са нови пазари. Около 30 държави с около 440 атомни електроцентрали внасят руски материали, посочва Мария Гирич, експерт в Центъра за енергийни изследвания към Президентската академия.

За Запада задачата за разширяване на ядрената енергетика е изключително трудна. Няма достатъчно суровини, загубени компетенции, няма финансиране. Така според оценки на Европейската комисия, обявени още през 2022 г., изграждането на нови атомни електроцентрали ще изисква 500 милиарда евро инвестиции.

Американските централи отдавна са остарели.

Оборудването, проектирано през 60-те години на миналия век и произведено през 70-те години на миналия век, е работило при тежки радиационни и температурни условия. Няма друга държава с толкова много 60-годишни реактори. В Русия само две атомни електроцентрали имат блокове от 60-те години, останалите са много по-млади. Това отбелязва екологичната организация “Приятели на земята”

Освен това Западът има големи проблеми с обогатяването на урана.

Русия като производител на уран е на шесто място с дял от малко над пет процента. Около 45% от световното производство е в Казахстан. Това е почти три пъти повече от Канада, вторият по големина доставчик. Москва обаче е лидер по обогатен уран. Миналата година те са изнесли 2,7 милиарда долара.

Според прогнозитедо 2035 г. Русия ще поеме контрола над до 30% от световния пазар в този сегмент.

Освен това значителен дял от мощностите в Казахстан, както и в Узбекистан (7,2% от световното производство) принадлежат на руски компании.

„Нашето основно предимство са услугите по обогатяване, включително производството на висококачествено нискообогатено гориво. В момента Русия е практически единственият доставчик на такива услуги в Съединените щати, въпреки че Астана и Пекин също се стремят да навлязат на този пазар. “, казва Гирич.

През 2023 г. ЕС удвои вноса на уран от Русия. По-специално, той е закупен за 19 ядрени реактора от Чехия, България, Унгария и Финландия. Вашингтон наложи санкции, но с резерви, позволяващи търговията да продължи.

Но Москва, разбира се, се фокусира върху приятелски държави.

„Африка е нова притегателна точка. На този континент явно липсват повърхностни водни пътища, което сериозно затруднява развитието на енергийния сектор и, съответно, индустрията, както и развитието на богати ресурси, скрити в дълбините, в такива условия АЕЦ са оптималното решение”, обяснява Белхароев.

Ядрените сили, способни да строят и поддържат атомни електроцентрали, вече са влезли в конкуренция там. А Русия има ясни предимства.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

СВЯТ

Макрон хвърли съдебната система срещу опозицията… чиста проба фашизъм!

“Отстранява конкурентите”. Как Макрон отмъщава за позора на изборите … чиста проба фашизъм!

Френският президент може да окаже натиск върху съда в процеса срещу ръководителя на парламентарната фракция на дясната партия “Национален сбор” (НС). Марин льо Пен е обвинена в присвояване на средства от Европейския парламент – това я заплашва не само със срив на политическата ѝ кариера, но и затвор. Как ще се развият нещата?

Загуба на разсъдък? Не, фашизъм!

Столът под Макрон продължава да се клати. Рейтингът му е 25%, абсолютен антирекорд за сегашния държавен глава. А опозицията печели точки.

Льо Пен има до 40%. Западните издания отбелязват, че страхът от перспективата за нейната победа през 2027 г. е лишил политическия елит от разума. Това стана особено забележимо след изборите за Европейски парламент. Успехът на десницата накара Макрон да разпусне Народното събрание с надеждата да обърне ситуацията в своя полза.

Неуспешно. “Националният сбор” увеличи присъствието си в парламента с близо 40%. Правителството беше оглавено от консерватора Мишел Барние, който беше подкрепен от Льо Пен. Тя и френската десница никога не са били толкова близо до властта, смятат анализатори.

И срещу Льо Пен започна дело. Пристигайки на срещата, тя каза пред репортери, че няма от какво да се притеснява. „Подхождам към този тест с голямо спокойствие. Имаме много аргументи, които сме разработили, за да защитим това, което според мен е парламентарната свобода, която е заложена в този случай. По никакъв начин не сме нарушили никакви политически правила или норми на Европарламент“, подчерта опозиционерката.

Семеен въпрос афера

Парижката прокуратура образува този случай още през 2016 г. въз основа на доклад на председателя на Европейския парламент (ЕП) Мартин Шулц до френския министър на правосъдието. Според ЕП 16 европейски законодатели и 20 парламентарни сътрудници са заемали официални длъжности в НС, които не са свързани със задълженията им като служители на парламента на ЕС.

Оказа се, че някои сътрудници имат договори с други депутати в ЕП. Това доведе до идеята за схема за пренасочване на средства за плащане на членове на НС. Става дума за периода от 2004 до 2016 г. Разследващите стигнаха до извода, че организатор е партийният лидер Льо Пен.

Сега тя е изправена пред до десет години затвор и глоба до един милион евро. Освен това тя може да бъде лишена от правото да бъде избирана в националните органи за период от пет до десет години. Тоест да предотврати президентските избори през 2027 г.

Обвинен е и баща й, 96-годишният Жан-Мари Льо Пен, който ръководеше партията до 2011 г. Той няма да присъства в съда поради здравословни причини. Пенсионираният политик отрича да е провинен, сочейки с пръст дъщеря си. “Не съм избирал моите помощници. Марин льо Пен и други решиха това. Просто подписах договорите”, каза той. Сегашният ръководител на НС Джордан Бардел не е засегнат от прокуратурата.

Специална позиция

Дори Льо Пен да бъде оправдана, процесът, който ще продължи поне до края на ноември, ще отвлече вниманието на един от основните френски опозиционери от политическите битки. От друга страна, скандалът може да увеличи нейната популярност.

„В случая с Тръмп видяхме как той придоби сила и подкрепа по време на изпитанията си“, припомнят европейски анализатори.

„Марин Льо Пен и ръководството на НС като цяло се справиха с противоречия, скандали и процеси, включително много по-сериозни обвинения“, казва Филип Моро-Шевроле, професор в Парижкия институт за политически изследвания. Според него НС има печеливша позиция.

През февруари приключи седемгодишен процес срещу лидери и членове на партията Демократично движение, също обвинени в присвояване на средства на Европейския парламент. Девет обвиняеми са осъдени на затвор и глоби. Но председателят на партията Франсоа Байру беше оправдан. Имаше обаче съвсем различни обстоятелства.

Старши изследователят в ИМЕМО на РАН Арина Преображенская е уверена, че Макрон ще се възползва от ситуацията и ще окаже натиск върху съдиите. „Не директно, разбира се. Сливането на съдебната система и естаблишмънта във Франция е очевидно. Преследват не само “Националния сбор”. Може да си спомним и обиските в щаба на “Непокорна Франция” и техните съдебни дела“, посочва експертът.

Според нея срещу Льо Пен са събрани сериозни доказателства. За разлика от Байру, тя не можеше да не е знаела за ситуацията с асистентите. Невъзможно е обаче да се предвиди изходът от делото. Всичко ще стане ясно едва в деня на присъдата.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

Руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите по съвет на военни кореспонденти

Белоусов се посъветва с военни кореспонденти: руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите

От трибуната на ООН Зеленски се оплака от разрушаването на енергийната система на Украйна: милиони украинци ще останат без отопление през зимата. Укренерго коректира плановете си, за да се подготви за студеното време към по-лош, минималистичен вариант. Но е очевидно, че унищожаването на електрогенерацията е само първата стъпка на Кремъл.

Украинската енергийна система е разрушена на 80%, каза Зеленски от трибуната на ООН. Милиони обикновени хора, подчерта той, ще останат без отопление през идващата зима . Укренерго променя зимните си планове към по-лошо.

Зад жалостивите речи прозират не танкове и снаряди. Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лейн обяви, че Киев ще получи 160 милиона евро за подкрепа на индустрията. Включително 100 милиона от доходите, получени от замразените активи на Русия.

И Зеленски натиска още повече: той обяви руските планове да удари три украински атомни електроцентрали и тяхната инфраструктура. Той се позова на данни от разузнаването: уж Кремъл е получил координатите на обекти с помощта на китайски спътници.

Най-смешното е, че всички атомни електроцентрали в Незалежната са построени през съветската епоха, координатите им очевидно са широко известни. Така че защо са нужни китайските спътници Или неспокойните потомци на изкопалите Черно море, са преместили станциите?

Две отрязани филии и дизелови локомотиви за запас

Руските ракети разбиха украинската енергийна система на поне две части:

западната и централната част на страната се захранват от Ровненската и Хмелницката АЕЦ;

Южноукраинската атомна електроцентрала доставя енергия за източната част на страната.

Политикът Олег Царев подчертава: аварийното спиране дори на една атомна електроцентрала ще доведе до спиране на тока в цяла Украйна. Руските ракети ще затворят всички заводи, ще нарушат доставките на фронтовата линия и ремонтната база на военната техника ще рухне.

Царев продължава:

Необходимо е да се извадят от строя шест възлови подстанции по 750 KVA или разпределителните мрежи на изхода на украинските атомни електроцентрали. Но ударът по разпределителните мрежи ще се възприема като удар по атомните електроцентрали и Русия едва ли ще се съгласи с това, въпреки че украинските въоръжени сили редовно нанасят удари по трансформаторите и мрежите на Запорожката АЕЦ.

Планът на Кремъл е очевиден за украинците, затова Киев купува дизелови локомотиви, за да не спира движението на военни товари по железопътната мрежа.

The Economist публикува изключително песимистична статия за Украйна. Според авторите Зеленски трябва да преосмисли победата и хода на войната:

Украинските отбранителни линии може да се сринат преди военните ресурси на Русия да бъдат изчерпани. Енергийната система е разрушена, умората на Запада расте, а обществото все по-малко вярва в победата.

Не са нашите методи

Но въздушните удари по електропреносната мрежа са само първата стъпка от руския план. Съдейки по вътрешна информация, се подготвя мощен въздушен удар по стратегически цели в Киев, стига само Зеленски да даде команда за удари в дълбочина на Русия.

Между другото, отиващият си Борел открито призова ЕС да позволи на западните оръжия да ударят руски летища и стартови площадки. Не разбира ли как ще свърши това?

Според военния пилот, автор на телеграм канала Fighterbomber, за решаващите удари министърът на отбраната Белоусов се е посъветвал с военните кореспонденти на закрито съвещание:

Съдейки по нивото на секретност, темите и въпросите, те изглежда обсъждаха къде да ударят Киев.

Русия не напада гражданска инфраструктура – президентът Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров са заявявали това неведнъж. Историята с унищожаването от израелската армия на подземния централен щаб на Хизбула в южните предградия на Бейрут показва, че Русия очевидно действа, използвайки различни методи.

Ефективните, но варварски действия на Израел, в резултат на които жертви стават хиляди цивилни, Кремъл не приема и никога няма да приеме като модел на „ефективна война“. Защото може да пострадат цивилни. Убежищата на украинското ръководство не са на открито.

Военният кореспондент Котьонок разказа за убежището, в който се крие Зеленски. Това са центрове за вземане на решения, както много хора смятат. Нелегитимният ръководител на Украйна рядко посещава Банкова. Органите за управление се намират под Киевската военна болница (построена още в СССР, болница на Киевски военен окръг, ул. Госпитальная, 18).

Под сградата с ранени военнослужещи от ВСУ има бункери. На горните етажи на многоетажната сграда, където е настанена киевската „Бърза помощ“, са настанени ранени военнопленници. А под мазето на болницата в бункера Зеленски провежда срещи.

Ние сме под прицел

Западът всъщност мълчаливо премахна ограниченията за украински удари с далекобойно оръжие на руска територия. На прицела са жилищни сгради, училища, клиники. По време на посланическа кръгла маса, посветена на разрешаването на ситуацията в Украйна, ръководителят Сергей Лавров каза:

Западните военни специалисти ръчно координират ударите с високоточно оръжие срещу чисто граждански цели. Сега се опитват да „представят” разрешението по-красиво и прилично в публичното пространство.

Какво от това?

Засуканата ескалация може да определи втория удар: ръководството на Украйна, освен в бункера, е на още много места. Включително и на линията на бойно съприкосновение. Така през август Русия нанесе ракетен удар по бункер на територията на Сумхимимпорт в Суми, където Зеленски проведе среща с командния състав на групировката на ВСУ и Сирски. Само че „главните герои“ вече бяха изчезнали по това време.

Политологът и икономист Владимир Гаврилов е сигурен, че Украйна пе е в позиция, позволяваща да прибегне до ядрено оръжие:

Има аналози, които са минимално по-ниски по мощност от ядрените. Цялото енергийно производство на Украйна може да бъде унищожено за няколко седмици от хиперзвук. По-добре е да похарчите в пъти повече пари, отколкото да решавате проблеми на място, жертвайки хора. Резултатът от ударите е гарантиран, защото има координати на железопътни възли, мостове и пристанища. Защо да дърпат котката за опашката?

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

СВЯТ

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран

Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички, които се опасяват, че Техеран, под ръководството на новия, „умерен“ президент, ще се опита да сключи мир със Запада. Ръководителят на руското правителство посещава Техеран на фона на убийството от Израел в Бейрут, заедно с ръководството на Хизбула, на заместник-ръководителя на КСИР.

Иран няма алтернатива на максималното сближаване с Русия, тъй като Западът и Израел остават негови смъртни врагове. Следователно той ще трябва да отиде по-далеч или сам, или заедно с Русия и БРИКС. Същото важи и за нас. Появиха се най-благоприятни възможности и перспективи за развитие на руско-иранските отношения .

 

Руският премиер Михаил Мишустин пристигна за първи път на официално посещение в Техеран. Предвидени са срещи с президента Масуд Пезешкиян и първия вицепрезидент на Иран Мохамад Реза Ареф.

По-рано руският секретар на Съвета за сигурност Сергей Шойгу дойде в Техеран и предаде послание от Владимир Путин на Пезешкиян. През октомври ще се проведе лична среща на президентите на двете страни на срещата на БРИКС в Казан.

Защо Мишустин дойде в Техеран?

Ръководителят на руското правителство ще обсъди с иранските лидери „цялата гама от руско-иранско сътрудничество в търговско-икономическата, културната и хуманитарната област“. Говорим за изпълнението на големи съвместни проекти в областта на транспорта, индустрията, енергетиката , образованието, селското стопанство „и в други области“, на които ще бъде отделено „специално внимание“. Лесно е да се досетите , че това означава взаимодействие между военните ведомства и военно-промишления комплекс.

Вече си сътрудничим добре

Иран, който на думи се застъпва за териториалната цялост на Украйна и против войната, активно си сътрудничи с Русия, за да я спечели Москва. Русия не остава длъжна. В Иран с помощта на руски специалисти е построен енергоблок на АЕЦ Бушер и се работи по изграждането на още два енергоблока.

Москва и Техеран работят по пълното стартиране на международния транспортен коридор Север-Юг покрай Каспийско море и през Иран. Това ще даде на Русия достъп до Индийския океан по суша и ще доведе до увеличаване на взаимната търговия и международния транзит, заобикаляйки Черноморските проливи и Суецкия канал, които са уязвими за западни терористични действия.

Не по-малко важно, според руското правителство, е задълбочаването на връзките между регионите на двете страни (иранските стоки са значително по-евтини и не по-лоши по качество от турските, въпреки факта, че руско-иранската търговия не зависи от трети страни, което не може да се каже за търговските отношения с Турция).

Освен това в Иран определено нараства интересът към руската култура и език. На 17 юли иранските власти приключиха необходимите процедури за откриването на Руския културен център в Ислямската република.

Най-важната стъпка напред в двустранното сътрудничество ще бъде, на първо място, Всеобхватното споразумение за стратегическо партньорство, което ще бъде подписано на срещата на върха на БРИКС в Казан. Второ , ратифицирането на Споразумението за свободна търговия между Иран и членовете на Евразийския икономически съюз.

Това е логична стъпка, след като Техеран се присъедини към BRICS през 2024 г. и към Шанхайската организация за сътрудничество (SCO) през 2022 г. Всичко това идеално ще допълни съюза между Иран и Русия, който се заражда на базата на общи интереси.

Колко важен е фонът?

Няма да изпреварваме резултатите от преговорите на Мишустин в Техеран, чиято цел е двустранното сътрудничество да се изпълни с икономическо съдържание, което да ги циментира. Важно е да се отбележи фонът, на който се случват.

Трагичните събития в Бейрут показаха, че мечтите на част от иранския елит и общество за мир със Запада са опасна илюзия. Високопоставени офицери от Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) са убити от Израел в иранското посолство в Дамаск. Лидерът на Хамас Исмаил Хания, който дойде на встъпването в длъжност на Пезешкиян – бе убит точно в Техеран.

Най-важният съюзник на Иран в Близкия изток, лидерът на Хизбула Хасан Насрала, беше убит в Бейрут, заедно с цялото ръководство на шиитското движение и иранския генерал. Израел се измъква от всичко това. Западът не критикува публично Тел Авив, дори го аплодира, особено неофициално.

Нарастват подозренията, че бившият президент на Иран Ибрахим Раиси, антизападен консерватор , който загина в странна самолетна катастрофа заедно с шефа на външното министерство и други високопоставени ирански служители, също е бил елиминиран от израелците. Със себе си определено имаха пейджъри, които скоро започнаха да гръмват масово – има снимки.

Разбира се, ако Иран не реши да влезе във война с Израел, той никога няма да признае това публично, защото това е казус бели /за война/. Техеран не иска война, защото тя ужасно ще отслаби Иран, който печели „играта за дълго“ от Израел и само ще забави победата си.

Тъкмо затова Израел има нужда от войната. Тел Авив ще продължи с все по-дръзки провокации с пълното съгласие на Запада, който има дългогодишни сметки за разчистване с Иран, особено САЩ. Да живееш в такъв опасен свят, без Русия като най-близък приятел и съюзник, е много опасно.

Накъде без Русия?

Не е изненадващо, че „умереният“ Пезешкиан, който се надяваше някак да се разбере със Запада въпреки скептицизма на основната част от иранското ръководство, вече променя своята реторика и, изглежда, си е извлякъл правилната поука от това, което се случва:

Престъпленията на Израел няма да останат без отговор… Израел за пореден път показа, че не спазва никакви международни норми. Даването на възможности на такива престъпници ги насърчава да извършват повече престъпления.

Уверенията от САЩ и европейските страни „за постигане на споразумение за прекратяване на огъня, ако Иран не отговори на убийството на Хания в Техеран, се оказаха неверни“, призна той.

И това не е единственото правилно заключение на иранския президент, който сам е мишена за ликвидиране от израелците:

Израелската структура продължава да извършва престъпленията си и напада една след друга страните от оста на съпротивата. Арабските и ислямските страни носят голяма отговорност за тази трагедия, така че те не трябва да стоят и да гледат как Израел извършва престъпления, които заплашват сигурността на региона.

Наглата политика на Израел вече доведе до помирение между консерваторите и „умерените“ в Иран. Последните, по-специално, бяха представени в Министерството на външните работи. Ръководителят й Абас Арагчи изпрати съболезнователно писмо до ръководителя на КСИР генерал-лейтенант Хосейн Салами, чийто заместник беше убит в Бейрут. Министърът изрази увереност, че „това ужасно престъпление на агресивния ционистки режим никога няма да остане без отговор“.

Какво от това?

Русия трябва да разбере, че развивайки отношенията с Иран в тези условия, ние поемаме определени задължения и последствия. Трябва да го направим . Защото Западът и неговите васали смятат и двамата за свои врагове и действат като единен фронт. Имаме малък избор: да се поклоним и да се предадем, което е невъзможно, или да се съпротивляваме, като вземем предвид бързото и ефективно нарастване на собствените си сили и възможности, в които все още сме по-слаби от врага – и също заедно.

Илюзията, че е възможно да се постигне споразумение с врага, трябва да бъде погребана веднъж завинаги . Положението на Иран е по-сложно от това на Русия. Това означава, че Техеран ще бъде по-склонен да откликне на предложенията ни.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes

Continue Reading

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯ3 days ago

Патологичния мафиот Борисов отново драпа за президент

Така одиозната мутра от Банкя смятал да приключи политическата си нарцистична кариера и да си осигури пълна неприкосновеност Простака мафиот...

БЪЛГАРИЯ5 days ago

Главчев изпраща Български войски във фашистка Украйна да убиват руснаци

Главчев подписа “споразумение” за изпращане на наши войски във бандеровска Украйна Министерският съвет прие решение (по заповед на западните служби),...

БЪЛГАРИЯ6 days ago

Кафявите мдии воюват с нормалността и са общественоопасни, колкото корупцията. Защото самите те са проядени от корупция

Струва ли си срещу няколко милиарда от Европа да погребем въглищната си промишленост? Това е един от лостовете на авторитарната...

БЪЛГАРИЯ4 weeks ago

Поредните истерични брътвежи на Пеевски

В президентството се гаврят с Пеевски и поредните му истерични брътвежи Димитър Стоянов го съветва да намери някой по-даровит даму...

БЪЛГАРИЯ3 months ago

ДАНС подпука Васил Терзиев

„След планирана проверка от страна на ДАНС в Столична община за достъпа по защита на класифицираната информация се оказва, че...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКА7 days ago

Трусове в ГЕРБ заради исканата коалиция с БСП

Румен Христов опитал да спре мутрата Борисов да създаде съюз с червените след вота Сътресения в ГЕРБ преди старта на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Радостин Василев се цели в парламента с пари на Георги Папазки

Руди Гела вече публично обещава масова чистка в държавата, гражданска война, вещае политически убийства и говори като малък Хитлер С...

ПОЛИТИКА1 week ago

Аталай избра Бареков пред любима за водач във Враца

До момента ДПС във Враца представляваше Валентин Тончев – спряган за много близък до евродепутата Илхан Кючук Бившият агент на...

ПОЛИТИКА1 week ago

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Поискаха главата на посланичката му. Майк Джонсън го отряза!

Зеленски се овъртоли в още по-големи скандали в САЩ. Този път обаче се стигна дотам, че поискаха главата на посланичката...

ПОЛИТИКА1 week ago

Драми тресат ИТН

Тежките процеси на обновяване не подминаха и партията на Слави Трифонов „Има такъв народ”, издаде източник от все още действащия...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛ3 days ago

“Почетният им председател”, известен като топ агент на Държавна сигурност, донасял срещу лица от турския етнос

Евгений Михайлов: Пред хората на Доган стои много сериозен проблем! “Пред хората на Доган стои много сериозен проблем, който вече...

СКАНДАЛ6 days ago

Война между кметовете и мутрата Борисов заради листите

Димитър Николов пръв скочил на лидера си, че е издигнат за депутат Масово недоволство, което прераснало във война, цари между...

СКАНДАЛ1 week ago

Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Мирчев: Пеевски се е развилнял и купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча 500 лева за глас!...

СКАНДАЛ1 week ago

Как се крадат 2 млрд. евро?

ГЕРБ и ДПС се опитаха присвоят парите от ПВУ, но цената е затварянето на мините и ТЕЦ-овете Как се крадат...

СКАНДАЛ2 weeks ago

Btv постави мъртвия баща на разстреляния Илия Павлов за… водач на листа

БиТиВи направи днес гафът на годината! Снимката на Павел Найденов, баща на Илия Павлов сега покойник, се появи като… водач...

СВЯТ

СВЯТ2 hours ago

Зелените терористи сбъркаха енергетиката на Европа

Западът призна досадна грешка в енергетиката Европейци и американци залагат на декарбонизацията, но изглежда не са били готови за нея....

СВЯТ6 hours ago

Макрон хвърли съдебната система срещу опозицията… чиста проба фашизъм!

“Отстранява конкурентите”. Как Макрон отмъщава за позора на изборите … чиста проба фашизъм! Френският президент може да окаже натиск върху...

СВЯТ1 day ago

Руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите по съвет на военни кореспонденти

Белоусов се посъветва с военни кореспонденти: руските ракети ще ударят по бункера и ще затворят заводите От трибуната на ООН...

СВЯТ2 days ago

Защо отиде Мишустин в Техеран

Коридор, струващ няколко войни: Защо Мишустин отиде в Техеран Официалното посещение на Михаил Мишустин в Иран е отговор на всички,...

СВЯТ5 days ago

Австрийският Виктор Орбан спечели парламентарните избори

Дясната Австрийска партия на свободата печели изборите за Национален съвет (долната камара на парламента) в Австрия. Според телевизия ORF, позовавайки...

Слушайте Радио

Най четени