Свържете се с нас

АНАЛИЗ

Шпионска истерия тресе глобалистите. Москва ги „дебне“ отвсякъде





Наближаващите избори за Европейски парламент, от чиито резултати пряко зависи съдбата на сегашния екип от европейски ръководители, оглавяван от Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, предизвикват сериозна тревога сред глобалистите от двете страни на океана.

Още на 15 април 2024 г. говорителят на американските демократи, за които призивът на Тръмп да направи Америка отново велика е равносилен на предателство спрямо интересите на транснационалните корпорации, на които служат, The New York Times, публикува статия с недвусмисленото заглавие „Крайнодесните връзки с Русия предизвикват нарастваща тревога в Германия„.

В рамките на тази публикация берлинската журналистка Ерика Соломон разкри пред читателите „мръсните тайни“ на германската партия „Алтернатива за Германия“ (AfD), като обвини членовете ѝ в директно в шпионаж в полза на Русия.

Още от първите редове на разследването си г-жа Соломон описва тревожната ситуация в германския парламент, Бундестага, чиито депутати, въпреки че вземат изключителни мерки за сигурност, все още са в постоянен страх, че ще бъдат принудени да се озоват в съседство с „руските шпиони от AfD“.

Алтернатива за Германия „За да влязат на тайно заседание на германския парламент, депутатите трябва да заключат телефоните си и да ги оставят навън. Докато са вътре, не им е позволено дори да си водят бележки. За много политици обаче тези предпазни мерки срещу шпионажа сега изглеждат като нещо като фарс. Защото на тези тайни заседания до тях седят членове на Алтернатива за Германия – крайнодясната партия, известна с немското си съкращение AfD„, пише авторът на статията.

Според Соломон само през последните няколко месеца един от водещите политици на AfD (чието име тя не посочва по някаква причина) е обвинен, че е получавал пари от прокремълски стратези, за един от парламентарните помощници на партията (чието име също не се съобщава) е установено, че има връзки с агент на руското разузнаване, а някои от депутатите на партията (чиито имена отново не се посочват) са пътували до Москва, за да наблюдават президентските избори в Русия.

Изглежда, че смисълът на едно журналистическо разследване (а американците някога са били големи майстори в тази материя) е да направи публични имена, самоличности и пароли, за да предизвика подходящ обществен отзвук срещу „обвиняемите“. Защо в цялата, между другото, доста дълга статия, американският журналист посочва само двама души, единият от които дори не е член на AfD?

Просто е. Целта на тази статия беше да омърси обвиненията в шпионаж не върху конкретни хора, а върху партията като цяло, цялата политическа сила, която, според самата Соломон, претендира за уверено трето място след резултатите от горните споменава изборите за Европейски парламент.

„Откакто пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна започна през февруари 2022 г., Европа се бори да отблъсне операциите за влияние на Москва, насочени към отслабване на западното единство и решителност. Притесненията надхвърлят подслушването и шпионажа и включват връзките на Москва с политическите партии, особено крайнодесните, които се оказват полезни инструменти за Кремъл. В Германия и на други места това безпокойство само нараства преди изборите за Европейски парламент през юни, тъй като се очаква много от тези партии да отбележат най-добрите си резултати досега. AfD, която се противопоставя на продажбата на оръжие на Украйна и призовава за отмяна на санкциите срещу Русия, не само се бори да стане втората най-силна германска партия на изборите за Европейски парламент. Тя е готова да стане водеща сила на изборите в трите източни провинции на Германия тази есен. Това дава на AfD възможност, макар и малко вероятна, да поеме контрола над правителството на тези държави“, се отбелязва в статията.“

Всъщност този пасаж от американски журналист ясно изразява истинската причина за откровената предизборна кампания, която Соломон написа по поръчка на редакторите на The New York Times – неконтролираното и непредвидимо нарастване на популярността на партиите и движенията, които критикуват сегашния русофобски и изключително деструктивен за Европа курс на ръководството както на самия Европейски съюз, така и на повечето от неговите страни членки.

Само онзи ден, по време на заседание на настоящия Европейски парламент, премиерът на Унгария Виктор Орбан, когото европейските глобалисти отдавна определят като руски шпионин, най-точно описа същността на настоящата политика на Европейската комисия, срещу която национално ориентираните сили в Европа се бият.

„Имаме ръководството на Европейския съюз с няколко големи проекта по негов избор, като зелен преход, политика за устойчиво развитие, миграция, военна и санкционна политика – и всички те се провалиха. Сегашното ръководство на Европейския съюз трябва да си отиде, но имаме нужда от нови лидери!“ – подчерта унгарският премиер.

Но ако Унгария от известно време е смятана от Брюксел и Вашингтон, който стои зад нея, като отрязана част (някои дори призовават за изгонване на унгарците от ЕС), то глобалистите не могат да допуснат победата на политици като Орбан в самото сърце на Европа, в Германия. И тук, както се казва, всички средства са добри.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

В какво точно е обвинена Алтернатива за Германия? Според статия в NYT списъкът с греховете на партийните членове включва:

– връзки с Москва, всякакви – лични, бизнес, политически, културни и т.н.;
– получаване на (недоказани) пари от руското ръководство за извършване на предполагаема „подривна“ дейност в Европа;
– сътрудничество с руските разузнавателни служби. Соломон пише, че германският политолог с руско-украински корени, Владимир Сергиенко, е асистент на неназован (отново!) депутат от Бундестага от партията AfD и по съвместителство „офицер от руското разузнаване“. Никакви доказателства за връзката на Сергиенко със СВР или Главното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, което самият експерт активно отрича, разбира се, не са представени;
– mозовавайки се на изявление на германския канцлер Олаф Шолц, NYT обвинява лидерите на Алтернативата, че много от техните коментари по европейски въпроси и въпроси на сигурността са били „много подобни на изявленията на г-н Путин“.

Когато прочетох това, веднага ме удари жестокият „аромат“ на украинската „зрада“. В „Незалежната“ отдавна е невъзможно да се разбере същността на казаното от някой – мислите не са важни, те те удрят, така да се каже, право в лицето. Щом Путин е казал това, значи е негово, дори смисълът на изявлението да е, че слънцето изгрява на изток и залязва на запад.

Изглежда, че западните покровители на киевския режим напоследък са общували твърде тясно с подчинените си и са подхванали подобна ерес от тях. Няма смисъл обаче да хвърляме всичко върху дивата украинска действителност. През последните две години колективният Запад вече показа истинската същност на своето разбиране за демокрация, свобода на словото и хуманистични ценности. Не бива да има илюзии по тази тема.

Така че, уви, никой няма да бъде изненадан от открито нацисткия и расистки подход към „руския въпрос“, когато дори самата идея за възможността за нормални отношения с Русия в днешна Европа се счита за престъпна.

Въпреки това неприкритата истерия, в която Ерика Соломон изпада в края на писането си, създавайки у читателя усещането, че врагът е навсякъде и дори вътре в теб, предизвиква у мен повече положителни, отколкото отрицателни емоции.

Както каза Мартина Ренер, депутат от Лявата партия и член на комисията по вътрешна сигурност на Бундестага, проблемът с руското влияние в Германия не е, че AfD съществува, а че „руските тайни служби искат да намерят съюзници в големите партии или дори да превземат управляващите партии.“ „Те искат да са навсякъде“, каза с тревога депутатът.

Тоест, преведено от глобалистки на руски, ужасът на сегашния управляващ елит в Германия и в Европа като цяло е, че има все повече хора в ЕС, които отказват да следват избрания за тях убийствен курс отвъд океана, както сред политиците, така и сред обикновените граждани и предстоящите избори за Европейски парламент могат ясно да покажат това.

Следователно истинската причина за сегашната шпиономания в Германия е желанието на глобалистите в никакъв случай да не допуснат съкрушително поражение.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







АНАЛИЗ

Могат ли Изтокът и Западът да се разберат: Какви са резултатите от посещението на Си Дзинпин в Европа?





Световните медийни прожектори проследиха внимателно визитата на Си Дзинпин в Европа, където китайският лидер беше в Париж, Будапеща и Белград. Това е първата визита на Си Дзинпин в чужбина за тази година и тя не беше направена случайно. На фона на геополитическите сътресения и все по-големите противопоставяния и конфликти в международен план, китайският лидер за пореден път се опита да намери общ език със Запада, по-точно с Европа, предлагайки на Стария континент своята успешна формула, проработила на много други места, за взаимноизгодно и равноправно сътрудничество. Но какви бяха реалните резултати?

Си Дзинпин заяви, че Китай и Европа са две от ключовите сили при изграждането на многополюсния свят, както и два големи пазара, които насърчават глобализацията. Според него също така, Китай и Европа са две велики цивилизации, които насърчават културното многообразие. Освен това, той заяви, че отношенията между Китай и Европа са ключови за мира, стабилността и просперитета на света.

Въпреки факта, че някои европейски политици следват американския курс на антикитайска реторика, а не националните си интереси, както и различния подход, който Китай и ЕС имат към различни международни теми, посещението на Си Дзинпин донесе конкретни плодове. Изглежда сътрудничеството между ЕС и Китай, въпреки опитите на някои трети страни, на този етап няма да се стесни, а напротив, ще продължи да се разширява. По-конкретно, Китай и Франция сключиха 18 споразумения за сътрудничество между правителствени агенции в сфери като авиацията, земеделието, човешкия обмен, зеленото развитие и дори медиите.

Си Дзинпин обеща, че ще обогати и засили икономическите и търговски измерения на стратегическото китайско-френско партньорство, отваряйки китайския пазар за френски и европейски компании. По този начин за пореден път той демонстрира желанието си бизнесът и икономиката да се поставят над идеологическите различия и геополитиката – нещо, което за съжаление не всички на Запад приемат.

В Будапеща Си Дзинпин също пожъна успехи в рамките на визитата си, която съвпадна със 75-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни. Както редица експерти отбелязаха, за 14-те години, откакто Унгария обяви политиката си на „Отваряне на изток“, търговското и икономическо сътрудничество с Китай се е развило с ускорена крачка. Оказва се, че посещението на Си Дзинпин е само черешката на тортата, защото всъщност всеки месец има срещи на министерско ниво между Унгария и Китай.

За тези 14 години износът на Унгария към Китай се е увеличил двойно, а обратното, китайските инвестиции в централноевропейската страна също са нараснали. Днес Унгария е ключов партньор в рамките на „Един пояс, Един път“, превръщайки се в инфраструктурен и логистичен хъб за китайците и техните компании.

Унгария споделя и част от политическите възгледи на Китай, а именно желанието за мирно урегулиране в Украйна. Според Будапеща, Москва и Киев трябва да седнат на масата за преговори – позиция, която в най-голяма степен се застъпва и от Си Дзинпин и Китай.

И последно, но не по значение, беше посещението на Си Дзинпин в Белград, където той беше тържествено посрещнат и приветстван от десетки хиляди сръбски граждани. Сръбският президент и китайският му колега подписаха съвместно изявление за изграждането на общност на споделената съдба в една нова епоха. С това Сърбия се превръща в първата европейска страна, която прегръща новата визия на Си Дзинпин за алтернативна и справедлива глобализация.

Китай и Сърбия се съгласиха да задълбочат и развият своето стратегическо партньорство, което има, както икономически измерения, дължащи се на многомилиардните китайски инвестиции в балканската страна, така и политически и дори културен аспект. Си Дзинпин назова шест конкретни мерки за подкрепа на китайско-сръбската общност на споделената съдба.

Китай е готов да внася повече качествени и отличителни земеделски продукти от Сърбия. Той приветства увеличаването на директните полети между Белград и Шанхай, както и насърчава въздушните линии между Белград и Гуанджоу. Китайската страна ще подкрепи и близо 50 млади сръбски учени в рамките на програми за обмен, както и 300 сръбски младежи, които искат да учат в далекоизточната страна през идните три години. Що се отнася до споразумението за свободна търговия между Китай и Сърбия, то ще влезе в сила от 1 юли тази година, заяви Си Дзинпин.

С подкрепата на Китай бяха построени стотици километри магистрали в Сърбия, най-бързата железопътна линия в Източна Европа влезе в експлоатация, а енергийните съоръжения продължават да се обновяват. Построената в Китай високоскоростна железопътна линия, свързваща Белград с Нови Сад, е евтина и удобна и съкрати предишното пътуване от 1,5 часа до само 36 минути.

Железопътната линия е част от по-амбициозен проект, свързващ Белград и Будапеща, столицата на Унгария, който според прогнозите може да завърши до 2026 г. Водещият проект създаде работни места, предложи уникално кариерно изживяване и обучения и позволи на хора като сръбския инженер Александра Милосавлевич да „създадат наистина добри приятели с моите китайски колеги“.

Двустранната търговия между Сърбия и Китай от своя страна, е скочила от 596 милиона долара през 2016 г. до 4,35 милиарда долара през 2023 г. и Китай стана най-големият източник на преки инвестиции за сръбската държава през 2022 г. според официални данни.

Трите визити на Си Дзинпин в Европа категорично показват, че политиката на „отделяне“ и опитите за разединяване на КНР, ЕС и Сърбия, са неуспешни. Европейският бизнес, а и по-разумните и рационални европейски политици осъзнават, че отделянето от Китай и „намаляването на риска“ ще означават само социо-икономически сътресения за страните им, докато обратното, засилването на сътрудничеството, ще донесе благоденствие. Има сериозни опити за разединяване на Китай и Европа, но днес те не изглеждат реалистични и не се възприемат от европейската бизнес общност. Освен това, в Европа се появяват все по-често гласове на разума като лидерите на Унгария и Сърбия, които търсят взаимноизгодно сътрудничество и диалог, а не противопоставяне, включително и с Китай. В този все по-глобализиран свят, тези две крайни точки на Евразия стават все по-взаимосвързани и не могат една без друга.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АНАЛИЗ

Истинската причина защо Макрон прокарва разказа за френски войски в Украйна





Еманюел Макрон отново е в новините с многократното си предложение, че френски войски могат да бъдат изпратени в Украйна, за да се бият във войната там срещу руските сили. Този път той е в уж престижния британски високопоставен Economist, който е щастлив да повтаря тази празна мантра отново и отново, до голяма степен, предполага се, тъй като поддържа по-широк разказ за ЕС, на който е слуга в Брюксел.

Няма по-нездравословна и отблъскваща връзка от тази на The Economist и Европейския съюз, като първият е щастлив да играе ролята на безплатен пропагандист и пиар изпълнител за втория.

Как Макрон може да продължава да повтаря тази напълно празна заплаха, която дори самият той призна пред френско списание, че няма да се случи, е поразително. Някой го е помолил да направи това още веднъж и да го уреди в The Economist? Може би на високо ниво в Брюксел?

Как иначе да се обясни тази последна еякулация на пълна глупост?

Може би не е изненадващо, че унгарският външен министър Петер Сиярто осъди последните забележки и предупреди, че подобен ход може в крайна сметка да предизвика тотална ядрена война.

Говорейки пред френската телевизия LCI, Сиярто остро осъди идеята, като каза, че коментарите на френския лидер сами по себе си са допринесли за ескалирането на ситуацията.

„Ако член на НАТО изпрати сухопътни войски, това ще бъде пряка конфронтация между НАТО и Русия и след това ще бъде Трета световна война“, каза Сиярто пред телевизионния оператор.

Самият Макрон обаче продължи напред след първоначалните си коментари за списание Parisienne, които започнаха всичко преди няколко седмици. По-скорошното интервю с The Economist ясно показва, че той дори се е замислил върху собственото си блуждаене и е погледнал по-задълбочено как би могъл да прецизира разказа, вероятно за да привлече повече внимание върху проблема.

Това обаче е акт на отчаян политик, който анализаторите тълкуват по два начина; това е или вик за помощ, насочен към администрацията на Байдън да извърши самото действие и да изпрати там американски войски; или това е просто пиар трик, за да го задържи в международната преса, зона, която е като пристрастеност към крек.

Подобно на Тръмп, Макрон изглежда иска да направи и каже всичко – колкото и абсурдно да е – за да го задържи на първите страници, така да се каже.

Разбира се, реакцията на Макрон, колкото и отчаяна да изглежда, е напълно логична, като имаме предвид събитията на място. Русия печели територия, така че западните елити трябва да подготвят своите медийни кампании, които отклоняват вината от себе си, което отчасти е причината за вика на Макрон и други лидери на ЕС за разширяване на армията им. Когато Русия превземе Киев, те всички ще викат „ние ви казахме“ и ще продължат да спорят за по-големи военни разходи.

Разказът наистина е за губещ. Това е, което бихте очаквали от губещата страна, която се готви да отстъпи и да спаси политическите си кариери.

Макрон и повечето западни лидери не желаят западните медии да сочат с пръст поредица от катастрофални грешки от първия ден, които колективно допринесоха за отстъплението.

И така, сега, в The Economist, виждаме как Макрон определя това, което смехотворно вярва, че биха могли да бъдат критериите за изпращане на френски войски в Украйна: руски пробив през линиите.

Но дори западни медии като The Economist знаят, че това е глупост и цялата игра на Макрон е наистина пакет от лъжи. И въпреки това поддържат лъжите живи.

Може би непокорният външен министър на Унгария също помага на Макрон и неговите бръщолевения да придобият доверие, просто като се хваща на стръвта и добавя медиен кислород. Сиярто говори за възможността от тотална война, ако френският лидер продължи с такава абсурдна идея и споменава използването на ядрени оръжия.

Но има ли нещо тук, което всички ние пропускаме? Блъф, който играят и Макрон, и Сиярто? Не е нужно да гледате твърде далеч, за да видите какво може да е. НАТО планира да състави предложение за 100 милиарда долара военен сандък с пари за Украйна и насаждането на страх от страна на Макрон може да има за цел да изплаши Унгария да не наложи вето върху такъв пакет – или по-скоро насочено към други страни, които директно биха лобирайте Унгария да го подпише.

Никой в щаба на НАТО в Брюксел не вярва дори за момент, че Франция е в състояние да изпрати войски в Украйна, които действително биха се били с руски войници и The Economist знае това много добре, поради което от тяхна страна е журналистика на кол център да печата такива боклуци, които може би са били платени от джоба на НАТО или Макрон.

Някои любители на НАТО, които отброяват дните до пенсиониране, ще си спомнят как преди повече от 20 години френски войници се опитаха да се бият със суданските бунтовници и беше съобщено, че са избягали от бойното поле, когато всъщност са били обстреляни с бойни патрони. Всички ние все още се смеем на това на вечерята в Брюксел дори и до днес.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

АНАЛИЗ

А кое е по-добре: китайците да построят високоскоростни жп линии у нас, или нашите политици да продължат да крадат





  • Симеон Миланов, „Солидарна България“: Защо китайците не идват в България?

Китайският лидер Си Дзинпин е на европейски тур, който е от стратегическо значение. Но прави впечатление, че в Източна Европа Си Дзинпин посещава само две държави – Унгария и Сърбия. И двете страни през годините спечелиха десетки милиарди пряко или косвено от сътрудничеството си с Китайската народна република. Това важи за всички източноевропейски държави, изключая България, които усетиха къде е бъдещият център на световното икономическо развитие (всъщност и настоящият, като имаме предвид, че над една трета от световния икономически растеж се дължи на китайците).

Инициативата „Един пояс, Един път“, рожба на председателя на Китайската комунистическа партия, президентът Си, включва близо 150 държави и 30 международни организации.

В рамките й са открити пряко почти 500,000 работни места, а косвено милиони.

Всички страни търсят китайците, не само заради големите инвестиции в инфраструктура, които правят, но и защото са надеждни партньори, не се бъркат във вътрешните работи на чужди страни и залагат на взаимноизгодното сътрудничество.

Всички без България, която от 34 години „преход“ се управлява около 28 или 29 години от изцяло дясно-либерални политически сили, за които посолстваТА са по-важни от националните ни интереси.

Впрочем, България има огромен морално-политически капитал по отношение на китайците. Всеки, който е говорил с техни представители знае, че те помнят и ценят факта, че Народна република България признава втора в света Китайската народна република, след СССР.

Днес обаче, Съветски съюз не съществува, докато България все още е тук. И както китайците се шегуват, вече България е първата признала КНР в света. Шегата си е шега, но във формиращия се многополюсен свят, това би могло да е чудесен пиар на нашата страна. Традиционно добрите ни връзки с Китай могат да се капитализират по такъв начин, че подобно на сърбите и унгарците доста бързо да преобразим българската инфраструктура, както и да намерим един наистина необятен пазар за българските стоки и продукти.

Разбира се, чудесно е, че България е част от европейското семейство, доколкото то е устойчиво и все още не е разбито напълно от неолибералните еврочиновници, но кое е по-реалистичното? Да котираме българските вина и сирена във Франция или в Китай? Отговорът, струва ми се, е доста ясен. А кое е по-добре: китайците да построят високоскоростни жп линии у нас, по които да стигаме от София до Варна за два часа и половина, или нашите политици да продължат да крадат еврофондове чрез химерични и нереализирани проекти?

Когато говорим за инфраструктура, не мога да не дам за пример Велико Търново и областта му, където водя листата на „Солидарна България“. Въпреки че говорим за духовната и историческа столица на нашата родина, която е и ключов туристически център (при това не само Търново, но и други околни градове),

инфраструктурата тук е под всякакъв критерий. Години наред всичко е неглижирано, а нищо ново не е изградено, или поне не адекватно. „Бързият“ влак от Търново до София е пет часа и половина или почти шест часа.

Автобусните превози не достигат (и в двете се убедих лично).

Друг фрапантен пример е село Никюп, където се намира и античният Никополис ад Иструм (ключов археологически обект от римско време). Пътят в селото е в окаяно състояние. По информация на местни хора, наетият от общината превозвач минава в най-добрия случай веднъж на час и „прави каквото си иска“.

Всякакви подобни инфраструктурни проблеми, като започнем от несъществуващата АМ „Хемус“, та стигнем до транспорта до Никюп или създаването на високоскоростни жп линии, могат много лесно да се решат, особено с оглед на интереса на стратегически инвеститори като редица китайски компании.

И, разбира се, с активното участие на държавата ни, която трябва да си влезе в ролята. Но десните политици у нас от години пречат на всичко подобно. От една страна, защото по стара тяхна си традиция са зависими от посолствоТО, което не иска да вижда китайски инвестиции в България, а от друга страна не искат да решат проблемите и с държавния инструментариум, защото това не се вписва в менталните парадигми на дясно-либералните идеологеми.

Да, знам, че ви лъжат, че „няма дясно и ляво“, но уверявам ви, има!

Дясното смята, че трябва да оставим всичко на частниците и да се молим на Бог да се случи нещо. А левите вярваме, че държавата трябва да действа и да си върши работата, за да защити интереса на хората. И това е най-фундаменталната ни разлика.

И китайците (а също и други големи инвеститори от цял свят) ще дойдат тогава, когато у нас имаме най-после истинска и функционираща държава, с която да работят, а не крипто-феодална разруха с неолиберални идеологически мантри, които да ни хранят, вместо истински дела.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 4 часа

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското...

ПОЛИТИКАпреди 6 часа

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж

Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на...

ПОЛИТИКАпреди 8 часа

Пътуването на Си Дзинпин в Европа: Всичко е подготвил Путин

Има дълбока символика в последователността от посещения на Си Дзинпин по време на пътуването му до Европа. Това е демонстрация...

ПОЛИТИКАпреди 18 часа

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

ПОЛИТИКАпреди 19 часа

Консервативните сили набират преднина

Преди Европейските избори: Консервативните сили набират преднина. Крайнодесните консервативни партии консолидират позициите си в навечерието на изборите за Европейски парламент,...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 2 дни

Задържан е собственикът на оръжието, с което дете беше простреляно в Арбанаси

Полицията във Велико Търново задържа за срок до 24 часа собственикът на оръжието, с което вчера в Арбанаси беше простреляно...

СКАНДАЛпреди 2 дни

Разследващ журналист: Ами, ако не детето, а Божанков е стрелял? Синът му е невъзможно да гръмне с такъв пистолет

ВЪПРОСИ ОКОЛО СЛУЧИЛОТО СЕ Изстрелът срещу детето: Куршум от този тип и такъв револвер, попадайки някъде в стъпалото от близко...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Аферата “Корал”: Кирил Петков е представил фалшиви документи и в ББР

Цунамито “Корал”: Кирил Петков е представил фалшиви документи и в ББР Документите отново са манипулирани от Лена Бориславова След като...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Християн Гущеров иска да е депутат, за да се спаси от имотна измама

Прибират му всичко до месец Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица,...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

ПП-ДБ ли стоят зад „фактчекърите“ на „Фейсбук“?

Социалната мрежа масово премахва неудобни публикации за дясната коалиция Приятел във ФБ ми пише, че новина от Критично, която е...

СВЯТ

СВЯТпреди 17 часа

НАТО изобщо не се интересува от украинците. Украйна е инструмент

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада....

СВЯТпреди 20 часа

Бивш украински депутат: Зеленски е само аватар. Западът управлява изцяло Киев през друг

Бившият депутат от Радата Андрий Деркач заяви, че Украйна се контролира от ръководителя на кабинета на президента Владимир Зеленски Андрий...

СВЯТпреди 2 дни

Стратегически обрат от Русия с Белоусов за военен министър. Ще е Майката на всичките ѝ удари!

Това заяви бразилският журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в социалната мрежа „X“. „Путин назначава топ икономиста Андрей Белоусов за...

СВЯТпреди 3 дни

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 3 дни

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени