Свържете се с нас

СВЯТ

След месец Африка ще се взриви … Русия хранеше целия континент!





„На 12 март присъствах на вечер в парижкия дискусионен клуб “Кръгът на Новия свят” , организиран в чест на Лионел Зинсу, бивш министър-председател на Бенин, завършил Френското висше училище по политически науки, финансист, служител на групата на Ротшилд. В разкошния салон “Фош” се събраха основно пиленца от гнездото на Ротшилд, банкери, дипломати и няколко действащи министри.

Водещият се обърна с приветствия към костите и давайки дан на модата, не пропусна да изкаже своята поддръжка на “нещастния народ на Украйна”. След това даде думата на почетния гост, заради който са организирали тази вечер.

И тук нещо стана не както трябва.

Лионел Зинсу също спомена украинската криза:

„Сега всички чуваме само за тази криза, антируските санкции, петрол, газ. Разбирате ли какво означава тази криза, например, за Африка? Русия ни снабдява със зърно и царевица. Цялата логистика минава през Черно море. И африканският свят замръзна от ужас от случващото се. Ужасен от действията на САЩ и Европейския съюз.

Не купуваш африканците с приказки за демокрация. Това са ваши приказки за вътрешна консумация. По-голямата част от африканския елит се формира в Съветския съюз – лекари, инженери, пилоти, учители, учени. Руснаците са единствените европейци, които са деколонизирали Африка. И Африка го помни. Точно както Африка помни европейските зверства.

Ако забележите, африканските страни не подкрепиха резолюцията на ООН, осъждаща Русия. И те никога няма да подкрепят никакви резолюции срещу Русия. Това е зашито в гръбнака на всеки африканец: Русия е добра, каквото и да мислите за нея. Това е константа.

Цяла Африка гледа Централноафриканската република и Мали. Това, което европейците не можеха да направят десетилетия, руснаците го направиха за една година. На мястото на Централноафриканската република имаше банди, днес там има истинска държава.

Знам, че в залата има дипломати, служители на МВнР. Обръщам се към вас, към френската дипломация: потърсете решение на проблема си възможно най-скоро, защото ако конфликтът не приключи след месец, Африка ще избухне.

Именно за вас енергийните проблеми са на преден план. В най-лошия случай ще имате по-малко топлина и по-малко коли, а ние в Африка ще имаме проблем с глада! Чуйте ме, кризата в Африка ще доведе до унищожаване на Европа.

Опомнете се, търсете дипломатически решения. И не забравяйте, че страни като Индия и Китай подкрепят Русия. Африка подкрепя Русия.

Не искам да говоря за демокрация, а вие няма да разчуствате мен, африканеца, с разкази за нещастната Украйна и призивите за човечност. Вашата демокрация е ваша работа. Няма нужда да ни натрапвате вашите идеи за това как ние, африканците, трябва да живеем.

Отново! Търсете компромиси, оставете дипломатите да работят. Времето е срещу нас. Имаме 30 дни! Тридесет! Не повече!“

Бурни, продължителни аплодисменти!

Събраните в салона “Фош” в центъра на френската столица знаят много за парите. За разлика от официалните лица, те разбират, че големи френски богатства са дошли от Африка. Те са наясно, че Африка е стратегически по-важна за Франция, отколкото Украйна за Русия. Африка е килера, богатството на Франция, това е нейната сметка в швейцарска банка. Това е кръвта на френската индустрия.

Сидни Кабеса, старши съветник на банковата група на Ротшилд, смята, че на нещата трябва да се гледа със здрав разум. „Френските компании напускат Русия, губят своите връзки, капитал, репутация там и в същото време рискуват да загубят Африка. Защото точно сега Франция е изправена пред най-тежката криза в Сахел. Падането на профренските Ибрахим Бубакар Кейта и Марк Кристиан Каборе направи френската политика в Сахел несъстоятелна. Политическа криза в Чад, Судан, Гвинея, експулсирането на Франция от Мали, безвъзвратната загуба на Централноафриканската република. Всичко това избива почвата изпод краката им и значително усложнява френското присъствие на африканския континент. Има много малък шанс френският бизнес да се възстанови след загуба на два пазара едновременно – руския и африканския. Току-що дойдохме на себе си след иранското оттегляне, когато САЩ принудиха Франция да замрази инвестициите си в Иран.”

Кристин се включва в разговора, тя е инвестиционен банкер, основател на банки в Казабланка и Рабат: „И знаете ли, руснаците са ни по петите, в Африка говорят само за това, че Русия се завръща. Руснаците са очаквани”.

Думите ѝ се потвърждават от Соня Делал, вицепрезидент на Търговско-промишлената камара на Кения във Франция.

„Тези санкции удариха вековната репутация на френския бизнес. Хората се страхуват, гледат ни като луди, опасно е да се правят сделки с нас, опасно е да се доверяват на парите, опасно е да се развиват проекти. Но ние сме готови да работим с руснаците”, казва Дедал.

Подкрепата за Украйна и украинските бежанци, безпрецедентна по отношение на силата на натиска в медиите, предизвиква в паметта на французите клането в Конго, бомбардировките на Либия, бруталното убийство на нейния законно избран лидер, популярен и обичан в Африка.

Активистът за правата на човека Люк Мишел казва: „Европейците крещят, че ще започнат дело за „престъпленията“ на Русия срещу Украйна, но Международният наказателен съд все още не е започнал разследване на клането в Либия, Сирия и грабежа на африкански суровини. Казват ни, че Европа е изкоренила расизма, но днес го виждаме да процъфтява на всички места. Вратите се отварят широко за украинците, кметът на Париж Ана Идалго обещава да отвори училище за украински деца, а бежанците от Африка и Близкия изток все още седят в палатковите лагери в Кале. Войната в Йемен продължава вече седем години, вече 340 хиляди жертви и нито една демонстрация в подкрепа на Йемен. Защо йеменците да са по-лоши от украинците? Заради цвета на кожата ли? Французите само се преструваха на толерантни, те си остават расисти!”

„Мислите ли, че Путин ще спре?”, ме пита Лука и сам отговаря на въпроса си. „Не, той няма да спре, той ще отиде до край.“

Алеся Милорадович

 

Elitsa Mateeva







СВЯТ

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика





  • Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия
  • Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“.

Европейският парламент вдигна оръжие срещу Грузия, прозападна държава в постсъветското пространство и първата жертва на цветна революция в региона. В четвъртък, 25 април, с 425 гласа „за“, 25 „против“ и 30 „въздържал се“ депутатите приеха резолюция, осъждаща властите в страната.

Първо, Европейският съюз възнамерява да наложи санкции срещу основателя на управляващата партия и де факто лидера на Грузия Бидзина Иванишвили „за ролята му във влошаването на политическия процес в Грузия и работата срещу интересите на нейния народ “ . Европейските медии почти открито наричат Бидзина „проруски олигарх“.

Второ, от Грузия се изисква да освободи бившия президент на страната Михаил Саакашвили .

Трето, от Тбилиси се изисква да оттегли измененията в конституцията, насочени „срещу ЛГБТ общността (екстремистко движение, чиято дейност е забранена в Руската федерация)“. Говорим за забрана за осиновяване на деца от хомосексуални двойки, за укрепване на статута на брака като съюз между мъж и жена, както и за забрана на ЛГБТ пропагандата и свързаните с нея митинги.

Освен това най-скандалната част от резолюцията се отнася до законопроекта за чуждестранните агенти. На 17 април грузинският парламент, въпреки шумното възмущение на опозицията, прие на първо четене документ, в който се изисква публичност на финансирането на НПО и медиите, работещи в интерес на Запада. Ако тези структури получават повече от 20% от финансирането си от чужбина, те са длъжни да се регистрират дори не като чуждестранни агенти, а като „преследващи интересите на чужда сила“.

Евродепутатите настояват Тбилиси да отмени закона. Според тях „преговорите за присъединяване към ЕС не трябва да започват, докато този закон е част от правната система на Грузия“. Освен това те настояват Европейският съюз, ако законът бъде окончателно приет, да спре всяка финансова помощ за грузинската държава и да наложи санкции срещу депутатите, които са гласували в подкрепа. В допълнение на всичко това, евродепутатите заплашват да спрат либерализирането на визовия режим между Грузия и ЕС.

Авторите на резолюцията обясняват истерията на Европейския парламент с факта, че законът за чуждестранните агенти уж дискредитира прозападните сили в страната (които всъщност се ползват от европейска или американска финансова подкрепа).

На пръв поглед реакцията на ЕС изглежда странна: грузинските власти няма да въвеждат санкции срещу чужди агенти, а само е огласят приходите им. Освен това подобни закони вече съществуват и в цял куп западни страни.

„Европейският съюз разработи препоръчителен протокол за всички страни – членки за приемане на техните закони за чуждестранните агенти, за да предотврати идеологическата работа от страна на Китай и редица други държави.

Вече се разработва във Франция. В САЩ и Великобритания, напомням, законите за чуждестранните агенти вече са в сила и по тях има доста наказателни присъди“, каза Никита Мендкович , ръководител на Евразийския аналитичен клуб, пред ИА Regnum .

В същото време за Запада грузинският закон наистина представлява сериозна заплаха – както регионална, така и световна.

По мнението на Мендкович, за САЩ и ЕС е изключително важно да запазят максимален брой държави с благоприятен режим в ОНД – чрез непрозрачно финансиране на политическа дейност. По този начин можете да извършвате подривна дейност срещу Русия на територията, например на Казахстан, Киргизстан или Грузия. Но ако там се въведе по-строг контрол върху финансирането на политическите сили и медии от чужденци, възникват проблеми.

И те вече са възникнали, когато подобен закон беше приет в Киргизстан и (макар и под друго име) в Казахстан.

„Повторението на подобен опит в страните от Закавказието предизвиква безпокойство сред американските спонсори. Те трябва да намерят нови подземни схеми за финансиране и кражба на пари, което американските неправителствени организации обичат да правят.

Затова е естествено, че американците са готови до последния момент, вкл. и буквално на улицата, да се борят срещу приемането на нови закони за чуждестранните агенти“, казва Никита Мендкович в коментар за ИА Regnum .

Освен това подобна ситуация може да се повтори и извън постсъветското пространство. Ако се разпространи в други региони на света, Съединените щати ще трябва напълно да преразгледат своята политика и да се откажат от използването на така наречената мека сила.

„Но западняците не обичат да работят различно, а и не знаят как. За тях е важно да представят дейността си като движение на демократични сили, а при прозрачно финансиране това няма как да стане“, обобщава Мендкович.

В самата Грузия глобалните амбиции на Запада не бяха оценени. Властите в страната реагираха много остро на инициативата на евродепутатите. Грузинският министър на културата Теа Цулукиани директно обвини Европейския парламент, че „приема закони за пари“. А колегите й добавиха, че евродепутатите се опитват да разпространяват откровено зло.

„Това няма нищо общо с Европа или европейскостта, това е абсолютно неморално и категорично неприемливо за грузинското общество“, казва лидерът на фракцията „Грузинска мечта“ в парламента Мамука Мдинарадзе .

Междувременно грузинските депутати припомниха, че подобни резолюции, съчетани с предишни действия на Запада, например отказът да се даде статут на кандидатка за членство в ЕС на Грузия, когато той беше даден на по-малко готовите Молдова и Украйна, водят до разочарованието на страната в евроатлантическите отношения интеграция.

В същото време, според председателя на грузинския парламент Шалва Папуашвили , взетото от Европейския парламент решение засяга преди всичко не Грузия, а Европейския съюз.

„Жалко е, че процесът на интеграция на Грузия в Европейския съюз се използва от някои членове на Европейския парламент като инструмент за насърчаване на техния собствен политически дневен ред. И това на първо място уронва престижа на Европейския съюз в очите на грузинския народ“, каза Папуашвили .

Ключовият момент е, че грузинските власти са уверени, че истинската причина за появата на осъдителната резолюция не са законите за чуждестранните агенти и за ЛГБТ общностите.

„Това е наказание за това, което не сме направили. За това, че не отваряме втори фронт“, каза министърът на културата Теа Цулукиани.

Колкото по-широко се разпространява това мнение (включително поради резолюциите на Европейския парламент), толкова по-добре за Москва. Дълго време на грузинците се внушаваше, че евроатлантическият път на развитие, който те избраха в началото на 2000-те, ще доведе до светло бъдеще. Сега се оказва, че цената на това бъдеще е разрушителен конфликт с ядрена сила.

Самият Брюксел постави Грузия пред избор: да пожертва собствената си държава в името на оцеляването на режима в Киев или, в случай на отказ, да получи наказание от Европейския съюз. Осъзнавайки това, грузинското общество ще промени отношението си към ЕС. Процесът вече е започнал.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Изтрещялият старец си навлече гнева и на американските евреи





  • Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм

Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо Байдън в нарастващ антисемитизъм в страната след избухването на конфликта между палестинското движение Хамас и Израел. Това съобщи американският телевизионен канал Fox News.

„Шест месеца след като еврейски групи предупредиха администрацията на Байдън, че антисемитизмът в Съединените щати е по-тежък от всякога, еврейски лидери и експерт по Близкия изток заявиха пред Fox News Digital, че нещата само са се влошили, и предложиха идеи за това какво още трябва да се направи“, се казва в материала.

„През последните шест месеца ситуацията с антисемитизма се влоши. В университетските кампуси има бурни протести и техният брой продължава да расте. Президентът Байдън има право да призове Националната гвардия, за да ги потисне, но той не го направи“, цитира каналът думите на Арчи Готесман, съосновател на организацията JewBelong.

„Представяте ли си, ако тези протести бяха срещу цветнокожи или представители на ЛГБТИ+ общността? Администрацията трябва да започне, като покаже истинско лидерство. Дори само да се срещне с ректорите на университетите, да предложи помощ на университетите, които се нуждаят от подкрепа за осигуряване на безопасността на еврейските студенти, и да помогне да се очертае границата срещу тоталната анархия. Много от настоятелите на тези университети имат пряка връзка с Байдън и обратно. Те биха могли да сложат край на това бързо, ако работят заедно“, коментира Готесман.

Освен това материалът на FOX News предоставя коментари и на Хюсеин Абдул-Хюсеин, изследовател от Фондацията за защита на демокрациите. Според него протестите в американските университети и колежи са кулминацията на грешната политика на Белия дом.

„Това е кулминацията на грешните политики на администрацията на Байдън, която за първи път постави антисемитизма наравно с т.нар. ислямофобия и дори накара Съвета за американо-ислямски отношения да участва в комисията по антисемитизъм към Белия дом„, обясни Абдул-Хюсеин.

Както съобщи Критично по-рано, Камарата на представителите на САЩ прие законопроект срещу антисемитизма, насочен срещу многобройните пропалестински протести, провеждащи се в университетите в страната. Експертите смятат, че законопроектът, изготвен от републиканците от мнозинството в Камарата на представителите и подкрепен от някои демократи, е „опит за заглушаване на критиците на Израел, както и нарушение на Първата поправка“ на Конституцията на САЩ, която защитава свободата на словото, подчерта американският вестник The Washington Post.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват





Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В социалните мрежи и медиите все по-често се появяват бележки за непосилно високи цени на автомобилните горива. В много видеоклипове американците заснемат информационни табла на местните бензиностанции, възмутени, че 95-ият бензин струва около 7,5 долара за галон или – казано по-разбираеми за нас – 181 рубли за литър (3,55 лева литъра на още по-разбираемо – бел.ред).

Фактът, че това не е пропаганда от студиото “Мосфилм”, се потвърждава от “Блумбърг”. Там пишат, че от началото на годината бензинът и особено дизелът (най-масовият вид гориво в САЩ) са поскъпнали с поне 18 на сто, а таванът на цените е замръзнал, без дори да си помислят да го връщат обратно. Авторите намират много извинения за настоящата администрация на Белия дом, но общата същност е, че Вашингтон започна да бере плодовете от своята политика – външна и вътрешна.

Мнозина бяха изненадани от доста меката политика на Съединените щати спрямо Иран през последните няколко години. Америка толкова ясно избягваше пряк конфликт с йеменските хуси, зад които Техеран открито стои, че само слепец можеше да пропусне. Венецуела напълно изчезна от страниците на американската преса и от прессъобщенията на Белия дом, въпреки че преди няколко години Каракас можеше да се конкурира с Москва за титлата на главната история на ужасите за обикновения американски човек.

Вниманието на широката общественост усърдно се насочи към други въпроси, за щастие в Украйна започна въоръжен конфликт и целият американски колос на дезинформация и пропаганда по навик се втурна да пише и снима за ужасните руснаци, заплашвайки отново истинската демокрация. Тази проста промяна на вниманието позволи на режима на Байдън да балансира между външния и вътрешния пазар на петрол и петролни продукти, поддържайки вътрешните цени на горивата на приемливи нива. Но изведнъж избухна конфликтът в ивицата Газа. И въпреки че самите Съединени щати все още демонстрираха чудеса на външнополитическа гъвкавост, избягвайки челен сблъсък с когото и да било в пълния с петрол Близък изток, играта излезе извън контрол и започна да се развива по собствен сценарий. Иран и йеменските хуси продължават да удрят всички кораби и танкери, превозващи товари в интерес на Израел, а Саудитска Арабия и други страни от ОПЕК пренебрегнаха призивите на Вашингтон да увеличат добива, за да намалят колебанията в цената на барел черно злато.

В резултат на това един барел референтен сорт “Брент” се търгува стабилно над 80 долара за барел и САЩ, които преди това източиха повече от половината от стратегическия си резерв със същата цел да задържат вътрешните цени на бензина и дизела, вече нямат влияние върху местни производители. Американските издания пишат, че в страната има парадоксална ситуация, когато в същото време търсенето на автомобилно гориво намалява, което принуждава рафинериите да повишават цените отново и отново. Това допълнително убива търсенето, а маржовете на бизнеса с производство и продажба на горива намаляват.

Нещата не вървят добре и на вътрешния фронт, в смисъл, че Байдън и Демократическата партия традиционно действат като пропагандатори на модна екологична програма. Само през последните месеци Белият дом забрани нови сондажи в морето на Северен Бофорт, рязко ограничи производството на въглеводороди в рамките на национален резерват за диви животни и законодателно заложи инвестиции в конвенционалния енергиен сектор с толкова много условия и данъци, че местните нефтеници, газовици и миньори открито казват, че по-нататъшното развитие на горивно-енергийния комплекс е под голям въпрос.

Освен чисто вътрешни проблеми има и такива от ключови геополитически опоненти.

Наскоро британският парламент изслуша доклад на Международната група на клубовете за взаимно застраховане на корабособствениците, която включва 12 застрахователни асоциации. В края на 2022 г., когато бяха въведени първите тавани на цените на руския петрол, тези организации предоставиха застраховка за 87 процента от стоките, транспортирани по море. Именно тези асоциации бяха основният инструмент за пряк шантаж на всеки корабособственик, който се осмели да транспортира руски петрол. Британските съюзници на Вашингтон бяха твърдо убедени, че тяхната диктатура няма алтернативи и сега са в състояние на лек дисонанс, тъй като до началото на май 2024 г. повече от 800 кораба, лъвският дял от които са петролни танкери, спряха да използват техните услуги. Поради това британските застрахователи понасят големи загуби под формата на пропуснати ползи. Точният им размер не се съобщава, но в самия доклад се споменава с очевидно съжаление, че застрахователните асоциации не само биха могли да избегнат финансови загуби, но и да спечелят допълнителни добри пари, като осигурят работата на корабите на “Совкомфлот”. Вместо това, по искане на Министерството на финансите на САЩ, бяха въведени вече споменатите санкции за „ценовия таван“ – и случилото се случи.

Прави впечатление реакцията на американските власти, които не могат да спрат бурния поток от информационно възмущение и да отрекат влошаващата се ситуация на вътрешния пазар на горива. Затова в битка са хвърлени батальони щатни драскачи, използващи класически техники за изопачаване на факти, но най-често използват алгоритъма на огледалото, добре познат на психолозите. Преди обикновените американци да имат време да се възмутят достатъчно от рекордните цени на автомобилното гориво, “Политико” публикува просто учебникарска пропаганда, където лесно можете да замените „Путин“ с „Байдън“, а „Русия“ със „САЩ“. И ще получите описание на настоящата реалност в самите щати.

Преценете сами.

Авторите пишат, че евтиното автомобилно гориво е основният инструмент на президента Путин, чрез който той печели симпатиите на населението. На читателя не се обяснява защо му е необходимо на Путин, който спечели изборите. Също така се съобщава по значително мрачен начин, че цените на бензина и дизела в Русия са се увеличили с 20 процента от началото на годината, десет от които са се случили само през последната седмица, което повтаря американските тенденции до стотинка. Фактът, че Русия е под рекордни санкции, внимателно се премълчава, но бензинът за населението все още струва почти четири пъти по-малко, отколкото в САЩ. Тоест, когато се сравнява нивото на доходите на населението, като се вземат предвид паритетът на покупателната способност, данъците, цената на базовата хранителна кошница и редица други ключови параметри, се оказва, че средният американец не живее много по-добре от средния руснак. Ако изобщо е по-добре.

Не се изненадвайте от прехода на наратива от тенденциите на вътрешния американски пазар на горива към информационни и психологически техники. Отдавна е ясно, че самото съществуване на Русия за колективния Запад е сериозен проблем, който те не могат да решат по никакъв начин. Те не могат да я победят на бойното поле: самите те са уплашени, а украинците бавно се изчерпват. И затова все повече ще се използват методи за нагнетяване на нашето вътрешно недоволство с оглед на растежа на протеста и още по-добре на сепаратистките настроения. Глупаво е да се отрича факта, че инфлацията в Русия е доста висока, а цените на храните и горивата растат. Тези промени са неприятни, но не са критични – поне хората в хипермаркетите и колите по пътищата не намаляват. Затова следващия път, когато четете колко зле е всичко в Русия, не забравяйте, че може просто да ви разказват реалностите на някой друг.

  • Нашата медия използва изображения създадени от Изкуствен Интелект.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 2 минути

Баба Яга със скандалното име Султанка щяла да представлява ПиПитата в Сли’йен

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на...

ПОЛИТИКАпреди 4 часа

Шести път на избори заради един изтрещял старец, престъпник

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма

Ердоган се възмути на Запада, че подкрепя неонацизма и каза, кой определя границите на демокрация Турският президент Реджеп Тайип Ердоган...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Хиперактивният политик е нещо като нищо 24/7

Чрез Ахмед Доган и Делян Пеевски един нов етикет се появи в обращение Отскоро един стар продукт си има етикет....

ПОЛИТИКАпреди 7 дни

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 2 дни

ПП-ДБ ли стоят зад „фактчекърите“ на „Фейсбук“?

Социалната мрежа масово премахва неудобни публикации за дясната коалиция Приятел във ФБ ми пише, че новина от Критично, която е...

СКАНДАЛпреди 3 дни

Неграмотния Главчев и стадото му замитат следи от издънки

Главчев и министри си отмениха безобразно лобистко решение по тъмни доби. Здравният министър ще се обяснява Министерският съвет отмени решението...

СКАНДАЛпреди 5 дни

И Никола Минчев е участвал в съставянето на фалшивите документи за „Корал“

Той е изготвил един от най-фрапантните по своята видимост фалшиви файлове – Декларацията на председателя Атанас Русев за истиността на...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Това е Мартин Драгулев, който замества Кирил Петков във всички фирми и сдружения

В тази „ротация“ се крие причината да бъдат фалшифицирани документите на сдружението „Да запазим Корал“ Лена Бориславова пази обясненията за...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Русев се вбеси на Кирил Петков: Ало кикиту, ще ти заведа дело! Знаеш каква е съдбата на предателите

Атанас Русев, председател на сдружение „Да запазим Корал“, който днес в ефира на bTV изнесе повече от скандална информация за...

СВЯТ

СВЯТпреди 16 часа

Брюксел доказа колонизаторска си, неофашистка политика

Жестоката евроинтеграция. Западът наказва Грузия за отношенията й с Русия Политиката на Брюксел няма нищо общо с прокламираната си „демокрация“....

СВЯТпреди един ден

Изтрещялият старец си навлече гнева и на американските евреи

Байдън си навлече гнева на американските евреи. Обвиниха го в антисемитизъм Експерти от еврейски организации в САЩ обвиниха президента Джо...

СВЯТпреди един ден

Ако в САЩ бензинът е скъповат, то е Путин виноват

Има още шест месеца до изборите в САЩ, а тенденциите на вътрешния енергиен пазар активно работят срещу настоящия президент. В...

СВЯТпреди 3 дни

Като каква Лена командва България

Всички са в потрес от това, но се правят, че няма проблем – любовницата на Петков да върти държавата на...

СВЯТпреди 3 дни

Санкционният режим е разкъсан

Санкционният режим е разкъсан. Съюзът Русия-КНДР даде резултати „Ким Чен-ун се стреми да използва връзките си с Русия, за да...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени