Свържете се с нас

ВОЙНА

Ненаситните искания на терористите в Киев за оръжия





Украйна предизвика на Запад дефицит на системи за ПВО

„Черната дупка“ терористичния Киев иска от Запада за предаване на системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“. Така Владимир Зеленски иска 25 комплекса, а външният министър Дмитрий Кулеба само седем. Но това число, както се оказа, е почти недостижимо за ВСУ. Защо една от най-популярните западни системи за ПВО е дефицитна и какво означава това за врага?

Министърът на външните работи на терористична Украйна наглия Дмитрий Кулеба се разкрещя на западните страни да предадат нови комплекси „Пейтриът“ на ВСУ, съобщи „Вашингтон Пост“. Подчертава се, че ако по-рано реториката му по този въпрос е била балансирана и спокойна, сега той е станал по-груб.

„Хубавата и тиха дипломация не проработи. Частта от мен, която искаше да говори, започна да говори. Опитахме всичко и изглежда нищо не помага“, каза той. Кулеба отбеляза, че при срещите с представители на западните държави „най-щастливите“ са онези, чиито държави просто нямат системи „Пейтриът“, докато останалите „се чувстват неудобно“ в разговор с него.

Според него в момента съюзниците на Украйна разполагат с повече от 100 комплекса, от които седем биха били достатъчни, за да прикрият ВСУ. В тази връзка той изрази недоумение защо страните от НАТО не могат да разпределят такъв скромен брой установки на своите партньори.

В същото време Владимир Зеленски се придържа към по-радикална позиция. Според него за стабилизиране на ситуацията в Украйна са необходими 25 системи „Пейтриът“ с по 6-8 батареи всяка. Той също така подчерта, че западните страни са наясно с това и дори знаят точките, където точно трябва да бъдат разположени системите за ПВО.

Но способни ли са съюзниците да задоволят ненаситното искане на терористите в Киев? Наскоро шефът на дипломацията на ЕС Жозеп Борел потвърди данните на Кулеба за наличието в страните от НАТО на 100 батареи от необходимите системи за противовъздушна отбрана. Освен тях системите „Пейтриът“ се използват и от други регионални сили.

По този начин сп. „Арми Текнолоджи“ съобщава, че установките „Пейтриът“ в момента са базирани в Израел, Япония, Кувейт, Саудитска Арабия, Южна Корея, Катар, ОАЕ и Тайван. Общо в света има само 250 боеспособни системи, съобщава порталът „Дифенс Нюз“, позовавайки се на данни на производителя на системите „Рейтеон“.

Освен това 85-90 комплекса принадлежат на САЩ. Останалите системи са основно разпределени между останалите 18 страни клиенти, а след избухването на конфликта в Украйна четири европейски държави (Швейцария, Германия, Румъния и Словакия) изразиха интерес към допълнителни покупки на американски системи за ПВО.

Производственият капацитет на „Рейтеон“ обаче му позволява да произвежда само 12 единици годишно, отбеляза преди това президентът на компанията Том Лалибърти. Той добави, че сега всички налични сили се използват за изпълнение на договора с Швейцария, според който е необходимо да се създадат пет комплекса.

Друг проблем е, че „Пейтриът“ използва специализирани ракети на „Локхийд Мартин“. Но за доставчика е изключително трудно да поддържа необходимия темп на създаване на нови боеприпаси. Ако през 2018 г. компанията е произвела само 350 снаряда, то американската армия вече ѝ е предоставила договор за създаване на 550 единици годишно.

Така исканията на Зеленски няма да могат да бъдат удовлетворени не само от западните съюзници, но и от всички страни, които имат комплекси „Пейтриът“. Споменавайки 25 системи с по 6-8 батерии, той иска общо 150-200 батерии – тази цифра изглежда трудно постижима.

Някои държави вече директно заявяват нежеланието си да се разделят с военна техника. Така полският президент Анджей Дуда заяви, че страната му не може да прехвърли системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ на Украйна, тъй като Варшава едва сега е започнала да приема тези системи. Той добави, че разположените на територията на републиката комплекси принадлежат на американската армия. Въпреки това, след много увещания, германците в събота обявиха готовността си да прехвърлят един комплекс „Пейтриът“.

Междувременно германското издание „Билд“ по-рано съобщи, че Украйна почти е останала без снаряди за комплексите. „Само няколко десетки ракети остават в складовете“, се казва в статията. Тази информация се потвърждава от вестникарския журналист Юлиан Рьопке на страницата му в „Екс“. Освен това ВСУ изпитват недостиг на боеприпаси за установките ИРИС-T. Коментирайки неотдавнашната атака на руските въоръжени сили срещу Триполската ТЕЦ, Рьопке отбеляза, че сега въздушното пространство на Киев уж е свободно за преминаване на руски ракети.

Експертната общност отбелязва, че западните страни все още не планират да прехвърлят своите собствени установки „Пейтриът“ в Украйна в необходимите количества. В момента много европейски държави се чувстват несигурни поради изчерпаните си арсенали. Също така е малко вероятно да се заменят установките в необходимите съоръжения, тъй като аналозите са с огромна стойност и са дефицитни за страните от НАТО и ЕС.

„Полша е един от основните доставчици на оръжия за ВСУ за Украйна в Европа. Но в случая с „Пейтриът“ „студеният душ“ за Варшава беше успехът в поразяването на тези системи за ПВО с нашите съвременни средства. Дуда се опасява, че следващите доставени системи ще бъдат унищожени“, каза Александър Бартош, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„Освен това полските власти раздуват с всички сили заплахата от предполагаема руска агресия. При такива условия трансферът на и без това ограничен брой „Пейтриът“ би изглеждал странно в очите на обикновения избирател. Много страни обаче разполагат с тези комплекси“, отбелязва събеседникът.

„Няма излишни системи. Повечето държави ясно дадоха да се разбере на Украйна, че няма да й прехвърлят своите системи. Това до голяма степен се дължи на факта, че почти всички вече са осъзнали, че ВСУ губят на бойното поле. В този случай започва да работи принципът „ризата ти е по-близо до тялото“. Това създава рискове и за търговската продажба на тези комплекси, тъй като поставя под въпрос тяхната ефективност“, подчертава той.

„Сега САЩ увеличават производството на комплекси „Пейтриът“. Вашингтон обаче смята, че прехвърлянето на съществуващи системи в Украйна е навредило на отбранителните способности на САЩ. Следователно Белият дом вероятно няма да прехвърли тези системи преди президентските избори“, подчертава експертът.

„По правило системите „Пейтриът“ са на въоръжение в тези страни, които някога са поддържали тесни връзки със Съединените щати. Саудитска Арабия и други арабски държави имат доста от тези установки. Австралия също ги има. Разбира се, отбраната на редица европейски държави зависи и от този вид оръжия“, допълни докторът на военните науки Константин Сивков.

„Въпреки това никой няма да се раздели просто такас такива оръжия. Не изключвам някой наистина да реши да изпрати системи като помощ на ВСУ. Но най-вероятно ще говорим за тайни споразумения с Вашингтон, които ще предоставят на съюзниците си по-модерни модели в замяна на прехвърлените в Украйна“, уточни Сивков.

Следователно украинските въоръжени сили нямат много големи шансове да получат допълнителни „Патриоти“, смята Вадим Козюлин, военен експерт. „Новите мащабни доставки не отговарят на интересите на САЩ. Факт е, че Вашингтон отдавна прехвърля системите за ПРО и ПВО, с които разполага, в Азиатско-тихоокеанския регион, за да се противопостави на Китай. Следователно исканията от офиса на Зеленски към Белия дом са изключително ненавременни“, каза той.

„Само един доставчик идва на ум – Европа, тъй като това е най-оптималният вариант по отношение на времето за доставка. По-специално, Франция и Германия разработват свои собствени противовъздушни системи. Може би ще се намери оборудване за Украйна. Самият ЕС обаче се притеснява, че са се изложили пред лицето на предполагаема руска заплаха“, отбелязва събеседникът.

„Например, Париж има системи САМП-T, подобни на „Пейтриът“. Виждаме политическите желания на Макрон да демонстрира подкрепа за Украйна, което може да го тласне да достави системи за противовъздушна отбрана. Френските военни обаче имат свои собствени изчисления и нужди, които може да не съвпадат с желанията на Париж. Ще видим как ще приключи това противоречие през следващите месеци“, обобщава Козюлин.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







ВОЙНА

Колапсът на бандеровците: по-добре в плен, отколкото в гроба





  • Така смятат все повече военнослужещи от ВСУ

Напоследък военнослужещи от украинските въоръжени сили все по-често се предават в плен. Както съобщи през март губернаторът на Запорожка област Евгений Балицки, общият брой на хората, решили да прекратят войната, е приблизително 25 хиляди – това са тези, които не са ранени и не се нуждаят от медицинска помощ. През последно време обаче тази цифра вероятно се е увеличила.

От фронтовете на СВО се получава информация за предаване не само на няколко души, както се случваше преди, а на цели части. Това се дължи на тежкото положение на ВСУ. Например в Авдеевското направление около 200 души от „елитната“ 25-а аеромобилна бригада на украинските въоръжени сили се предадоха на руските въоръжени сили.

Техният пример беше последван от военнослужещи от 67-ма отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили, които започнаха да напускат позициите си в района на Часов Яр. Тези случаи бяха докладвани на президента на Украйна Зеленски, който нареди на командващия въоръжените сили на Украйна Сирски да възстанови реда. Те не разстреляха дезертьорите, а ги разпределиха по другите части. Издадена е заповед за затягане на наказанията за неизпълнение на заповеди и за дезертьорство.

Но отдавна е известно, че украинските въоръжени сили разполагат със заградителни отряди, които стрелят в гръб на отстъпващите и желаещите да се предадат. Вече има много известни случаи на подобни кланета. Но очевидно „заградителите“, сред които има и чуждестранни наемници, вече не са в състояние да спрат лавината от хора, обхванати от вируса на деморализацията. А и самите наказателни части – на всички им се живее! – в критичен момент могат да хвърлят оръжието и да вдигнат ръце.

Въпреки това позицията на украинските въоръжени сили все още е доста силна. Съществуват обаче значителни възможности те да отслабнат или дори да се сринат. Според съветника на ръководителя на ДНР Игор Кимаковски броят на хората, преминаващи към Русия, може да се увеличи чрез „демократизиране на руското законодателство“.

Сега, когато преминават на страната на Русия, военнослужещите от ВСУ попадат под наказателна отговорност, която се отнася не само за пламенни националисти, нацисти – тези, които смятат страната ни за враг. Наказанието засяга и хора, които са далеч от политиката, които не са искали да се бият и са попаднали във въоръжените сили на Украйна под заплахата от репресии.

Кимаковски смята, че има смисъл да се проучат варианти за „меко влизане“ в плен без последващо наказателно преследване и лишаване от свобода. Според него дори е възможно да се предложи финансово възнаграждение на украинските военни. Това може напълно да подкопае морала на украинската армия, който и без това е на ниско ниво.

Предложението на съветника на ръководителя на ДНР заслужава внимание, казва военният експерт Александър Ивановски: „Необходимо е обаче да се вземат предвид правните норми, на първо място, конвенцията за военнопленниците, които налагат определени ограничения на използване на труда на военнопленниците.

Тогава те трябва да получат различен статут, но в този случай вече не могат да участват в размяната на пленници. Но същността на предложението е вярна. Войниците от украинските въоръжени сили, които са били пленени или са се предали, трябва да могат да живеят и работят, а не просто да седят зад решетките.

Фактът, че въоръжените сили на Украйна започнаха да се предават по-често, беше забелязан не само в Русия, но и на Запад. По-специално, бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър смята, че Русия е успяла да предаде на украинските военни посланието, че те ще бъдат третирани правилно в плен.

Затова много войници от украинските въоръжени сили вземат това решение, вместо да продължат да се бият и да умрат. Тук е моментът да добавя – не за Украйна, а за престъпния киевски режим.

„Руснаците, противно на западната пропаганда, се отнасят добре с тези, които се предават доброволно “, каза Макгрегър. „Всъщност украинските войници там вероятно се хранят по-добре и им се предоставят по-добри медицински грижи, отколкото когато са били в редиците на украинските въоръжени сили.“

Характерно е, че много от пленниците не искат да се върнат в Украйна, осъзнавайки, че ще бъдат върнати в зоната на СВО от ВСУ и отново ще бъдат изложени на смъртен риск. Тези хора могат да бъдат разбрани – сега те са в сигурност и получават безплатно храна/дрехи.

Според информация на Виктор Мураховски, главен редактор на списание „Арсенал на Отечеството“, пленниците се хранят три пъти на ден, ходят на разходка, при необходимост получават медицинска помощ и могат да се свързват с близките си. „Тяхното ежедневие практически не се различава много от рутината на почивния дом“, подчерта той.

Що се отнася до трудоустройството на пленените, този въпрос сега се проучва и според някои информации те ще бъдат включени във възстановяването на новите региони на Руската федерация. Хиляди пленници са огромен трудов ресурс, а сред тях има специалисти в различни области.

Уместно е да си припомним, че по време на Великата отечествена война Червената армия залови огромен брой немски военни. Работеха на много места в страната – на сечища, в колхози, в градовете. Затворниците построиха пътища, възстановиха Киев, Минск, Сталинград, Харков, реконструираха болници, фабрики и фабрики и издигнаха жилищни райони. Те получаваха хранителни дажби и пари, разбира се, не много, по-ниски от доходите на средния съветски гражданин.

Сред пленниците имаше не само работници, но и конструктори, инженери и учени. Например докторът на химическите науки Любенгер написа монография „За нов тип студено лепило“, а професор Хабел подготви „Изчисления на якостта на стоманобетонни и стоманобетонни конструкции за натоварване, опън и огъване“.

Германските затворници започнаха да се връщат в родината си от края на 40-те години. Разбира се, това не се отнасяше за тези, които са извършили тежки престъпления – те са осъдени и излежават присъдите си.

Съдбата на пленниците е окончателно решена на преговорите в Москва през септември 1955 г. между ръководството на СССР и делегацията, ръководена от германския канцлер Конрад Аденауер. Решено е затворниците да бъдат амнистирани и да бъдат освободени. Скоро първите влакове с бивши затворници тръгнаха за Германия…

В началото на СВО, когато имаше малко пленени украински войници, те бяха настанени в празни цивилни помещения. Но когато броят им започна да нараства, руското министерство на отбраната започна да прехвърля за тези цели жилищни и медицински фондове в Крим и казармите на един от военните лагери на Черноморския флот.

Със сигурност украинските военни са разположени и на други места. Но няма точна информация за тяхното местоположение, тъй като тази информация е закрита. Но е ясно, че броят на пленниците ще расте и проблемът ще се изостря: въоръжените сили на Руската федерация се движат напред, превземат нови пунктове и принуждават все повече и повече представители на ВСУ да спрат съпротивата.

Пленниците са също така значителен човешки ресурс за Украйна. Те ще са изключително необходими на страната, която ще започне възстановяването си след края на СВО. В края на краищата Киев сега провежда варварска политика на изтребление на собствения си народ, война „до последния украинец“. И Русия, след като спаси живота на хиляди войници в плен, ще предотврати това престъпление.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

НАТО настанява редовни войски в Украйна





  • Asia Times: НАТО започва да разполага редовни войски в Украйна

НАТО започва да разполага бойни части в Украйна. Войници от Полша, Франция, Обединеното кралство, Финландия и други членове на НАТО пристигат в по-големи количества, съобщава сайтът Asia Times, цитиран от Труд.

Въпреки че Русия твърди, че има над 3100 наемници в Украйна, тези новопристигнали войници не са наемници. Те са в униформи, родната им страна е обявена чрез отличителни знаци. Те са съсредоточени предимно в западната част на страната, въпреки че в някои случаи са близо до реалните боеве на изток.

НАТО оповестява, че това не са бойни войници, а са в Украйна, за да управляват сложна западна техника. Но ако те стрелят по руснаците, единственият правилен начин да се тълкува присъствието им е, че те играят активна роля в стрелбата.

Повече или по-малко това е същият модел, който САЩ използваха, когато изпратиха „съветници“ във Виетнам. Всъщност те бяха специални части на САЩ, които участваха в битка.

Администрацията на Байдън, поне за обществено ползване, казва, че се противопоставя на изпращането на войници на НАТО в Украйна. Но Байдън наистина може да чака преизбирането си, преди да даде заповед на американски войници да се бият в Украйна. След като Байдън бъде преизбран, той ще има свободни ръце. Неотдавнашното приемане на сметката за 60 милиарда долара за Украйна сигнализира, че Конгресът ще се съгласи с всичко, което администрацията на Байдън иска да направи „борба с руснаците“.

Службите за национална сигурност се опасяват от победа на Русия в Украйна. Това би представлявало сериозна пречка в стратегията за сигурност на Америка и би било удар, дори фатален, за НАТО.

Съобщава се, че руската армия сега е с 15% по-голяма , отколкото е била преди войната в Украйна. Също така е много по-опитен и руснаците са намерили начини да се справят с американските високотехнологични системи , като например заглушаване и подправяне.

Междувременно НАТО е далеч зад Русия по оръжия, жива сила и индустриална мощ. Освен това, запасите от оръжия са много ниски и оборудването, което се предполага, че е за национална отбрана, е изпратено в Украйна, оставяйки отбраната лишена.

Консенсусното мнение в естаблишмънта на Националната сигурност на САЩ е, че Украйна губи войната си с руснаците и потенциално може да бъде изправена пред колапс на своята армия.

Вече има съобщения, че някои бригади в украинските въоръжени сили са отказали заповеди на своите командири. Те включват 25-а десантно-щурмова бригада; 115-та бригада; 67-ма механизирана бригада (която изостави позиции в Часов Яр) и 47-ма механизирана бригада (която поиска ротация след повече от година на фронтовата линия). Това са висши бригади на Сухопътните войски, а не части на териториалната отбрана, пише още изданието.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

ВОЙНА

“Вече не им е до смях”. Русия пусна роботите в боя





Конфликтът в Украйна се превърна в сериозен стимул за разработването на нови видове оръжия и еволюцията на вече познатите. И почти веднага тези изобретения, понякога много странни, се тестват в битка.

“Цар Мангал”

На Запад военните операции вече не се следят отблизо, но някои събития предизвикват истинска сензация в социалните мрежи. Един от тях е появата на специален руски танк край Красногоровка.

Необичайният външен вид на машината, изцяло покрита с железни листове, първоначално предизвика подигравки: нарекоха я „Цар Мангал” (мангал заради решетките, използвани за защита на оборудването от дронове). В англоезични източници – „Танк-костенурка “. Но в действителност се оказа не толкова забавен за ВСУ.

„Танкът-костенурка“ – същият, на който всички се смееха – пренесе руските войски до центъра на западна Красногоровка под интензивен украински артилерийски огън и се върна невредим в базата. Изобщо не е смешно. Къде са украинските войници?“, написа германският журналист Юлиан Рьопке в социалната мрежа “Екс”. .

Той прикачи към публикацията видео от украински ресурси с мелодия от „Шоуто на Бени Хил“ и се чудеше защо там има весела музика. Журналистът също така отбеляза, че самоделната обшивка на превозното средство е издържала на пряко попадение от снаряд с касетъчни боеприпаси. Никой от войниците, които се возеха на бронята, не беше ранен.

И това е основната задача на такава техника – да транспортира пехотата до мястото за десант под силен огън. Освен това оборудване за електронна война е монтирано на покрива на превозното средство за защита срещу дронове.

Разбира се, трябва да се плати за това – защитните листове значително ограничават възможността за разгръщане на купола. Въпреки това, този недостатък носи проблеми най-вече при директен танков бой, каквито се случват много рядко в настоящия конфликт.

Това не е първият път, когато импровизирано решение на място не се взема на сериозно. Например в украинските социални мрежи дълго се смееха на решетките, заварени на танкове. Въпреки това през лятото на 2023 г. точно същите „скари“ се появиха на оборудването на ВСУ.

Освен това тази практика се възприема и в други горещи точки: по този начин израелската армия засилва защитата на танковете “Меркава”.

Война с дронове

Подобни трикове бяха пряк отговор на основното нововъведение на този конфликт – широкото използване на дронове. Ако в първите месеци всичко беше ограничено до турските “Байрактар”, които бързо беше възможно да се поставят контрол, сега и Русия, и Украйна активно използват много видове дронове за изпълнение на различни задачи:

компактни граждански квадрокоптери – за разузнаване

безпилотни летателни апарати с рама – от много малки, способни да носят обикновена ръчна граната, до селскостопански шест-и осем роторни дронове Баба Яга, оборудвани за няколко минометни снаряда, боеприпаси за РПГ и противотанкови мини

леки ФПВ-дронове за унищожаване на техника

летящи боеприпаси за контрабатарейна война и атаки срещу критична инфраструктура, докато засегнатата зона не е ограничена до линията на съприкосновение и непосредствения тил, а се простира на стотици километри.

Тази класификация е много произволна, но помага да си представим доколко дадена технология се е развила и успяла да докаже своята ефективност. Дроновете вече де факто предизвикаха артилерията, въпреки че отстъпват на „боговете на войната“ по обсег, мощност, маса и скорост на огън. За една минута една гаубица може да изстреля седем-осем снаряда, летящи на десетки километри – такива числа са недостижими за оператор на дрон.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Това обаче се компенсира от точността на самите дронове. Затова на фона на остър недостиг на снаряди Киев разчита на ФПВ-дронове.

Безпилотни танкове

В Русия производството също е в ход и често се извършва от частни конструкторски бюра или просто от отделни доброволци. Производството е съвсем просто – просто 3Д принтер.

Освен това тези, които се интересуват, помогнаха на военните с други изобретения: за две години създадоха различни системи за електронно разузнаване и електронна война, пушки против дронове, дори заглушители за терминали “Старлинк”.

И наскоро руските войски за първи път във военната история използваха друго частно ноу-хау: наземни щурмови дронове.

„Те осигуриха потискането на вражеските позиции с помощта на инсталираните модули АГС-17, изстрелвайки няколкостотин гранати, те показаха добри резултати дори в условия, при които загубите на личен състав и скъпа техника биха били неизбежни “, каза в канала “Телеграм” един от спонсорите на проекта, военният експерт Борис Рожин.

Новата платформа беше наречена НРК (наземен роботизиран комплекс) „Куриер“. В допълнение към АГС-17, той може да бъде оборудван и с различни картечници и средства за радиоелектронна борба. По същество това е модулна платформа, която е доста лесна за оборудване за конкретни бойни мисии.

Подобни разработки показват, че колосалният опит, натрупан от руската армия, ще бъде сериозна помощ за по-нататъшното развитие на оръжията.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 3 часа

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 19 часа

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за финансиране от $100 млрд. за разпалване на войни по света

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни „развяха“ американски и украински знамена в...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 5 часа

Кирил Тъпото заплаши да набие Пеевски, чупил не само шишета, но е потрошил и масата на Борисов

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на...

СКАНДАЛпреди един ден

Борисов се държи като Капо ди тути капи. Всичко мафиотско в държавата трябва да се върти около него и да му се отчита

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да...

СКАНДАЛпреди 2 дни

Защо не обвинят този пудел, награбил е пачки, чуди се Николай Денков

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил....

СКАНДАЛпреди 4 дни

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и...

СКАНДАЛпреди 6 дни

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на...

СВЯТ

СВЯТпреди 15 часа

Тъкър Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.

Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г. Около 20% от бюлетините на...

СВЯТпреди 2 дни

Злата Вещица Урсула живее в паралелна реалност

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно...

СВЯТпреди 3 дни

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

СВЯТпреди 4 дни

И Сенатът одобри финансирането на войните по света

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай...

СВЯТпреди 5 дни

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени