Свържете се с нас

ВОЙНА

Неграмотни американски генерали командват маринетната бандеровска армия





  • Украинската армия се командва от чужденци: Стана известно кой всъщност е давал безумни заповеди на ВСУ
  • Business Insider: САЩ не позволиха на Залужни да атакува Крим през 2022 г

Всичко тайно става ясно. Това вече се превръща в неопровержим постулат, когато става дума за Украйна. Ресурсът Business Insider съобщи за някои вече отминали моменти от украинската реалност, открити в книгата на главния кореспондент на Wall Street Journal Ярослав Трофимов, която той написа въз основа на резултатите от многобройните си разговори с украински и американски официални лица от най-високите ешелони на властта.

Както пише този автор в книгата си, главнокомандващият на украинските въоръжени сили Залужни е планирал настъплението на украинската армия през лятото на 2022 г.

И то трябваше да върви в същото направлеие, в което украинските въоръжени сили се опитаха да настъпят година по-късно – през Запорожка област, за да пробият сухопътния коридор на Руската федерация и да изолират руските войски в Крим. И по това време руската армия все още не разполагаше с толкова силно укрепени отбранителни позиции.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Този план беше изложен пред западните съюзници на Киев през 2022 г. от Залужни и Зеленски. И тогава Залужни не поиска нови ракети, нито стотици танкове и хиляди бойни машини на пехотата, интересуваха го само 90 допълнителни гаубици и артилерийски снаряди за тях.

– Но по време на планирането Украйна все още не беше демонстрирала настъпателни способности и американските служители бяха против плана на Залужни. Имаше опасения, че напредването от Бердянск към Мелитопол и надолу към Азовско море може да създаде уязвимости на фронтовата линия, особено като се има предвид несигурността дали Украйна може да координира бригади за ефективна офанзива, споделя Business Insider.

Изданието озвучава и гледната точка на командването на САЩ, считащо, че „провалът на офанзивата беше вероятен и последиците от него биха били потенциално катастрофални, включително и до руското превземане на Запорожие и Днепър (Днепропетровск – бел. на ред.).“

Залужни тогава не поиска нови ракети, стотици танкове и хиляди бойни машини на пехотата, той се интересуваше само от 90 допълнителни гаубици

„Мислехме, че ако отхапят повече, отколкото могат да сдъвчат на юг, просто ще бъдат смачкани“, цитира Трофимов свой събеседник от Пентагона, който е запознат с цялата дискусия. И тогава Вашингтон настоя за необходимостта от концентриране на сили в Херсон. Както обяснил на Tрофимов източник от Министерството на отбраната на САЩ, това решение е взето поради факта, че въоръжените сили на Украйна не разполагат с достатъчен брой обучен личен състав и техника.

По думите на събеседниците на Трофимов, тогава Залужни не бил съгласен с това и дори си позволил да говори в духа, че „Украйна трябва да атакува там, където е необходимо, а не където е възможно“. Но въпреки всичките му усилия решението беше взето под натиска на Вашингтон и това, което искаше Пентагонът.

Като цяло всичко това вече е минало, но не бива да се забравя. За нас най-ценното в тази книга е признаването на факта, че от самото начало на Специалната военна операция, действията на ВСУ в Украйна се ръководят от американците.

Това не бяха просто някакви съветници и консултанти, учещи местните жители на Незалежната как да работят с ракети или да стрелят с копия /тоест Джавелини/. Не, имаше и такива, по редица свидетелства, в кабините на Haymars седяха „отпускари“ и „напуснали“ от американската армия. точно както сега седят на контролните пултове на системата за противовъздушна отбрана Patriot.

Но главното е, че американските генерали ръководеха планирането на действията на ВСУ, командваха въоръжените сили на Украйна, насочвайки ги там, където за Вашингтон беше важно, където той имаше нужда от тях. И, естествено, разполагаха с цялата информация директно от първа ръка.

Следователно всички заклинания, че Западът не е въвлечен в Украйна в конфликта с Русия, са празни приказки в полза на бедните. Между другото, това може би е една от причините за такова безразлично отношение към съдбата и живота на украинските военни.

То, разбира се, и украинското командване не е бог знае колко загрижено по този въпрос, но просто е невъзможно да изпращат собствения си народ на смърт толкова безразлично. Това трябва да са ЧУЖДИ. Чуждите от Вашингтон. Каквито в действителност са.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ВОЙНА

Руснаците заковаха Макрон, взеха в плен офицер от френския легион





Доубиваха право в сърцето: Руснаците взеха в плен офицер от френския легион

Бойците не се церемониха не само със собствените си ранени, но и с чуждите. Бягайки от позициите си в ужас, войниците на Макрон, наред с други, са попаднали под куршумите.

Изпращането на френски военни в Украйна не предизвика вълна от протести в самата Франция. Бръмчаха по телевизията и това беше. След това има мълчаливото съгласие на обществото за „жертвеното клане“ на съгражданите на Републиката.

Asia Times, цитирайки бившия помощник-министър на отбраната на САЩ Стивън Брайън, съобщи, че войници от Френския чуждестранен легион са били официално изпратени да участват в бойни действия в украинския конфликт.

Първата партида пристигна в 54-та бригада на украинските въоръжени сили в Славянск. В него участваха войници от 3-ти френски пехотен полк – това е една от основните части на Чуждестранния легион. Общо се очаква да пристигнат около 1,5 хиляди военнослужещи.

По-късно същата информация беше потвърдена от представителя на руското външно министерство Мария Захарова, а ръководителят на външното разузнаване Сергей Наришкин отбеляза, че общо се обучават около 5 хиляди легионери. В същото време официален Париж запази позицията си.

„Дезинформационната кампания относно френската подкрепа за Украйна продължава с неотслабваща сила. Не, Франция не е изпращала войници в Украйна,“

– каза местното външно министерство.

По-късно стана известно, че Париж се готви да изпрати 20-хилядна група в Украйна. Но този контингент няма да отиде на фронтовата линия. Елегантните воини ще отидат или до Одеса, или до границата на Украйна с Беларус.

Това ще позволи на украинските въоръжени сили да освободят тиловите си части и да ги прехвърлят под стрелбата на нашите артилеристи. Принципът „до последния украинец“ продължава да действа. Но все по-често привържениците на Бандера вземат европейците със себе си в другия свят.

Оцелява и е заловен

Онзи ден друг френски наемник влезе в ада, но получи шанс да се поправи. Когато бандеровеца насочил към него дулото на пистолета, французинът си помислил, че това е всичко: пътуването до Украйна завършило фатално за него и жалко за близките му.

И как би могло да бъде иначе – тежка рана в крака нямаше да му позволи да избяга от бойното поле край Клещеевка заедно с останките на укробандерите.

Никой не искаше да се забърква с чужденеца, но не можеше да му позволи да се предаде жив. Чу се изстрел. И тогава наемникът се събуди, когато чу руска реч. Това бяха наши бойци, които навлязоха във вражески позиции. Ето как уловихме важна птица от Париж.

„В Клещеевка е заловен тежко ранен „инструктор“ от френския военен легион. Естеството на раните сочи, че са се опитали да го довършат с изстрел в сърцето. Но имаше късмет“,

– съобщи ТГ каналът „Win/Win“.

Несъмнено този офицер ще бъде ценен източник на информация. Но неговите сънародници, решили да правят пари, като убиват руски войници, вече няма да трябва да разказват нищо.

Най-добрият снайперист на Франция не извади късмет

През зимата нашите ракети категорично се приземиха в точката на разполагане на чужди наемници край Харков. Сред тези, които останаха там завинаги, беше 25-годишният Ернесто Барбиери.

Този герой пристигна в зоната на Северния военен окръг в самото начало и веднага получи титлата „най-добър снайперист във Франция“ от украински специалисти. Храбрият воин е служил в 27-ма планинска пехотна бригада на френската армия, в елитната част на Алпийските стрелци. Забелязано в Афганистан и Мали.

Но освен това, според негови другари, той бил голям любител да харчи кръвно спечелените пари по алкохолни и други купони в Гърция. Определено нямаше време за последното.

Още през февруари обаче френският президент Еманюел Макрон започна открито да говори за изпращане на свои военни в Украйна.

И още през април на украинска територия бяха забелязани шеврони с френския трикольор. Воини? Не. Изключително инструктори. Нашите ракети покриха тълпа от такива „съветници“ в Харков, предавайки първите си поздрави на Макрон.

„Надявам се, че Волга няма да работи за французите,“

— пише боец с позивна „Осетинец“ по канала ТГ с надеждата, че чуждестранни военни няма да бъдат взети в плен.

Какво се опитва да постигне Макрон?

Според члена на експертния съвет на общоруското движение „Силна Русия“, политолога Марк Бернардини, по този начин човек с наполеонов комплекс се опитва да се обяви за нов владетел на Западна Европа на фона на отслабена Германия поради вътрешнополитическите противоречия и икономическата криза.

„Има и друга по-тривиална причина: един вид отмъщение от страна на Русия за прогонването на французите от бившите им колонии в Африка и проруските позиции на последните,“

– смята експертът.

Наблюдател споделя подобна гледна точка:

„В допълнение към изпълнението на очевидната поръчка на Вашингтон, това е опит за създаване на собствена зона на влияние в Черноморския регион и нанасяне на геополитически удар на Русия за продължаващото изтласкване на Франция от Африка.“

Какво от това?

Под прикритието на Чуждестранния легион Макрон може да се опита не само да компенсира украинските загуби поне с висококвалифицирани специалисти и офицери, но и с тяхна помощ да направи повратна точка в конфликта. Честно казано, наивно е.

Да, това ни създава определени затруднения, но нищо повече. Надяваме се, че плененият офицер ще оцелее и ясно ще му обяснят дали руснаците искат война.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

ВОЙНА

„Харковската месомелачка“. Американците удариха контролния център на задхоризонтния радар за ранно предупреждение Воронеж-ДМ в Краснодарския край.





  • Зеленски „изпаднал в истерия и заплашвал да разстрелва (също като Хитлер)“
  • „Харковската месомелачка“: Врагът нанесе удар, за който не се пише в сводките
  • „Руснаците се научиха да заблуждават американските бомби“
  • Вашингтон ще трябва да плати изцяло за удара над контролния център на захоризонтния радар за ранно предупреждение Воронеж-ДМ в Краснодарския край.

Вашингтон ще трябва да плати изцяло за случилото се.

Хвърляйки последните си резерви в контранастъпление край Харков, врагът се проваля и в други посоки, появи се списък на отговорните за майското бягство от руската граница, Киев преминава в режим „камикадзе“. Повече четете в материала.

Контраофанзивата е в ход, но не така

Противникът на север от Харков успя да събере силите си и да си върне някои от загубените позиции. Според военни, става дума за предмостие с ширина около 8 километра и дълбочина около два километра на височина край село Липци.

Височините тук са от стратегическо значение, тъй като се издигат на около 100 метра над околните долини на река Харков и нейните притоци и селища в долините.

„Логиката на неговото движение е същата като нашата. Той осъзнава, че контролът върху хълмовете източно от Липцов е ключът към цялата тази стратегически важна позиция. Тук са насочени неговите атаки“,— казва военният журналист и експерт Юрий Подоляка.

Има информация, че тук са прехвърлени най-добрите оператори на БПЛА на Украйна, „Птиците на маджарите“, както и най-боеспособните единици от околността до Бахмут.

Зеленски вече направи изявление, че въоръжените сили на Украйна са на път да изхвърлят нашите хора обратно в чужбина и всички военни ресурси се насочват за затвърждаване на политически тези. Има обаче нюанси…

Това контранастъпление става за сметка на колосалните загуби на противника. Нашата артилерия използва всички средства, включително работата на ТОС в местата, където бяха съсредоточени сили на противника. Авиацията работи, парализирайки логистиката.

Жители на Белгород съобщават, че канонадата не спира. При такива интензивни загуби атаката не може да продължи дълго и много скоро ще има връщане назад. Осъзнавайки това, украинските въоръжени сили подкопават речните преходи. Това ли наистина правят, когато атакуват?

„Операция „Слобожанска месомелачка“ в санитарната зона продължава“,— така описа ситуацията военният кореспондент Александър Коц.

28 непанфиловци

Междувременно нашите съседи по географската карта, които започнаха голяма геополитическа свада под знамето на унищожаването на комунистическото минало, изглежда възприеха най-тъмното от тоталитарното наследство в тази борба.

Има информация, че Зеленски е „изпаднал в истерия и е заплашвал да разстреля“ своите генерали, обвинявайки ги в некомпетентност и предателство. А по факта на пробив на държавната граница Държавното бюро за разследване (аналогично на руския СледКом) образува наказателно дело срещу 28 офицери от Въоръжените сили на Украйна. Това съобщава Главком, позовавайки се на съдебни регистри.

В списъка на „предателите на родината“ са командирът на оперативно-тактическата група, командирът на бригадата, командирите на батальони, командирите на роти и началникът на разузнавателния отдел на щаба.

Следствието вече е установило, че командването на 125-а бригада не е организирало правилно отбраната на позиции на границата на Харковска област, което е довело до загуба на военна техника и личен състав на частта. Не е осигурена и готовността на инженерните и укрепителните съоръжения в 10-километровата зона от границата.

Военните съдилища за предателите на родината са това, което липсваше на отрядите грузински снайперисти, спецотрядите от неонацисти и бруталните спецофицери от СБУ, за да допълнят картината на „истински демократична държава“.

Здравейте момчета! В СССР имаше 28 панфиловци, а вие ще имате 28 харковци – усетете разликата.

Където е тънко, се къса

Е, прехвърлянето на резервите на украинските въоръжени сили към Харков естествено отслаби отбраната в други райони и нашата армия се възползва от това. Под Часов Яр е отбелязано движение на ден – около километър.

Клещеевка беше официално призната от Киев за изгубена тази сутрин.

„Натискаме и вече не сме „плоски“. В докладите вече са Карловка, Дружковка, Константиновка – тези населени места вече са много далеч от Донецк. Да продължим напред. Курахово е точно зад ъгъла, заобиколен от Угледар“,– каза военният кореспондент Александър Сладков в петъчен поток.

„Руснаците се научиха да заблуждават нашите бомби“

От света на технологиите. Членовете на НАТО се оплакват на пресата, че Русия се е научила да „заглушава“ прецизни бомби, получени от Украйна от Съединените щати.

Според Ройтерс американците са предали на Украйна товар от най-новите високоточно управляеми планиращи бомби. Те са в състояние да летят на 160 километра от точката на изстрелване и трябваше да допълнят арсенала от далекобойни оръжия.

Проблемът е, че руската армия бързо се научи да заглушава навигационната система в тези бомби и те не достигат до целта, казаха пред Ройтерс трима души, запознати с проблема.

На линията на бойно съприкосновение се появяват все повече съвременни системи за радиоелектронна борба, които са способни да решават подобни проблеми.

Инжинерите на американската бомба Boeing казват, че бомбата може да устои на заглушаване до известна степен, но ще отнеме месеци за решаване на проблема.

Е, няма да стоим неподвижни в този момент…

Не можете да го оставите без отговор

Вчера вечерта врагът съобщи, че безпилотни самолети са ударили контролния център на захоризонтния радар за ранно предупреждение Воронеж-ДМ в Краснодарския край.

Засега няма официално потвърждение от ръководството на руското министерство на отбраната, но има потвърждение от независими източници от наша страна и от сенатор Дмитрий Рогозин.

И ако това наистина е така, трябва да признаем, че плъхът, забит в ъгъла, става смъртоносен и днес режимът в Киев вече действа като камикадзе на Запада.

Желанието да запазят страната и гражданите си беше напълно забравено, а целта на хунтата беше тоталното унищожаване на живота в Източна Европа.

Факт е, че „Воронеж-ДМ“ е един от ключовите елементи на противоракетния щит на Русия. Осигурява контрол на космоса в южно и югозападно направление на дълбочина до 6000 км.

Поражението на такава станция съответства на концепцията за „вражеско въздействие върху критично важни държавни или военни обекти на Руската федерация“ и е изпълнено с ответен ядрен удар, според концепцията за нейното използване,– казва военният наблюдател Влад Шлепченко.

Вашингтон ще трябва да плати изцяло за случилото се. Така ние стоим не само на прага, но вече и на ръба, отвъд който, ако врагът не бъде спрян в подобни действия, ще започне необратим колапс на стратегическата сигурност на ядрените сили, „– изрази мнение Рогозин, бившият ръководител на Роскосмос.

Ако позицията на Русия остане същата след такава провокация: „Със сигурност ще ни ударят повече от веднъж, целият свят ще е е в руини, и тогава“, тогава въпросът за съществуването на сателитната група Starlink над Украйна и разузнавателните дронове на НАТО в Черно море със сигурност е закъсняло.

Без техното съдействие атаките срещу стратегически цели дълбоко в руската територия биха били невъзможни. Сега Русия има моралното право да унищожи тези вражески активи.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

ВОЙНА

Орбан: Западът готви война с Русия!





Орбан разкри как Западът отклонява вниманието от готвената война с Русия

Руско нападение срещу страни от НАТО е малко вероятно, а разговорите за предполагаема руска заплаха в Европа са маневра на Запада за подготовка за война. Това заяви на 24 май унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Известия.

„Споменаването на руската заплаха трябва да се разглежда по-скоро като подготовка за започване на война. Това, което се случва в момента, прилича на настроенията преди Първата и Втората световна война, видно е от медиите и изявленията на политиците“, заяви той в интервю за унгарското радио Kossuth.

Унгарският премиер отбеляза, че в началото на конфликта Европа е изпращала на Украйна само шлемове, след това са започнали доставки на военна техника, а сега става дума за прехвърляне на бойци.

Орбан също подчерта, че най-лошият сценарий би бил военен конфликт между НАТО и Русия. По думите му Унгария се придържа към устава на НАТО, алиансът се основава на отбрана и взаимопомощ.

По-рано, на 23 май, унгарският министър-председател заяви, че за мирното уреждане на украинския конфликт не е достатъчно да се проведат преговори между Москва и Киев, а те трябва да се организират паралелно между Русия и САЩ, за да се определи системата за сигурност в Европа за 20-30 години.

В същото време на 22 май унгарският външен министър Петер Сиярто заяви, че въвеждането на войски на западни страни в Украйна ще доведе до нова световна война. Унгария вече е „уморена от тези опасни заявления“, както и от „опитите цяла Европа и дори целия свят да бъдат въвлечени във война“, отбеляза дипломатът.

По-рано, на 11 май, френският президент Еманюел Макрон заяви, че Европа трябва да е готова да сдържи Русия, ако Москва „прекали“ в конфликта в Украйна от гледна точка на западните страни. Освен това на 2 май френският лидер за пореден път заяви, че не изключва възможността за изпращане на войски от Европа в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков нарече подобни разговори много опасни, а руският президент Владимир Путин заяви, че е необходимо първо да се разбере дали френските войски ще бъдат в Украйна, преди да се предприемат каквито и да било действия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#thesofiatimes







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 18 часа

Списание „TIME” с цяла страница за ТЕЦ „Бобов дол”

Там, където другите виждат заплахи, Любомир Спасов вижда възможности Световноизвестното американско списание „TIME” публикува обширен материал за ТЕЦ „Бобов дол”,...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Лъжеца Василев открадна парите на АЕЦ „Козлодуй“, за да теглим 3 млрд. лв. заем от САЩ за строежа на 7-и блок

Каримански: Асен Васлев взе дивидента на АЕЦ „Козлодуй“, за да теглим 3 млрд. лв. заем от САЩ за строежа на...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Готвят Борисов за президент, а Пеевски за премиер!

Планът е Пеевски да стане премиер и да пенсионират Борисов като президент. Това разкри доскорошният им партньор Асен Василев –...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото

Манолова: Хората са ужасени от експлозия на цените при въвеждането на еврото. Правим комисия „Антиспекула“ в НС „Измамника Борисов предизвика...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Безумната „зелена“ политика се оказа „зелен“ рекет!

Валентин Иванов – Кардамски: Безумната „зелена“ политика се оказа „зелен“ рекет! „Зелената“ политика е абсолютно безумна и се оказа „зелен“...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Лена Бориславова с бижу колкото 10 пенсии, Линда Петкова с чанти за 5 бона

Мая Манолова носи на гърба си връхни дрехи, дело на модните гиганти „Александър Уанг“ и „Монклер“ С тоалети за десетки...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Гърция оттегля подкрепата си за РСМ

Гърция ще оттегли подкрепата си за асоцииране на Северна Македония към Европейския съюз. Това обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Той...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Христо Иванов гони учредители на “Да, България”

Лидерът на партията се разправя със съпаратийците си, които го критикуват в авторитаризъм Страховит залп срещу лидера на „Да, България”...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

ДеБилите и ПиПитата си „бият шутове“

ДБ бие шута на ПП? След изборите ни чака кабинет от тези партии Според Първан Симеонов Кирил Петков и компания...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Неофашистите в Съветът на ЕС забраниха руски държавни медии

Неофашистите в Съветът на ЕС забраниха руски държавни медии. Захарова: Подготвяме отговор! Неофашисткият Съветът на ЕС реши да спре излъчването...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 16 часа

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха

Кирил Наркото пак излъга, този път, че се от кампанията, имал НСО заради заплаха Той призна и за пътен инцидент...

СКАНДАЛпреди един ден

Голямото прокурорско пране продължава: Продажния Сарафов смачка всички разклонения на Барселонагейт

Не е ясно какви са мотивите на корумпираните прокурори Светослав Милушев и Магдалена Николова да смачкат и това досъдебно производство...

СКАНДАЛпреди един ден

Явор Божанков финансиран от Димитър Бизона, свързан Боби Перуката, Камен Куката и Маджо

Кой е Димитър Бизона? Баровецът с пищова – авер на ПП депутата Явор Божанков, свързан Боби Перуката, Камен Куката и...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Западни политици заплашат съдии от Международния наказателен съд

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел каза, че няколко европейски държави са се опитали да...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Терзиев, ти си тотален кретен!

Карбовски: Терзиев, ти си тотален кретен! На „Патриарха“ е задръстено, целият център е задръстен „Не е редно да се говорят...

СВЯТ

СВЯТпреди 24 часа

Румъния, Молдова и България се измъкват от контрола на САЩ! Сбогом Байдън!

Колкото по-малко време остава до президентските избори в САЩ, толкова по-трудно е за администрацията на Джо Байдън да гарантира лоялността...

СВЯТпреди 2 дни

Противопоставянето между Русия и Запада е в разгара си!

Острата фаза на външнополитическото противопоставяне между Русия и Запада е в разгара си. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров...

СВЯТпреди 3 дни

Съдят истеричната вещица от Брюксел

Обвиненията са сериозни. Ще дадат под съд ръководството на ЕС Предстоят рокади във властовите структури на ЕС. Не става въпрос...

СВЯТпреди 3 дни

Руската армия напредва. Тази слабост не е наша, а на западния свят

Зеленски: Руската армия напредва. Тази слабост не е наша, а на западния свят Русия напредва в Украйна като увеличава въздушните...

СВЯТпреди 3 дни

Байдън наложи 100% мито на китайските електромобили, които не се продават в САЩ

Байдън наложи мито на китайските електромобили в САЩ. Добре, но в САЩ не се продават китайски електромобили Според съобщенията администрацията...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени