Свържете се с нас

СВЯТ

Китай се подигра с мижитурката Шолц. Демонстрира презрение!





Германският канцлер Олаф Шолц пристигна на тридневно посещение в Китай. Главата на германската държава на китайска земя беше посрещнат не от равен по ранг и дори не от официален представител на външното министерство, а от треторазреден чиновник. Това е не само явно нарушение на дипломатическия протокол, но и откровена подигравка на КНР срещу германския канцлер. Какво означава това?

Целият дневен ред на германо-китайските преговори е чисто икономически и много сложен. Канцлерът дори не взе със себе си външния министър Аналена Бербок, но го придружава внушителна делегация от германски бизнесмени и мениджъри на големи компании. Посещението беше предварително планирано и с почасова програма, което е особено важно поради краткия престой на германския канцлер в необятния Китай. Но от самото начало всичко се обърка и програмата за посещение беше нарушена още от първия ден.

През първия ден Шолц трябваше да пристигне в Чунцин, мегаполис с население от над 32 милиона души, който е дом на огромни и разнообразни фабрики, включително „германски ориентирани“. В Чунцин функционира завод на Bosch, произвеждащ водородни двигатели.

Според програмата на посещението Шолц трябваше да се срещне с първия секретар на регионалния комитет на Чунцин (регионален партиен лидер) Юан Цзяцюн, след това да посети завода на Bosch, да разговаря с китайски студенти по някаква причина по темата за градското планиране и, като апотеоз да завърши деня с разходка с яхта по река Яндзъ в компания от немски предприемачи и мениджъри, работещи в Китай и местни служители. Нищо от това не се случи.

Всичко започна с факта, че германският канцлер Шолц беше посрещнат на летището в Чунцин дори не от кмета на града, а от неговия заместник. Да, посещението на Шолц няма държавен характер, което според дипломатическия протокол изисква почетен караул, килим, оркестър, който свири химни, и висок статус на поздравяващите. Това е така нареченото работно посещение с ограничени преговорни цели, които се съгласуват предварително.

Но и в този случай главата на една голяма европейска държава трябваше да бъде посрещнат не от заместник-кмета на провинциален, макар и много голям град, а поне от заместник-министъра на външните работи. Това е минимумът.

Китай внимателно следи спазването на подобни формалности. Самата философия на китайската държава и китайското масово съзнание се основава на демонстрирането на много различни знаци и символи, които хората с европейски манталитет трябва да дешифрират в движение. Този вид „дипломация на символите“ се провежда в много източни страни – от Япония до арабския свят.

Но критичното намаляване на нивото и статута на приемащата страна до нищожно дори не е знак, а откровена демонстрация на презрение.

При това очевидно говорим не толкова лично за Шолц, колкото за разбирането на китайската страна за нивото на преговорния процес. На германската страна беше показано, че китайците са водещи в икономическите въпроси, поне в процеса на тези преговори.

От гледна точка на Пекин Шолц дойде да поиска нещо от Китай. Но китайската страна не иска нищо, тя просто позволява на Берлин да предаде своята гледна точка. Шолц, от една страна, наистина се нуждае от китайски стоки и инвестиции (включително в автомобилната индустрия), но, от друга страна, трябва да лавира между интересите на германските индустриалци и генералната линия на Европейския съюз за минимизиране на „зависимостта от Китай.”

От китайска гледна точка всичко това са лични проблеми на Шолц като ръководител на Германия. Това беше демонстрирано чрез пренебрегване на класическия дипломатически протокол.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Като цяло протоколната страна на посещението на Шолц в Китай първоначално беше структурирана по такъв начин, че той беше принуден да посети китайските лидери на мястото им на престой. Утре (днес, бел.ред.) той ще отиде в Шанхай, финансовата столица на КНР, където ще преговаря с китайски финансови служители, а в последния ден от посещението ще отлети за Пекин, където ще бъде топло приет от председателя Си и премиера на Държавен съвет Ли Цян. Ето как китайският император се среща с чуждестранни посланици през Средновековието – те постепенно преминават през различни, от по-ниски към по-високи нива на китайската власт.

Като цяло германската страна трябваше да види всичко това, да го оцени и да се опита да направи съответните промени в протокола на посещението още на ниво подготовка за посещението. Обикновено това става на ниво комуникация между МВнР и посолството на приемащата страна. Службата на протокола обсъжда и най-малките детайли, чак до менюто, а понякога и до цвета на тапетите в резиденцията, в която ще живее държавният глава по време на посещението. Имаше случаи, когато дори гледката от прозореца се обсъждаше предварително.

Очевидно обаче необходимостта от това посещение в Китай за Германия е била толкова голяма, че дори на етапа на подготовка германската дипломация е предпочела да не забележи униженията, подготвени за нея.

Но Шолц също допринесе за разрушаването както на етикета, така и на договорената програма на посещението. Пристигайки в Чунцин, както пише немският Bild, той се ограничи само до пресата и отиде в хотела, където се присъедини към видеоконференция с лидерите на Г-7, както и с неговите министри: Министерството на външните работи – Аналена Бербок , Министерството на вътрешните работи – Нанси Фрейзър и Министерството на отбраната – Борис Писториус. Говорихме за ситуацията в Близкия изток. Това не беше част от предварително договорения график за посещение и по този начин се превърна в нарушение на протокола.

Разходката по река Яндзъ, която всъщност беше най-важното не протоколно, а реално събитие от посещението на Шолц в Чунцин, също беше прекъсната. Именно там в неформална обстановка трябваше да бъдат решени въпросите за китайските инвестиции в автомобилната индустрия и работата на германските заводи в Китай.

Може би следващите два дни от престоя на германския канцлер в Китай ще протекат според договорения протокол и той дори ще може да повдигне въпроси за отношенията на Китай с Русия в разговор със Си Дзинпин. Но все пак всички тези преговори ще се проведат под натиска на Китай, който умело изгради схема, в която Шолц веднага ясно демонстрира ролята си на подчинена страна и молител.

Всичко това още веднъж потвърждава, че дипломатическият протокол, етикетът и местните традиции на обществено поведение не са остарели ритуали, а напълно ефективно средство за постигане на поставените цели в международните отношения. И Китай вече многократно е демонстрирал това.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СВЯТ

Тъкър Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.





  • Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.

Около 20% от бюлетините на президентските избори в САЩ през 2020 г. са били фалшиви. Американският журналист Тъкър Карлсън говори за това на 27 април по време на разговор със старши изследовател в Heartland Institute Джъстин Хаскинс, който беше излъчен в социалната мрежа X (преди Twitter).

Той и екип от учени от Heartland Institute са проучили данни от социологически проучвания от годината на победата на президента на САЩ Джо Байдън .

„Зададохме на хората редица въпроси. Така например попитахме: Гласувахте ли в щат, в който вече не сте законно пребиваващ? Това е доста прост въпрос. Ако не сте постоянно пребиваващ в щата, не можете да гласувате там.

17% от хората, почти всеки пети, отговарят с „да“ – те са го направили“, каза Хаскинс.

Според журналиста най-много нарушения са открити при гласуването по пощата. Освен това 21% от анкетираните признават, че са попълнили формуляра за други хора, а 17% от анкетираните са фалшифицирали подписа на приятел или член на семейството.

Ден преди това, 26 април, Bloomberg съобщи за загубата на паритет от страна на Байдън в седем щата. Отбелязва се, че през последните месеци той беше фаворит на гласоподавателите от суинг щатите, но сега е загубил голяма част от подкрепата си в резултат на депресивната икономическа ситуация в страната. Известно е също, че проучването е проведено от 8 до 15 април, като в него са участвали 4,96 хиляди американци.

Тъкър Карлсън, американски журналист

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Злата Вещица Урсула живее в паралелна реалност





  • Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност

Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно не успя да се справи с екзистенциалните проблеми, пред които е изправен блокът в съвремието, каза унгарски евродепутат пред леви депутати в Страсбург във вторник, пише RMXnews.

„Пет пропилени години са зад гърба ни, Европейският съюз се провали в управлението на кризи, той е слаб и разделен и се нуждаем от промяна в Брюксел през юни“, каза Енико Гьори, евродепутат от управляващата партия Фидес на Виктор Орбан, по време на финала пленарна сесия на настоящия Европейски парламент.

Говорейки пред унгарски журналисти по време на почивката на сесията, Гьори обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че „живее в алтернативна реалност“, след като тя заяви, че блокът е в по-добро състояние сега, отколкото преди пет години.

„Изявлението е смело и политически сляпо изявление, напълно извън реалността, и показва отношението на Европейската комисия към това, че хората (трудно) преживяват в ежедневието си“, каза Гьори пред медиите.

Политикът от Фидес подчерта, че европейските съседи са във война, цените на енергията и инфлацията са скочили през покрива, а цяла Европа е отровена от ефектите на погрешни санкции вече две години. „Европейската комисия предприе мерки в икономическата политика по идеологически причини и не е в състояние да адаптира зелената политика и цифровото преминаване към променените реалности и да ги направи по-разумни. Конкурентоспособността на ЕС е в криза“, каза тя.

Шестмесечното унгарско председателство на Съвета на Европейския съюз, което ще започне на 1 юли, ще разгледа въпроса за конкурентоспособността като основен приоритет, с акцент върху намаляването на бариерите на вътрешния пазар и създаването на равни условия, добави Гьори.

Тя отбеляза, че едва 36 процента от финансирането на ЕС за възстановяване след Covid е изплатено на държавите членки и като не изплаща никакви средства на Унгария, ЕС създаде дисбаланс в целия блок, което навреди на европейската конкурентоспособност.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен





Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на международни отношения, основана на държавния суверенитет и националните интереси. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на откриването на Международната конференция за консервативно политическо действие в Будапеща, съобщава Вестник Зора.

„Този ​​световен ред роди лидери, които не могат да се справят с поставената задача, правят грешка след грешка“, каза още Орбан.

Според него тези лидери „започнаха война там, където можеше да има мир“ и внесоха хаос в международната политика и сигурност.

„Либералната идеология „в сегашната си форма се провали“, каза Орбан. „Привържениците на този стар свят все още седят в Брюксел и макар да не е моя работа да се намесвам в американската политика, страхувам се, че те също седят във Вашингтон.”

В същото време Орбан отбелязва, че тази година има „уникална възможност да се замени разлагащият се прогресивен либерален световен ред“ благодарение на изборите за Европейски парламент през юни и президентските избори в САЩ през ноември. Според Орбан в света трябва да се установи система на отношения, в която „няма да има глобална идеология, изискваща всеобщо подчинение“, действията на държавите ще се определят от техните национални интереси и „народът ще стане истинският суверен. ” „Тази година можем да сложим край на световния ред, основан на прогресивна либерална хегемония“, каза премиерът.

Той обвини лидерите на САЩ и ЕС, че се опитват да наложат либерални ценности на други страни, използвайки репресивни методи. Според него това, което Джордж Оруел е предвидил в своите антиутопии, се случва: „войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила“. Като пример Орбан посочи използването на Европейския фонд за мир „за доставка на най-смъртоносните оръжия“ на Украйна и обърна внимание на пропагандата на „преобърната нормалност“ в западните общества.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди 5 часа

Първите череши у нас за тази година поливани със златна вода

Рекордна цена: Череши от 50 лв. за килограм се продават у нас Собственикът твърди, че плодовете са негово собствено производство...

БЪЛГАРИЯпреди 21 часа

Край с рекламите на хазарт във всички възможни медии в България?

След близо час скандали в пленарната зала парламентът прие с пълно единодушие на първо четене промени в Закона за хазарта....

БЪЛГАРИЯпреди 2 дни

Продажните депутатите решиха да унищожат Черно Море: Ще инсталираме 6,6 гигавата мощности за ток от ветрогенератори в морето

Енергийната комисия в парламента прие Пътна карта за климатичен неутралитет. Тя предвижда до 2030 г. да бъдат инсталирани 1,6 гигавата...

БЪЛГАРИЯпреди 3 дни

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди един ден

Киро Тъпото: Борисов има и голям врат, Пеевски е увиснал на него

Той му отговори: Пудел, драскащ по вратата в Банкя Съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на критиките на лидера на...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 5 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

ПОЛИТИКАпреди 6 дни

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за финансиране от $100 млрд. за разпалване на войни по света

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни „развяха“ американски и украински знамена в...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди 7 часа

Кирил Тъпото заплаши да набие Пеевски, чупил не само шишета, но е потрошил и масата на Борисов

Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън, каза той по адрес на...

СКАНДАЛпреди един ден

Борисов се държи като Капо ди тути капи. Всичко мафиотско в държавата трябва да се върти около него и да му се отчита

ПП-ДБ са жертва на неговата ОПГ, която с медии, МВР, служби и парламентарни комисии ги мачка и очерня, само да...

СКАНДАЛпреди 2 дни

Защо не обвинят този пудел, награбил е пачки, чуди се Николай Денков

Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил....

СКАНДАЛпреди 4 дни

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и...

СКАНДАЛпреди 6 дни

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на...

СВЯТ

СВЯТпреди 17 часа

Тъкър Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г.

Учен обяви пред Карлсън огромен процент фалшиви бюлетини на изборите в САЩ през 2020 г. Около 20% от бюлетините на...

СВЯТпреди 2 дни

Злата Вещица Урсула живее в паралелна реалност

Евродепутат на Орбан нападна Урсула: Тя живее в паралелна реалност Европейският съюз не просто пропиля последните пет години, но активно...

СВЯТпреди 3 дни

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

СВЯТпреди 5 дни

И Сенатът одобри финансирането на войните по света

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай...

СВЯТпреди 5 дни

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени