Свържете се с нас

СВЯТ

ФСБ на Русия: уликите водят към секретните служби на САЩ, Великобритания и Украйна за терора в „Крокус сити“





САЩ, Великобритания и Украйна стоят зад терористичния ок в „Крокус сити хол“. Това съобщи пред журналисти шефът на руската Федерална служба за безопасност Александър Бортников в отговор на въпрос след участието си в разширената колегия на Генералната прокуратура на Руската федерация.

„Смятаме, че е така. Във всеки случай сега говорим за тази фактология, с която разполагаме“ посочи той.

Бортников смята, че Украйна псе опитва да докаже своята състоятелност. „Какво трябва да се направи, за да зокажеш своята състоятелност? Трябва да провеждаш диверсии в тила и терористични актове, към което са се насочили и ръководството на украинските спецслужби, и британските спецслужби. За това и американските спецслужби нееднократно са говорили“, каза още той.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Ръководителят на ФСБ обърна внимание, че в публичното пространство има огромно количество информация, свидетелстваща за това, че Западът и Украйна се стремят да нанесат голяма вреда на Русия. „Това са ударите с дронове, това са ударите с безекипажни катери в морето, това е навлизането на диверсионни групи и терористични структури на наша територия“, обобщи директорът на ФСБ.

Шефът на руската Федерална служба за безопасност Александър Бортников

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СВЯТ

Злата Вещица Урсула живее в паралелна реалност





  • Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност

Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се справи с екзистенциалните проблеми, пред които е изправен блокът в съвремието, каза унгарски евродепутат пред леви депутати в Страсбург във вторник, пише RMXnews.

„Пет пропилени години са зад гърба ни, Европейският съюз се провали в управлението на кризи, той е слаб и разделен и се нуждаем от промяна в Брюксел през юни“, каза Енико Гьори, евродепутат от управляващата партия Фидес на Виктор Орбан, по време на финала пленарна сесия на настоящия Европейски парламент.

Говорейки пред унгарски журналисти по време на почивката на сесията, Гьори обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че „живее в алтернативна реалност“, след като тя заяви, че блокът е в по-добро състояние сега, отколкото преди пет години.

„Изявлението е смело и политически сляпо изявление, напълно извън реалността, и показва отношението на Европейската комисия към това, че хората (трудно) преживяват в ежедневието си“, каза Гьори пред медиите.

Политикът от Фидес подчерта, че европейските съседи са във война, цените на енергията и инфлацията са скочили през покрива, а цяла Европа е отровена от ефектите на погрешни санкции вече две години. „Европейската комисия предприе мерки в икономическата политика по идеологически причини и не е в състояние да адаптира зелената политика и цифровото преминаване към променените реалности и да ги направи по-разумни. Конкурентоспособността на ЕС е в криза“, каза тя.

Шестмесечното унгарско председателство на Съвета на Европейския съюз, което ще започне на 1 юли, ще разгледа въпроса за конкурентоспособността като основен приоритет, с акцент върху намаляването на бариерите на вътрешния пазар и създаването на равни условия, добави Гьори.

Тя отбеляза, че едва 36 процента от финансирането на ЕС за възстановяване след Covid е изплатено на държавите членки и като не изплаща никакви средства на Унгария, ЕС създаде дисбаланс в целия блок, което навреди на европейската конкурентоспособност.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

“Не посещение, а ултиматум”. Исканията на Блинкен към Китай





  • Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт на американския елит. Това ще свърши зле.

Полетът е ненормален.

Скорошната външна политика на САЩ демонстрира пълното откъсване на американската „дълбока държава“ от реалността, което се дължи на нейната непосилна жажда за власт и алчност. Никога в историята на международните отношения една суперсила, Съединените щати, непрестанно и нагло не е провокирала другите две суперсили, Русия и Китай, в пряка конфронтация, граничеща с война. И съдейки по изявленията и действията на американския естаблишмънт, предшестващи посещението на Блинкен в Китай, можем да заключим, че във Вашингтон има когнитивно фалирали хора.

Блинкен направи посещението си в Китай само часове след като президентът на САЩ Байдън подписа закон, наскоро приет от Конгреса на САЩ за предоставяне на 95 милиарда долара „спешна помощ“ за Украйна, Израел и Тайван. Моля, обърнете внимание: от тази сума 8 милиарда са предназначени за съюзниците на САЩ в Индийско-тихоокеанския регион, за да „продължат усилията за противодействие на комунистически Китай и да се гарантира неговото сдържане в региона“. А именно половината от тези пари ще бъдат изразходвани за въоръжаване на Тайван.

Значи президентът и Конгресът удариха Кита. А Блинкен да добави нещо ли лети?

„Удобен“ диалог

Освен това президентът Байдън миналата седмица обвини Пекин в „ксенофобия“, обещавайки да наложи допълнителни мита на Китай и разреши разследване на китайската корабостроителна индустрия. Съединените щати заплашват да наложат санкции и срещу китайски компании, които купуват ирански петрол. И още нещо: онзи ден председателят на Камарата на представителите Майкъл Джонсън нарече Китай част от „оста на злото“ заедно с Русия и Иран.

Тоя кога ще си ходи? … пита Ши?

И именно в тези „удобни и благоприятни“ политически условия Блинкен отлетя за Китай и незабавно призова Пекин да „управлява отношенията отговорно“. Според “Блумбърг” „делегацията на САЩ се ангажира ясно да съобщи своята политика на Пекин, за да предотврати всякаква ескалация на напрежението“. Блинкен иска да „тества стабилизирането на отношенията, постигнато от Си Цзинпин и Джо Байдън по време на срещата им“ миналия ноември в Сан Франциско.

След срещата на високо равнище между САЩ и Китай отношенията между САЩ и Китай не показват реален напредък. Случайно ли е? На фона на изключително негативния контекст, който създаде американската страна в навечерието на сегашното посещение на Блинкен в Китай, всяко намерение на американците да намерят някакъв общ знаменател с китайците изглежда като клинична шизофрения. Никой не започва диалог със скандал и заплахи. Но американците не разбират това.

Бавно, стъпка по стъпка

И все пак: какво иска американската страна? Можете, разбира се, да цитирате изявленията на служители на Държавния департамент, които говориха предишния ден за целите на посещението на Блинкен. Но факт е, че американската страна се опита да пробута празни приказки на журналисти, политически анализатори и експерти. Без съмнение така ще изглеждат финалните изявления на държавния секретар, който ще се опита да прикрие очевидния провал на визитата си.

Ето защо, синтезирайки многобройните изявления на „високопоставени американски служители“, разпръснати в американската преса, отбелязваме следните точки, по които Блинкен се опита да пречупи китайската страна над коляното си.

Първо, това е искане Китай да се откаже от претенциите си към Тайван и като цяло да спре всяка дейност в Южнокитайско море, което американците смятат за „агресия“. В същото време САЩ активно работят за създаването на антикитайски блок в региона. Наскоро САЩ проведоха тристранна среща на високо равнище с участието на Япония и Филипините, която имаше откровен антикитайски характер. А сегашното пътуване на Блинкен съвпада с военните учения на САЩ и Филипините близо до оспорваното Южнокитайско море и Тайван.

Второ, при полета си за Китай Блинкен изрази „загриженост относно нечестните търговски практики на Китай“. Той подчерта, че „американските фирми се нуждаят от равни условия в Китай и цитира непазарни икономически практики“ в тази страна. Пекин отвърна на критиките на Блинкен за търговската политика на Китай, заявявайки, че неговите практики са в съответствие с международните правила. Според говорителя на китайското външно министерство Ван Венбин Пекин е призовал Вашингтон да сътрудничи за развитието на устойчиви бизнес връзки между САЩ и Китай.

Трето, както пише “Блумбърг”, Блинкен се опитва да убеди китайски служители да спрат да търгуват с Русия, което „позволи на руската отбранителна индустриална база да се възстанови въпреки ограниченията, наложени от Запада след инвазията на Русия в Украйна“. Блинкен иска да призове Китай да намали подкрепата си за руския военно-промишлен комплекс.

Четвърто, Блинкен се опитва да привлече помощта на Пекин, за да окаже натиск върху Иран. И това въпреки факта, че Китай купува петрол от Иран и съвсем очевидно заема страната на Иран в конфликта му с Израел.

За Швейцария – отделно

Пето, Блинкен убеждава Китай да изпрати свои висши представители на така наречената „глобална среща на върха“ за Украйна, която трябва да се проведе в Швейцария в средата на юни тази година. Тази среща де факто се организира не от Швейцария, а от САЩ в опит да убедят глобалния Юг да приеме позицията на Запада по конфликта в Украйна.

САЩ виждат Китай като водеща страна, която чрез участието си в швейцарския форум трябва да даде пример на другите страни от глобалния Юг. Междувременно по време на неотдавнашното посещение на руския външен министър Сергей Лавров в Пекин китайската страна директно и недвусмислено заяви, че е за среща по конфликта в Украйна, която да отчита интересите на Русия.

Същото беше заявено и в Пекин на германския канцлер Шолц, който наскоро беше там. Трудно е да си представим, че официален Пекин промени позицията си на швейцарската среща специално за посещението на Блинкен.

Един голям ултиматум

Така че, без да се вглеждаме твърде внимателно, е ясно, че Блинкен продължава политика на брутален натиск и заплахи. Преди визитата на Блинкен китайските държавни медии посочиха противоречието между американските изявления за стабилизиране на двустранните отношения и едновременното засилване на търговското съперничество от страна на САЩ. Съдейки по престрелките и размяната на упреци в китайската и американската преса в контекста на посещението на Блинкен, двете страни са се отдалечили още повече след последната среща между Байдън и Си в Сан Франциско. И причината, повтаряме, е, че Вашингтон не вижда нищо и никого пред себе си, освен своята изгода и своя изгода. В същото време американците не разбират, че Китай е готов на диалог, но на равноправна основа и с взаимни отстъпки. Но това не е страна, която ще е готова да направи крачка назад под брутален натиск.

Защо американската страна превръща обикновеното посещение в ултиматум?“, недоумява китайският вестник “Глобал Таймс”. Изданието пише, че ако САЩ не се откажат от подобна политика, ще се окажат в положението на някой, който „се разхожда през нощта със завързани очи, а това лесно ще доведе до грешки и дори до опасност.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Тъкър Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.





  • Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.

Около 20% от бюлетините на президентските избори в САЩ през 2020 г. са били фалшиви. Американският журналист Тъкър Карлсън говори за това на 27 април по време на разговор със старши изследовател в Heartland Institute Джъстин Хаскинс, който беше излъчен в социалната мрежа X (преди Twitter).

Той и екип от учени от Heartland Institute са проучили данни от социологически проучвания от годината на победата на президента на САЩ Джо Байдън .

„Зададохме на хората редица въпроси. Така например попитахме: Гласувахте ли в щат, в който вече не сте законно пребиваващ? Това е доста прост въпрос. Ако не сте постоянно пребиваващ в щата, не можете да гласувате там.

17% от хората, почти всеки пети, отговарят с „да“ – те са го направили“, каза Хаскинс.

Според журналиста най-много нарушения са открити при гласуването по пощата. Освен това 21% от анкетираните признават, че са попълнили формуляра за други хора, а 17% от анкетираните са фалшифицирали подписа на приятел или член на семейството.

Ден преди това, 26 април, Bloomberg съобщи за загубата на паритет от страна на Байдън в седем щата. Отбелязва се, че през последните месеци той беше фаворит на гласоподавателите от суинг щатите, но сега е загубил голяма част от подкрепата си в резултат на депресивната икономическа ситуация в страната. Известно е също, че проучването е проведено от 8 до 15 април, като в него са участвали 4,96 хиляди американци.

Тъкър Карлсън, американски журналист

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 15 часа

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 4 дни

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 7 часа

Кризисен пиар на ПП! Лена Бориславова обяви: Никога вече с ДПС

Движението е системна партия, гласуваме закони и регулатори заедно с ПП-ДБ, отвърна водачът на ГЕРБ крадеца Борисов След предстоящите парламентарни...

ПОЛИТИКАпреди 10 часа

Мутрата Борисов остро към Лена Общата: Като каква в ПП се изказваш? Абсолютно всичко е загубено!

50-ият парламент ще е по-различен. Вождът на ГЕРБ очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Не знам г-жа Бориславова като какво...

ПОЛИТИКАпреди 2 дни

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 17 часа

Кирил Тъпото заплаши да набие Пеевски, чупил не само шишета, но е потрошил и масата на Борисов

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на...

СКАНДАЛпреди 2 дни

Борисов се държи като Капо ди тути капи. Всичко мафиотско в държавата трябва да се върти около него и да му се отчита

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да...

СКАНДАЛпреди 2 дни

Защо не обвинят този пудел, награбил е пачки, чуди се Николай Денков

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил....

СКАНДАЛпреди 4 дни

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и...

СКАНДАЛпреди 6 дни

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на...

СВЯТ

СВЯТпреди 3 часа

Злата Вещица Урсула живее в паралелна реалност

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно...

СВЯТпреди 5 часа

“Не посещение, а ултиматум”. Исканията на Блинкен към Китай

Посещението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Китай е поредната демонстрация на изключителната арогантност и жажда за власт...

СВЯТпреди един ден

Тъкър Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.

Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г. Около 20% от бюлетините на...

СВЯТпреди 3 дни

Злата Вещица Урсула живее в паралелна реалност

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно...

СВЯТпреди 4 дни

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени