Свържете се с нас

БЪЛГАРИЯ

Бедствено положение в редица общини в страната. Разградска област – цялата. Училища и детски градини няма да работят





Заради тежката метеорологична обстановка, бедствено положение беше обявено в редица населени места в страната.

ОБЗОР:

В област Варна бедствено положение е обявено на територията на община Вълчи дол тази сутрин до овладяването на ситуацията, обяви кметът на общината. В понеделник е обявен неучебен ден. По информация на Областната администрация във Варна в общината има 21 населени места без електрозахранване. По данни от общината има и нарушено водоснабдяване на много места.

Усложнена остава обстановката и на територията на община Аксаково, съобщава кметът Атанас Стоилов. В девет населени места достъпът е невъзможен. Това са селата Радево, Ботево, Зорница, Засмяно, Любен Каравелово, Водица, Новаково. В Генерал Кантарджиево може да се влезе от долния път. В 13 села са без електрозахранване, а частично без ток са райони в град Аксаково. Пред кметството в Игнатиево две паднали дървета са съборили електропровод с високо напрежение.

Всички села в община Провадия са без електрозахранване, ток има само в Бързица, информира кметът Димо Димов. Всички пътища там са заснежени, но проходими. Има паднали дървета, които се разчистват с общинска техника.

В област Габрово бедствено положение беше обявено на територията на община Трявна, съобщиха във Фейсбук страницата си от Общината. Бедственото положение е обявено след извънредно заседание на общинския оперативен щаб по-рано днес с всички ангажирани звена относно зимното поддържане, посочват от администрацията.

Въпреки неспиращата денонощна работа на ръководството на община Трявна и координиране действията с мобилизираните екипи на Дружеството по Закона за задълженията идоговорите „Зимно поддържане“, Районното управление на МВР – Трявна, Областното пътно управление – Габрово, пътен кантон – Трявна, Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Трявна, ВиК- Трявна и електроразпределително дружество „Енерго Про“, към момента обстановката остава усложнена с продължаващ снеговалеж.

В област Добрич бедствено положение е обявено в община Крушари със заповед на кмета Илхан Мюстеджеб, публикувана на сайта на общината.

В заповедта е посочено, че поради изключително тежката зимна обстановка, обилния снеговалеж и достатъчно данни, получени от средствата за масова информация за обявяване на бедствено положение в много области и затваряне за движение на моторните превозни средства на третокласни пътища в област Добрич, кметът обявява бедствено положение. С това се забранява движението на автомобили по всички пътища в общината и се преустановява работата на детските градини и училищата.

Бедствено положение беше обявено в област Разград заради усложнената зимна обстановка, съобщи за БТА главният експерт в областната администрация Николай Атанасов. То е обявено със заповед на областния управител Владимир Димитров поради продължителния интензивен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания, както и заради затворената републиканска и общинска мрежа в цялата област. Срокът за действието му е три дни, до 10:30 ч. на 29 ноември.

Над сто са към момента населените места в областта без електроснабдяване. Има и много паднали дървета по републиканската и общинска пътна мрежа, както и по улиците в населените места в региона, каза Атанасов. По думите му е създадена организация за отстраняването и премахването на дърветата съвместно с общинските администрации и екипите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Заради бедственото положение училищата в областта ще останат затворени.

Обявено беше бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната администрация. Решението за това е взето след заседание на Общинския кризисен щаб, председателстван от кмета Александър Сабанов.

Утрешният ден е обявен за неучебен за всички училища в общината. Детските градини и ясли ще работят нормално. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа училищата ще останат затворени утре. Във всички общини има населени места без ток и вода.

В област Шумен, без град Шумен беше обявено бедствено положение със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев. Заповедта е за следващите 24 часа, съобщиха от областната администрация.

Обстановката на територията на цялата област Шумен е тежка. Екипите на всички ангажирани институции продължават работата по възстановяване на авариите по електропреносната мрежа, разчистване на пътища, паднали дървета и клони. Пуснато е резервното захранване към подстанция 1300 и се очаква водоподаването към град Шумен да бъде възстановено. Екипите от горските стопанства на Североизточното държавно предприятие са на терен и работят за отстраняване на дървета и клони от пътищата в региона.

По-рано през деня бедствено положение беше обявено в девет общини на територията на област Шумен – Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







БЪЛГАРИЯ

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода





  • Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас
  • Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство

Първите череши у нас за тази година се продават до 50 лева за килограм. Рекордната цена държи сергия на Четвъртък пазара в Пловдив, предаде бТВ.

Собственикът твърди, че плодовете са негово производство, откъснал ги е от дърво в двора си.

Тази година черешите узряха с около месец по-рано заради топлото време през април. По традиция първи на пазара излизат черешите от масивите в Пловдив и Пазарджик.

Има и внос от Гърция, които на сергиите се продават по 40 лв. за килограм. Продавачът на гръцки череши разказва, че зарежда от няколко дни и въпреки високата цена, стоката се продава. Някои взимат по 100 грама, а други по килограм и повече.

„И по два, и по три килограма купуват. За всеки влак си има пътници – има хора с възможности и си взимат по-скъпото“, казва един от продавачите на Четвъртък пазара в Пловдив.

На пазара се предлагат и български череши – 25 лв. за килограм от село Брестовица и 15 лв. – от село Брестник. Купувачи не липсват, разказват хора от съседните сергии.

Заради хубавото време до две седмици пазарът ще е пълен с български череши, като цените ще паднат, прогнозират собственици на черешови градини.

Производителите се опасяват от слани и се чудят как ще опазят дърветата, защото пожарната не разрешава да се пали огън около тях. Другият проблем е градушката.

И черешите от района на Кюстендил се очаква да са готови за Великденските празници. Старите, български сортове „1 май“ и „24 май“ вече са запъстрели и до дни ще са готови.

Те са изключително сочни, но са по-дребни и това е причината търговците да ги купуват на значително по-ниски цени от „Бигаро бюрла“ – ранна, едра, месеста череша, френски сорт.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?





  • След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта. Те предвиждат хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители, при лицензирани 1100 зали у нас.

Най-важната част от този законопроект е ограничаване на рекламата. Законопроектът забранява реклама във всички видове медии – телевизия, радио, печатни издания, включително и сайтове.

Разрешава се реклама само върху билбордове и то далеч от училища и други обществени заведения. Забранява се реклама върху обществени сгради. Остава върху спортна екипировка и то такава, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, в спортни зали.

Завишават се и инвестициите, които трябва да правят бъдещите лицензополучатели за хазартна дейност. Там, където е спортът, може да има реклама.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето





Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата мощности за производство на електроенергия от ветрогенератори в морето, а до 2040 г. тези мощности да достигнат 6,6 гигавата. Пътната карта беше подкрепена въпреки възраженията на рибари и туристическия бранш срещу поставяне на перки в морето, както и обещанието на ненавиждания от Българите Борисов ГЕРБ да гласуват против инсталирането на ВЕИ в Черно море.

„Нашата партия взе решение да оттеглим подкрепата при второ четене на този законопроект. Нека ни убедят, че това не пречи на никой. Нека вие да ги посрещнете с цветя и рози, тогава ще ги подкрепим“, каза Бойко Борисов на среща с представители на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите преди два месеца във Варна.

Депутатите решиха още по-високите цени на тока за бита и излизането на домакинствата на свободния пазар на електроенергия да бъде отложено с една година.

Енергийната комисия в парламента прие на второ четене промени в Закона за енергетиката, които предлагат от 1 юли 2025 г. да започне преходният период, в който електроразпределителните дружества ще купуват ток на пазарни цени, а ще го продават на домакинствата на фиксирани, определени от парламента или от Министерския съвет.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 6 часа

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 22 часа

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 42 минути

Мутрата Борисов остро към Лена Общата: Като каква в ПП се изказваш? Абсолютно всичко е загубено!

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво...

ПОЛИТИКАпреди един ден

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 8 часа

Кирил Тъпото заплаши да набие Пеевски, чупил не само шишета, но е потрошил и масата на Борисов

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на...

СКАНДАЛпреди един ден

Борисов се държи като Капо ди тути капи. Всичко мафиотско в държавата трябва да се върти около него и да му се отчита

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да...

СКАНДАЛпреди 2 дни

Защо не обвинят този пудел, награбил е пачки, чуди се Николай Денков

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил....

СКАНДАЛпреди 4 дни

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и...

СКАНДАЛпреди 6 дни

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на...

СВЯТ

СВЯТпреди 18 часа

Тъкър Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.

Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г. Около 20% от бюлетините на...

СВЯТпреди 2 дни

Злата Вещица Урсула живее в паралелна реалност

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно...

СВЯТпреди 3 дни

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

СВЯТпреди 5 дни

И Сенатът одобри финансирането на войните по света

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай...

СВЯТпреди 5 дни

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени