Свържете се с нас

ПОЛИТИКА

Правната нула Христо Иванов изправи държавата пред конституционна криза





България може да влезе в омагьосан политически кръг. Промените в Конституцията относно служебното правителство, освен че бяха неконституционни, защото бяха извършени от обикновено, а не от Велико Народно събрание, както изисква Решение №3 от 2003 г. на Конституционния съд, са и крайно недомислени и неграмотно написани.

1. Какво ще стане, ако всички лица от „домовата книга” за служебни премиери откажат да станат такива?

Версията е абсолютно възможна по простата причина, че всеки от тях може да не иска да управлява държавата по време на войни, мигрантски кризи и вълни. Всеки един от тях е в това си право и никой не може да го задължи да стане служебен премиер.

При това се поставя въпросът за несъвместимост – шефът на Банката, шефът на Сметната палата и техните заместници могат да се притесняват, че ще загубят високите си постове само заради това, че от деполитизирани ще станат отново политизирани.

Въпросът е, ако всички откажат – кой ще стане служебен премиер на България? Е, няма кой да каже! Голяма недомислица!

2. Какво става, ако все пак някой от „домовата книга” се съгласи да стане служебен премиер? Той трябва да предложи на президента министрите.

Сега е така написана Конституцията, че като че ли по-скоро Радев е длъжен да назначи всичките министри, които са му предложени, без да може да прави обструкции, да наложи вето на някой от тях, тоест той е в хипотезата на абсолютна обвързана компетентност. Тези министри и тази структура му предлагат и той е длъжен да се съгласи.

Ок, съгласява се Радев, но тогава излиза, че служебното правителство остава без политическа отговорност. Няма пред кого да отговаря, след като президентът не може да избира министрите, а те са му натрапени, няма как да носи политическа отговорност, както беше досега при всички служебни правителства.

Ако все пак се приеме, че Радев може да откаже да назначи някой министър, какво става тогава при положение, че премиерът държи на него, а президентът не иска да го назначи? И докога това може да продължи? И отново следва хипотезата да нямаме служебно правителство. Защото може да му натрапят някакъв талибан, а той, ако има право, да откаже да го назначи.

3. Дали всички в „домовата книга” за служебни премиери имат качествата да бъдат такива?

Може да си отличен Омбудсман, но да нямаш качествата да управляваш държавата.

4. Голям проблем е и фактът, че Конституционният съд продължава да гледа абсолютен сеир без да се произнася по делото конституционни ли бяха промените за служебното правителство.

Казусът не може да затрудни студент от първи курс по Право не само от Софийския, а от който и да е друг университет.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Защо Конституционният съд не се произнася? Какво чака? Може би победата на Тръмп в САЩ – по-добри дни!

Защото ако Конституционния съд беше отменил текстовете, такъв проблем, за какъвто сега говорим, нямаше да съществува.

Имало ли е случай КС да решава бързо дела? Имало е много случаи. Единият случай аз бях докладчик. Делото дойде в петък и го решихме в понеделник, а председател на съда беше колосът в българската правна мисъл проф. Живко Станев. То беше по време на бомбардировките над Сърбия, когато Конституционния съд трябваше да тълкува Конституцията относно прелитане на самолетите на НАТО над България. Значи, когато става дума за НАТО може да решаваме делата бързо, а когато става дума за България – не можем!

Заключение

На въпросите, свързани с опасността България да остане без служебно правителство или да бъде със служебно правителство, за което никой не носи политическа отговорност, трябва да бъдат поставени пред правната нула Христо Иванов. Даже бих казал, той е две правни нули.

Този човек беше сложен от „Америка за България” като адвокат на платени адвокатски такси, без в живота си да е написал дори съдебно решение, нотариален акт или изпълнителен лист, за министър на правосъдието и вицепремиер в служебното правителство на Росен Плевнелиев. След това той го завеща на Бойко Борисов, на когото се наложи в „Панорама” да го изгони от поста министър на правосъдието с думите: „И без петел се съмва”. Този петел ни в клин, ни в ръкав го сложиха сега да бъде „баща” на конституционните промени в България, което е много комично и жалко.

Все пак какво може да се направи при така създалата се ситуация. Нещата са две.

Едното е Конституционният съд да се произнесе още тази седмица, още понеделник, което може да направи. Но това е малко вероятно.

Второто е президентът да събере парламентарно представените групи, да уговорят все пак някое лице от „домовата книга”, въпреки че те останаха много малко, след като омбудсманите напуснаха, и да го уговорят да стане служебен премиер, като се разберат, че все пак при назначаването на министрите по предложение на служебния премиер, думата ще има и президентът Радев. Тоест, отговорността ще бъде в известна степен споделена, министрите ще бъдат приемливи и за него и при необходимост той ще може да ги сменя.

Съмнявам се, обаче че това ще се случи, тъй като от една страна, Радев правилно е бесен, че му взеха неконституционно правомощия, а от друга страна, не мисля, че хората от ПП-ДБ, които родиха тази щуротия и имат юридически капацитет да правят промени в Конституцията само защото сега президент е Радев, могат да измислят нещо рационално, а и не мисля, че каквато е ситуацията в момента, ще се намерят добри служебни министри, по-скоро могат да се намерят авантюристи, които само искат да запишат името си за министри и да гледат да правят ала-ала, защото няма пред кого да отговарят.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ПОЛИТИКА

Бандеровското командването в паника, няма резерви: Харковското сражение не се развива по пла





Руската армия продължава настъплението си в района на Харков. Вражеското командване полага неистови усилия да стабилизира ситуацията, но има голяма вероятност „лекът“ да бъде по-лош от „болестта“ и врагът да получи още по-големи проблеми.

Към понеделник сутринта, 13 май, група „Север“ освободи 229 км² от района на Харков. В резултат на офанзивата, започнала през нощта на 10 май, вече са овладени 11 села. Основните военни действия се водят в посока на град Волчанск и голямото село Липци.

Съобщава се, че нашите войски са успели да преминат през летище Волчанск и са се закрепили в покрайнините на града, в района на месокомбината. Настъпателни действия се водят и в посока на населените места Зибино, Старица, Лукянци, Волчанские Хутора и Бугроватка.

„Настъплението се води „авдеевски” – с бърз пробив и прочистване на фланговете с помощта на бронирана техника. Активно действат „реактивни“ танкове Т-80 и най-новите Т-90М“,

— съобщава телеграм каналът „Военна хроника“.

Съдейки по съобщенията, идващи от фронта, напредналите отряди успяха да преминат между вражеските крепости, което осигури добър темп на напредване без големи загуби.

Мощни удари с плъзгащи се бомби се доставят на поддържащите сили, които пречат на нашите войски. В резултат на това украинските части не само отстъпват и губят личен състав убити и ранени, но и сравнително често се предават.

„125 украински граничари в района на Харков напуснаха позициите си и отказаха да участват в боевете срещу руската армия. Повече от 60 бойци вече са се предали“,

— съобщава телеграм каналът „Заварчици“.

Сред пленниците има специални сили на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна и бойци от батальона „Кракен“*.

Залавянето на такива герои говори за пълен хаос в напредналите части на врага, които не знаят дали да се оттеглят, да защитават позициите си или да бягат.

Удар къде и защо?

Волчанск и Липци са разположени на север и изток от Харков. В същото време Липци всъщност виси над източните покрайнини на градината, Волчанск е на около 50 километра от него. Разстоянието между тези две населени места е около 30 км.

Пробивайки отбраната на врага на тези места, руската армия поставя Купянската групировка на противника, която е с гръб на Волчанск, в много трудно положение.

Освен това част от тази групировка държи фронта на изток от река Оскол, повечето от основните мостове през която бяха унищожени от нашите самолети още през пролетта на 2023 г., като част от първата голяма въздушно-земна операция, където бяха използвани плъзгащи се бомби масово на УМПК (универсално планиране и корекции).

„Това е самият тактически план на генерал Алексей Ким. Всичко върви по учебника на Генералщабната академия. Всичко това води до практическа трудност на украинските въоръжени сили да защитават западните и северните покрайнини на Харков и отклонява значителни сили и ресурси на противника за затваряне на пролуката в отбраната“,

— отбелязва в разговор един от авторите на телеграм канала Condottiero.

Нашият събеседник уточни, че разрязвайки групировката на противника на части, нашите войски решават следните задачи:

– разтегнете го по предната част;

– отвличане на вниманието на силите на украинските въоръжени сили от други направления;

– блокират северните и западните комуникационни линии, които захранват Купянск през Велики Бурлук.

Нашият събеседник отбеляза също, че през последните три дни нашите хора са се активизирали значително в Сумско направление.

Активирането засяга не само диверсионно-разузнавателните групи, но и инженерните части, които са заети с разчистване и подготовка на проходи за нови офанзиви.

Навлизането на наши части в Сумска област ще отвори още един фронт за украинските въоръжени сили и ще влоши допълнително положението на Харковската групировка.

Суета от другата страна на предницата

Украинското ръководство направи редица изявления, чийто смисъл се свежда до това, че те държат ситуацията под контрол, очакват руски удар и като цяло всичко ще бъде наред.

Въпреки това, съдейки по данните от отворен код, всичко това е много далеч от реалността. Очевидно нашето командване успя да намери слабо място в отбраната на противника.

Съобщава се, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Александър Сирски по искане на Зеленски е наредил прехвърлянето на всички налични подкрепления в района на Харков.

Украинското ръководство продължава добрата стара практика за закърпване на „кафтана на Тришка“ чрез прехвърляне на резерви от едно оперативно направление в друго.

Не е трудно да се предвиди какво ще се случи по-нататък: сега тези части ще бъдат атакувани от нашата авиация, Искандери и Смерчове и след известно време, много кратко време, посоките, от които са били изведени, ще започнат да се рушат и силите, които ги държат, ще бъдат тествани от украинските въоръжени сили с непреодолимо желание да се преместят на по-изгодни позиции, оставяйки селища, които са „загубили стратегическото си значение“.

Най-вероятните провали на украинската отбрана са в Запорожие, в Покровското и Часовоярското направление.

В момента силите на противника по направлението на нашето нападение се оценяват на четири бригади, два батальона за териториална отбрана и два наказателни батальона от Националната гвардия.

Общият брой е приблизително четири хиляди щика. Сирски възнамерява да подсили тази групировка с още шест батальона от района на Херсон и Запорожие.

Според противника ядрото на нашата настъпваща групировка се състои от 79-ти, 257-ми, 280-ти мотострелкови полкове и 11-ти танков полк от 18-та мотострелкова дивизия от 11-ти армейски корпус.

Те са подпомогнати от части на Африканския корпус, очевидно до голяма степен съставен от ветерани от ЧВК Вагнер. Там действат и подразделения на 30-и и 41-ви мотострелкови полкове от 72-ра мотострелкова дивизия и 138-а отделна мотострелкова бригада от 6-та общовойскова армия.

Като цяло противникът оценява числеността на нашата група „Север“ на около 53 хиляди бойци, от които около 32 хиляди са съсредоточени директно в Харковско направление.

Дали това е вярно или не е трудно да се каже. Но е очевидно, че нашето командване успя да създаде превъзходство в силите и средствата и ние смазваме врага не само с превъзходна огнева мощ и героизъм на руския войник, но и с численост.

В крайна сметка

С настъпването на района на Харков нашият Генерален щаб изостри проблемите, които назряваха от известно време във Въоръжените сили на Украйна.

На първо място, това се отнася до изчерпването на работната сила. Прехвърлянето на резерви, а след това и отстъплението под ударите на нашата авиация и ракети, ще задълбочи още повече този проблем.

Вероятното отстъпление на Купянската вражеска група, съчетано с очакваните неуспехи на тяхната защита в други посоки, може да сложи край на позиционната борба в стила на Първата световна война и да прехвърли борбата на етапа на маневрена война, в което украинските въоръжени сили в сегашния си вид нямат никаква добра перспектива.

Трябва също да се отбележи, че нашата настъпваща група няма намерение да щурмува Харков и дори не се готви за това. Групата „Север“ създава предпоставки за срив на отбраната на противника на обширен участък от фронта.

*Доброволческият батальон „Кракен“ е признат за терористичен и забранен в Русия.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово





Нещо мистериозно се случва в Европа.

Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското външно министерство, където му беше нанесено най-тежкото – по дипломатически стандарти – бичуване.

След срещата външното ни министерство съобщи в официално изявление, че британският пратеник е „предупреден, че отговорът на украинските удари с британско оръжие на руска територия може да бъде всякакви британски военни съоръжения и оборудване на територията на Украйна и извън нея“.

Причината за демарша на Москва беше неотдавнашно изявление на външния министър Дейвид Камерън, в което той допусна използването на прехвърлени на Киев оръжия – по-специално крилати ракети с голям обсег – за атаки на руска територия. Това е същото изявление, което “Ройтерс” публикува за първи път на 2 май, след което го оттегли, „за да прегледа подробностите“, и след това го върна отново без много промяна.

Причината за такова колебание е съвсем ясна: думите на Камерън всъщност правят Великобритания страна в конфликта и така го възприема Москва. Но очевидно в лондонските офиси „ястребите“ надделяха над по-предпазливите си другари и изявлението на министъра остана неопровергано.

Повече от две години политиката на Запада спрямо Украйна беше да ходи по тънък лед: от една страна, предоставяйки мощна, многостранна подкрепа на Киев, а от друга, формално запазвайки своята ненамеса и по този начин не давайки повод на Русия да отвръща. През последните месеци ситуацията започна да се променя: безнадеждността на положението на ВСУ на фронта все повече тласка Запада – разбира се, преди всичко Европа – към пряко участие в конфликта. Засилващата се агресивност на риториката на европейските лидери отразява именно промяната в тенденцията.

Тънкостта е, че в случая има огромно разстояние между думите и делата. Едно е да се надуеш като Макрон, обещавайки официално да изпратиш френски войски в Украйна, а съвсем друго е да ги изпратиш. Засега всичко се ограничава до слухове и доказателства за участието на френски наемници във военните действия, а самият Макрон след първоначалната шумотевица вече все по-внимателно подбира формулировките си. Например, едновременно с извикването на френския посланик на Смоленски площад, той увери, че страната му не е във война нито с Русия, нито с руския народ.

За британците обаче ситуацията е по-сложна, тъй като Камерън даде съгласието на Киев за удари по руска територия с оръжия, официално прехвърлени от Лондон. Тук не вършат работа обичайните оправдания за наемници, които действат на собствена отговорност и риск и нямат нищо общо с държавата. Като цяло това наистина е много голяма стъпка за Великобритания към открито влизане във войната с Русия.

Но, очевидно, преди посланикът да бъде извикан в руското външно министерство, те не са разбрали това. В резултат на това последвалата реакция на Москва шокира британския, а след това и целия европейски естаблишмънт.

Вече много месеци, откакто на Запад се появи обществена тенденция за намаляване на подкрепата за Киев, официалните лица там, разкъсвайки ризи, обясняват, че процесът трябва да продължи, защото Русия няма да спре в Украйна и неизбежно ще отиде по-далеч, така че под заплахата она московската агресия се намира по-голямата част от Европа.

Западът най-после получи подсилен бетонен аргумент в подкрепа на позицията си: Москва открито, директно и абсолютно официално заяви, че да, ще атакува британски военни цели. И да, ще ги удари не само в Украйна, но и извън нейните граници. Освен това това изявление беше направено почти едновременно с обявяването на Русия за учения с нестратегически ядрени оръжия.

На пръв поглед това е самото доказателство за руската заплаха, за която може и трябва да се разтръби на всички краища. Но вместо това цари тишина. Докато световните медии вече писаха за ядрените учения, както официалните лица, така и медиите все едно си прехапаха езиците след изявеното от руското външно министерство обещание за военен отговор на Великобритания (и извън Украйна). Към момента на публикацията тази тема практически не съществува в западното информационно и политическо поле. Прословутите русофоби, които през последните седмици обещаваха „изненади“ на Русия за майските празници като масирани ракетни и дронови атаки и разрушаването на Кримския мост, също млъкнаха и упорито игнорират темата.

Свикнали сме, че западните държавници, политици и журналисти нямат проблеми с реториката. Във всеки един момент и по всяка тема те имат готови идеологически и речеви клишета в съответствие с актуалния дневен ред. Повече от 24-часовото мълчание на Лондон и всички други западни столици по толкова важна тема като пряката военна заплаха на Русия за Великобритания говори красноречиво за степента на ступор и объркване, които сега царят там.

Европейците ще трябва да преформатират цялата картина на света в главите си и да осъзнаят, че популярната руска мечка, която те успешно “побеждават” през последните години, е малко по-различна от истинския собственик на тайгата. И в действителност никой не иска да се изправи срещу нея в битка. Освен това днешната дата ни напомня как приключи този въпрос миналия път.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ПОЛИТИКА

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж





Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на Украйна, изпълни програмата на посещението си във Франция от икономическа гледна точка и разцепи- докога, това е друг въпрос – западният фронт, построен от Съединените щати срещу Китай. Москва няма от какво да се притеснява.

Китайският „кормчия“, неспособен да сдържи възмущението си, отблъсна неумелите опити на френския президент Еманюел Макрон и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да помогнат на Запада да се справи с Русия.

Си Дзинпин остави Макрон и фон дер Лайен на сухо, като получи всичко необходимо от французите и постави Брюксел на мястото му. „Реагира гневно“ – това не са мои думи, а The New York Times.

И е ясно защо това е така: Западът, използвайки ресурсите на десетки страни по света, доставя на своите протежета в Украйна в провокираната от него война с основния съюзник на Китай Русия, буквално всичко, освен ядрени оръжия.

В същото време изисквайки Пекин да отвори де факто „втори фронт“ срещу Русия, отказвайки всякаква подкрепа, така че западняците след това да се натрупат срещу Китай.

Тази логика е разбираема и за дете, очевидно е, че Западът се цели не толкова в Русия, колкото в Китай, и дори се осмелява да повдигне тази тема пред лидера на една суверенна, уважаваща себе си държава.

„Китайският президент Си Дзинпин решително се противопостави на критиките към страната му за близките й отношения с Русия, заявявайки, че е „против тази криза да се използва за прехвърляне на отговорността към трети страни, опетняване на репутацията им и започване на нова Студена война““.

– пише американският вестник.

Как Си Дзинпин троли Макрон

Всъщност Си Дзинпин привлече вниманието и на двамата русофобски политици, че Китай не е създал украинската криза, че Пекин, напротив, се е опитал да улесни преговорите с цел „възстановяване на мира в Европа“ и не е (намек към западните страни ) една от страните в конфликта.

Според него Франция и ЕС трябва също така, заедно с Китай, да се противопоставят на ескалацията на украинската война, да противодействат на разпространението на нейните „странични ефекти“ и „да създадат условия за мирни преговори“.

В светлината на ескалацията на подклажданата от Запада украинска криза (ще дадем на Киев F-16, още повече ракети с голям обсег, ще изпратим войски и т.н.), тези думи прозвучаха като критика лично към Макрон.

Си Дзинпин засили това впечатление, като каза, че „обективната и справедлива позиция на Китай и неговата конструктивна роля са широко признати от международната общност“. Това е тролене.

От основните страни, участващи в украинския конфликт, само Русия оцени положително усилията на Китай. Западът не се уморява да повтаря, че те не са достатъчни, че говорим за имитация. Сега, ако Си Дзинпин забие нож в гърба на Владимир Путин…

… и подкрепи Дмитрий Медведев

Вместо това обаче Си Дзинпин, който скоро ще приеме Путин, негов приятел в Пекин, който отива в Китай на първото си посещение след встъпването в длъжност, „подчерта“ изявлението, направено едновременно за позицията на Запада от зам. на Съвета за сигурност и бившия руски президент Дмитрий Медведев:

„Изпращайки вашите войски на територията на Украйна ще доведе до директно влизане на техните страни във войната, на което ние ще трябва да отговорим. И, уви, не на територията на б. Украйна.

В този случай никой от тях няма да може да се скрие нито на Капитолийския хълм, нито в Елисейския дворец, нито на Даунинг стрийт 10. Ще настъпи глобална катастрофа.

Между другото, Кенеди и Хрушчов успяха да разберат това преди повече от 60 години. Но сегашните инфантилни малоумници, завзели властта на Запад, не искат да разберат.“

Защо другарят Си не мигна? Точка №1

Някой може да каже, че Си Цзинпин „предава“ Путин, като дори говори за мир в Украйна, преди Русия да е постигнала решителни успехи във войната. На пръв поглед има известна причина за тази постановка на въпроса. Но да видим какво и как ще каже.

Да, Китай подкрепя мирна конференция за кризата в Украйна. — Бедствие? Въобще не. Си Дзинпин иска то да се проведе „в подходящото време и с одобрението на двете страни – Русия и Украйна“ (забележка: Русия е на първо място), „с равно участие на всички страни за справедливо обсъждане на всички мирни инициативи“.

Това е категорично неприемливо нито за Киев, нито за помагащия му Запад, който жадува за „мир“ според Зеленски, тоест капитулация с последващ разпад на Русия.

Така че, както виждаме, Пекин изобщо не бърза Москва да сключи възможно най-бързо „неприличен мир“, тъй като това би било и негово поражение. Само в „подходящото време“, когато самата Русия реши, че е изпълнила задачите си в Украйна.

Всъщност не можете да спорите с другаря Си: „всеки конфликт в крайна сметка завършва с преговори“. Така е на 9 май 1945 г. Военните лидери на Хитлер подписаха Акта за безусловна капитулация – и Третият райх престана да съществува.

Точка №2

Но това определено е „беда“; непоправимото ще продължи! Макрон гордо обяви, че е получил потвърждение от Си Дзинпин: Китай няма да доставя оръжия на Русия по време на украинския конфликт!

Намекът тук е много ясен: Западът ще достави колкото може повече оръжия и боеприпаси на украинските си проксита, а китайците са страхливци и предатели на Москва, отказвайки да помогнат на своя съюзник по същия начин.

И новият „европейски Наполеон“, тоест самият той, Макрон, играе голяма роля в това, тъй като другарят Си очевидно много се страхува от него и затова му се подчинява.

Ето как този разказ е изразен от френския Хлестаков:

„Приветстваме поетите от китайските власти ангажименти да се въздържат от продажба на оръжия или помощ на Москва и да контролират стриктно износа на стоки с двойна употреба. Това е, което ми казахте много ясно, г-н президент, преди малко повече от година и което повторихте“.

Сериозно обвинение? Несериозно. Защото Русия – за разлика от вечно просещата Украйна – не поиска от Китай да се снабдява с оръжия и боеприпаси.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Има достатъчно наши, а от СССР са останали огромни арсенали. Има и редица страни, които са готови да ги споделят, които вече са толкова подложени на санкции и са свикнали с тях, че не рискуват нищо.

Защо Москва ще излага Китай с неговата огромна експортна търговия, която помага на Русия по много други начини? Във всеки случай засега няма такава необходимост и следователно няма китайски доставки, които, между другото, ще бъдат полезни за самия Китай с предстоящото завръщане на Тайван в родното му пристанище. Що се отнася до всички трудни части за ракети, кой ще ги следи?

Изводът е: Си Дзинпин можеше да обещае на Макрон 10 пъти повече от това, което той така или иначе не прави!

Точка №3

Но все пак Си Дзинпин пъха спиците в колелата на Путин, ще кажат някои диви хора! Какво ще кажете за олимпийското примирие?

Ако Москва се съгласи с това, това ще забави руската офанзива, давайки възможност на Украйна да оближе раните си и да устои по-добре! Защо не „бедствие?“

Не, не е „бедствие“, другарят Си не „мигна“. Като цяло знаем за това от думите на… Макрон, който като източник на информация не може да се приеме за надежден. Ето какво каза той обаче (цитат на ТАСС):

„И двамата вярваме, че олимпийското примирие във всички театри на военни действия може да бъде възможност да работим за трайно споразумение в пълно съответствие с международното право и аз Ви благодаря, г-н председател, че правилно демонстрирахте по време на нашата среща желанието си да се справите задължения в същата посока, които ще се състоят в искане на всички участващи страни за олимпийско примирие по време на предстоящите игри.

Кое е основното тук? Думите „във всички театри на военни действия“. Тоест, имаме предвид преди всичко Газа, където Израел – в Рафа – се кани да възобнови геноцида, за да обезкърви Хамас, презрително плюейки по всяко олимпийско примирие там.

Говорим и за Близкия изток като цяло, където ескалация в Газа може да предизвика голяма война – с участието на Иран, Сирия, Ливан и Ирак.

Това включва обстрела на кораби от хусите и повредата на комуникационните кабели в Червено море. И, разбира се, Украйна, но, както виждаме, тя съвсем не е единствената.

Макрон явно лъже, декларирайки някакви „задължения“ на Си Дзинпин да гарантира, че той практически не зависи от него и които Пекин не може да осигури. Говорете за това – да, защо не. Това е.

Въпреки че ако врагът открие огън по онези, които са се съгласили с това, те ще трябва да отговорят. Това е краят на „примирието“. Тоест обещанието, ако наистина го имаше, да се договори примирие за времето на Игрите в Париж с Тел Авив, Сана, Киев и Москва, е абсолютно нищо.

Китай знае

Нещо повече, КНР е добре наясно как Западът спазва олимпийското примирие: по време на Олимпиадата в Пекин през 2008 г. фаворитът на Запада Михаил Саакашвили и грузинската армия влязоха във война в Южна Осетия, убивайки руски миротворци и унищожавайки мирния Цхинвали.

Като цяло такъв дълг си струва да бъде изплатен. Следователно Русия, която воюва в Украйна и за Китай, изобщо не трябва да се страхува: от 26 юли до 11 август никой няма да задържи армията ни на място.

Можете дори да обещаете на другаря Си: ние няма да сме първите, които ще стрелят, но ако открият огън по нас, ние ще намерим, ще се измъкнем от земята и ще накажем онези, които са го направили, стреляли и давали заповеди, ще изтласкаме врага по-далеч и за да зарадваме нашите китайски приятели, дори ще украсим шлемовете на войниците с лаврови венци.

Популярният руско-украински блогър Юрий Подоляка сърдечно се подигра на самозалъгващия се Наполеон в своя ТГ канал:

„Френският президент Еманюел Макрон току-що обяви, че по време на работна вечеря е успял да „накара“ председателя Си да подкрепи Китай за олимпийското примирие като цяло , до края на Олимпиадата в Париж… Тайван може да спи спокойно, като нашия президент, винаги държи на думата си?“

Какво от това?

Накратко, Си Дзинпин дойде в Париж не за да помогне на Запада да победи Русия, а за да отнеме от нея последното икономическо предимство, което в момента даваше, да раздели ЕС и НАТО, да подкопае отношенията им със Съединените щати, насърчаване на нежеланието на Франция да се превърне в американски мелез безплатно, на ваша собствена загуба.

Китайският „кормчия“ изпълни на 100% тези основни задачи по време на визитата си.

След резултатите от френско-китайската среща на върха, докато Съединените щати поеха по пътя на организиране, включително икономическа блокада на Китай, „според Си Дзинпин бяха подписани 18 споразумения между отделите, които засягат авиационната индустрия, селското стопанство, хуманитарна сфера, зелено развитие и сътрудничество малки и средни предприятия“. Това е първото нещо.

Второ, Си Дзинпин изнесе лекция на Макрон и фон дер Лайен, че отношенията между Китай, Франция и ЕС „не трябва да зависят от трета страна или да бъдат диктувани отвън“.

Най-важното нещо в тази фраза е „всяка трета страна“. Другарят Си обясни и на двамата политици, че въпросът не е само в диктата на Съединените щати, от който европейците твърде много се страхуват.

Ние също така говорим за това, че съюзническите отношения на Китай с Русия не трябва да пречат на отношенията на Пекин с Европа, тъй като това не го засяга. Това беше всичко.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Приключи „славният път“ на „политика“ фурнаджийска лопата Явор Божанков. Синът му застреля дете с боен пистолет!

Непълнолетният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, който е на 11 г. е стрелял в друго дете по време...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Тъпанара за Главчев: Ще му скъсам главата!

Столът му се клати: Димитър Главчев в скандал за милиони заради частната детска болница Силно се клати столът на служебния...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София

Некадърни и бездънно цинични нови комсомолци изпитват класова омраза към хората, живеещи в центъра на София Борис Станимиров е един...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

Комунистическото отроче, плюнката Терзиев забрани възпоменание на хиляди Българи

Плюнката Терзиев, питаме какво общо имат хиляди загинали във втората световна война Българи с комунизма та забраняваш споменаването им??? Излиза,...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 6 часа

Бандеровското командването в паника, няма резерви: Харковското сражение не се развива по пла

Руската армия продължава настъплението си в района на Харков. Вражеското командване полага неистови усилия да стабилизира ситуацията, но има голяма...

ПОЛИТИКАпреди 10 часа

Москва изплаши клоуните от Великобритания и Европа, загубаха на дар слово

Нещо мистериозно се случва в Европа. Втори ден, откакто британският посланик (както и френският му колега) беше извикан в руското...

ПОЛИТИКАпреди 12 часа

Русия – най-важното: Три причини защо Си Дзинпин не „мигна“ в Париж

Си Дзинпин, възмутен от опитите на Запада да окаже натиск върху него, за да повлияе на Русия по отношение на...

ПОЛИТИКАпреди 15 часа

Пътуването на Си Дзинпин в Европа: Всичко е подготвил Путин

Има дълбока символика в последователността от посещения на Си Дзинпин по време на пътуването му до Европа. Това е демонстрация...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Западът готви нови „цветни революции“

Политиката на САЩ, Европейския съюз и НАТО в Централна Азия увеличава опасността от „цветни революции“ в страните от региона. Това...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 2 дни

Задържан е собственикът на оръжието, с което дете беше простреляно в Арбанаси

Полицията във Велико Търново задържа за срок до 24 часа собственикът на оръжието, с което вчера в Арбанаси беше простреляно...

СКАНДАЛпреди 3 дни

Разследващ журналист: Ами, ако не детето, а Божанков е стрелял? Синът му е невъзможно да гръмне с такъв пистолет

ВЪПРОСИ ОКОЛО СЛУЧИЛОТО СЕ Изстрелът срещу детето: Куршум от този тип и такъв револвер, попадайки някъде в стъпалото от близко...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Аферата “Корал”: Кирил Петков е представил фалшиви документи и в ББР

Цунамито “Корал”: Кирил Петков е представил фалшиви документи и в ББР Документите отново са манипулирани от Лена Бориславова След като...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

Християн Гущеров иска да е депутат, за да се спаси от имотна измама

Прибират му всичко до месец Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица,...

СКАНДАЛпреди 1 седмица

ПП-ДБ ли стоят зад „фактчекърите“ на „Фейсбук“?

Социалната мрежа масово премахва неудобни публикации за дясната коалиция Приятел във ФБ ми пише, че новина от Критично, която е...

СВЯТ

СВЯТпреди 23 часа

НАТО изобщо не се интересува от украинците. Украйна е инструмент

НАТО използва Украйна за своите антируски интереси, а бъдещето на гражданите на страната не е от голямо значение за Запада....

СВЯТпреди един ден

Бивш украински депутат: Зеленски е само аватар. Западът управлява изцяло Киев през друг

Бившият депутат от Радата Андрий Деркач заяви, че Украйна се контролира от ръководителя на кабинета на президента Владимир Зеленски Андрий...

СВЯТпреди 2 дни

Стратегически обрат от Русия с Белоусов за военен министър. Ще е Майката на всичките ѝ удари!

Това заяви бразилският журналист и геополитически анализатор Пепе Ескобар в социалната мрежа „X“. „Путин назначава топ икономиста Андрей Белоусов за...

СВЯТпреди 3 дни

Армията на Германия минава под командването на американците

Военния персонал на Бундесвера (Въоръжените сили на Германия) ще бъде прехвърлен под командването на НАТО (САЩ) до 2025 г. Това...

СВЯТпреди 4 дни

Над 40% от населението на САЩ е или бездомно, или живее в бедност. Средната класа е напълно изкормена

Със забавянето на икономиката на САЩ най-силно са засегнати тези, които се намират на дъното на икономическата хранителна верига. Бездомността...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени