Свържете се с нас

СВЯТ

Във Франция уличиха Урсула в корупционни схеми





Лидерът на партията на френската партия „Патриоти“ Флориан Филипо заяви, че ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен е била хваната в престъпление заради корупционна схема.

Френският политик сподели статия във френското издание „Liberation“, в която се казва, че фон дер Лайен е „хваната в крачка“ заради непотизъм. Според изданието председателят на ЕК е създала позиция със заплата от 20 хил. евро на месец, за да назначи на нея своя съпартиец Маркус Пипер.

„По своята същност ЕС е дълбоко корумпирана система, тъй като генерира колосални суми пари, но не разполага с никакви механизми за контрол и баланс и няма никаква легитимност!“–отбеляза Филипо.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Той също така призова Франция да напусне Европейския съюз и „да въздаде справедливост“.

Критично припомня, че по-рано лидерът на френската партията „Патриоти“ Флориан Филипо заяви, че Третата световна война наближава заради „най-добрия гълъб на НАТО“ – френския президент Еманюел Макрон. „Дълбоката държава приближава Третата световна война и първите, които ще пострадат от това, очевидно ще бъдат европейските страни, като се започне от Франция, заради най-добрия гълъб на НАТО Макрон“, отбеляза политикът.

Преди това беше съобщено, че висши европейски прокурори подхванаха разследване на твърдения за престъпни действия във връзка с преговорите за ваксини между фон дер Лайен и главния изпълнителен директор на фармацевтичния гигант Pfizer.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







СВЯТ

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен





Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на международни отношения, основана на държавния суверенитет и националните интереси. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на откриването на Международната конференция за консервативно политическо действие в Будапеща, съобщава Вестник Зора.

„Този ​​световен ред роди лидери, които не могат да се справят с поставената задача, правят грешка след грешка“, каза още Орбан.

Според него тези лидери „започнаха война там, където можеше да има мир“ и внесоха хаос в международната политика и сигурност.

„Либералната идеология „в сегашната си форма се провали“, каза Орбан. „Привържениците на този стар свят все още седят в Брюксел и макар да не е моя работа да се намесвам в американската политика, страхувам се, че те също седят във Вашингтон.”

В същото време Орбан отбелязва, че тази година има „уникална възможност да се замени разлагащият се прогресивен либерален световен ред“ благодарение на изборите за Европейски парламент през юни и президентските избори в САЩ през ноември. Според Орбан в света трябва да се установи система на отношения, в която „няма да има глобална идеология, изискваща всеобщо подчинение“, действията на държавите ще се определят от техните национални интереси и „народът ще стане истинският суверен. ” „Тази година можем да сложим край на световния ред, основан на прогресивна либерална хегемония“, каза премиерът.

Той обвини лидерите на САЩ и ЕС, че се опитват да наложат либерални ценности на други страни, използвайки репресивни методи. Според него това, което Джордж Оруел е предвидил в своите антиутопии, се случва: „войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила“. Като пример Орбан посочи използването на Европейския фонд за мир „за доставка на най-смъртоносните оръжия“ на Украйна и обърна внимание на пропагандата на „преобърната нормалност“ в западните общества.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

И Сенатът одобри финансирането на войните по света





Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай и Украйна за почти 100 милиарда долара Решението бе подкрепено от огромно мнозинство – 79 “за” и 18 “против”.. Последната стъпка е подписът на американския президент Джо Байдън, който обеща веднага да подпише законопроекта.

След окончателното приемане на закона за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войната в Украйна за 61 милиарда долара, първата партида от тази помощ, благодарение на вече създадената логистика, ще бъде изпратена до броени дни. Това каза на брифинг във вторник прессекретарят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър, цитиран от bbc.

„Благодарение на организации като Групата за финансиране на сигурността на Украйна, както и на съвместните ни усилия със съюзници и партньори, създадохме много мощна логистична мрежа, която осигурява доставката на помощ на Украйна“, добави той.

Във вторник Ройтерс и американската преса съобщиха, позовавайки се на свои източници във Вашингтон, че първата партида за Украйна ще е на стойност 1 милиард долара и че е подготвена предварително, така че може да бъде прехвърлена до границите на Украйна за по-малко от седмица. В социалните мрежи се появиха видеа на бронираните машини Bradly, които вече са на път от Германия към Полша.

Новият пакет от военно оборудване ще включва бронирани машини, артилерия и системи за противовъздушна отбрана, съобщава Politico, цитирайки няколко души от администрацията на Байдън. Предстоящият пакет от военно оборудване на САЩ за Украйна вероятно ще включва ракети с голям обсег ATACMS, съобщи CNN, позовавайки се на източници от Конгреса. Досега САЩ изпращаха ракети с обсег 160 км, но сега могат да изпратят аналози с обсег 290 км.

Украинският вече не легитимен президент клоуна кръвопиец Зеленски благодари на сенаторите за парите о оръжията. „Този ​​вот засилва ролята на Америка като стожер на демокрацията и лидер на свободния свят“, написа Зеленски. „Също така оценявам парите на президента Байдън и очаквам с нетърпение бързото подписване на законопроекта и предоставянето на следващия пакет от оръжие. Оръжията с голям обсег, артилерията и противовъздушната отбрана на Украйна са изключително важни инструменти за бързото възстановяване на справедлив свят“, се казва в изявлението на украинския президент.

Законопроектът също така включва 26 милиарда долара финансиране на войната ва Израел и пари за Газа, в допълнение към 8 милиарда долара за подпалване на вонтата в Тайван и Индо-Тихоокеанския регион.

Той дава на базираната в Китай компания майка на TikTok девет месеца, които президентът може да удължи до една година, за да продаде популярната социална медийна платформа или да бъде забранена в САЩ. TikTok заяви, че ще оспорва закона в съда.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

СВЯТ

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря





Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война

Иран и Израел балансират на ръба на открита война, оценявайки своите възможности и тези на врага. Иран казва, че ако Израел се осмели да извърши „най-малкия акт на агресия“, „иранският отговор вече няма да бъде ограничен“. Ред е на Израел, но изглежда пламът е утихнал в Тел Авив.

И има причини за това. Вероятно последният определящ фактор в оценката на Израел за възможностите на Иран може да се счита информацията за телефонния разговор между иранския президент Ебрахим Раиси и Владимир Путин

Тишина! Израел мисли…

След ракетната атака на Иран срещу Израел, ръководството на еврейската държава е в дълбок размисъл. Според американския The Washington Post, цитирайки „официален представител, запознат с дискусиите на високо ниво“, премиерът Бенямин Нетаняху е поискал от израелските отбранителни сили да предоставят списък с цели в Иран.

Заслужава внимание принципната фраза на този служител, че Израел обмисля ответен удар, който ще бъде само „послание“ към Иран, но няма да доведе до жертви.

Първите победоносни доклади от израелското ръководство и президента на САЩ Байдън за успешното отблъскване на иранската атака на 13 април, малко след „разбора“, изглеждаха като театрална поза на израелците и американците.

Военни експерти, основаващи се не без основание на коментарите на иранската страна за „ограничения“ характер на иранската атака, подчертават, че Иран е успял, от една страна, да извърши „демонстрационно представяне“ на своите ракетни сили, а от друго, да отвори израелската система за противовъздушна отбрана и да направи откритие за себе си, че израелският Железен купол има много дупки.

Нещо повече, иранците – волно или неволно – демонстрираха, така да се каже, икономиката на войната и за двете страни. Израелците и техните съюзници похарчиха милиони долари в боеприпаси, за да неутрализират евтини ирански дронове, които бяха изстреляни като първата разсейваща вълна, предшестваща ракетната атака.

Уязвимостта на Израел

Очевидно именно разбирането за изключителната уязвимост на Израел, дошло след 13 април, е дало основание на командващия иранския флот, контраадмирал Шахрам Ирани, да обяви, че „Операция Истинско обещание (името на атаката на Иран на 13 април) срещу ционисткият режим промени баланса на силите в региона.

С голяма степен на увереност може да се каже, че израелското ръководство е осъзнало същия факт. Изводът от това осъзнаване е, че Израел вероятно ще трябва да промени не само своята войнствена реторика, но и действителните си планове да атакува, както обеща, ядрени съоръжения в Иран.

Не на последно място, администрацията на САЩ не иска този военен конфликт да ескалира. Първо, една пълномащабна война между Израел и Иран със сигурност ще доведе до участието на Съединените щати в нея на страната на техния вечен съюзник Израел. А неясният изход от войната никак не е добър за Байдън преди изборите в САЩ през ноември.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Второ, иранската атака на 13 април показа, че един пълномащабен конфликт ще доведе до това, че Съединените щати ще бъдат принудени да похарчат огромни суми пари за защита на Израел. Въпреки това, без никаква гаранция, че ще бъде ефективен.

И в крайна сметка основното нещо за Тел Авив и Вашингтон е, че самото съществуване на Израел може да бъде поставено под въпрос, ако израелците провокират пълномащабна размяна на ракетни удари, когато се разкрие уязвимостта на израелската противовъздушна отбрана.

Иран заплашва

Изглежда, че тези страхове обясняват кратката (няма как да се каже по друг начин) израелска атака в нощта на 18 срещу 19 април срещу базата на иранските ВВС край Исфахан. В четвъртък, 18 април, Тел Авив уведоми Вашингтон, че ще удари Иран в рамките на 24-48 часа.

И ако това, което израелците съобщиха на американците, се е случило близо до Исфахан, тогава, честно казано, това е доста скромен отговор на фона на войнствените изявления на Тел Авив веднага след иранската атака в събота. Самият Израел нарече своя удар край Исфахан „ограничен“.

Така че има разбиране, че Иран е разкрил уязвимостта на Израел. На този фон факторът, определящ баланса на силите и по-нататъшната военна активност на Тел Авив, е изявлението на президента на Иран Ибрахим Раиси за готовността на страната да използва цялата си мощ. С

поред официалната информационна агенция на Иран ИРНА Раиси каза, че следващата атака на Иран вече няма да бъде ограничена, ако Израел се осмели да бомбардира иранска територия.

„Ако ционисткият режим извърши и най-малкия акт на агресия на иранска територия, ще му бъде нанесен мощен и жесток удар“,

– каза президентът Раиси.

Раиси говори с Путин. И какво?

Вероятно последният определящ фактор в оценката на Израел за възможностите на Иран може да се счита за информацията за телефонния разговор между иранския президент Ибрахим Раиси и руския президент Владимир Путин след атаката на Иран срещу Израел.

Ако официалният сайт на Кремъл се ограничи само до лаконично съобщение на 16 април, че „по инициатива на иранската страна се проведе телефонен разговор между Владимир Путин и президента на Ислямска република Иран Ибрахим Раиси“, то иранският официалната информационна агенция IRNA публикува доста подробна информация за телефонния разговор между двамата лидери.

Например IRNA пише, че „руският президент Владимир Путин похвали отговора на Иран на ционистката атака миналата седмица срещу сградата на иранското консулство в Дамаск“.

Цитираме допълнително изявленията на Путин, предадени от официалната иранска агенция:

„Президентът на Русия <…> подчерта, че операцията на Иран срещу ционисткия режим се проведе след бездействието на Съвета за сигурност на ООН и е най-добрият начин за наказване на агресора и знак за тактичността и рационалността на иранските лидери+.

И още от думите на Путин по адрес на иранския лидер: „Критикувайки поведението на САЩ и някои западни страни в регионалната ескалация, Путин подчерта, че Ислямска република Иран е един от основните стълбове на стабилността и сигурността в региона“.

Оценките са съвсем ясни. Няма причина да се съмняваме, че ИРНА вярно цитира В. Путин. Това е ясен сигнал към Тел Авив, макар и косвено, през иранската страна.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?







Продължи да четеш

БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРИЯпреди един ден

Либерализацията на пазара на тока се отлага

Парламентът отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на пазара на ток на едро. Решението беше взето със...

БЪЛГАРИЯпреди 5 дни

ГЕРБ плаща по 20 000 лв. месечно на „говорещи глави“ за разпространяване на лъжи

Социолози, политолози, антрополози и „извесни журналисти“ са на заплата при Бойко Борисов. Парите са от „черната каса“ на партията По...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Борисов целуна ръка на американците и продаде България

Борисов уволни външния министър заради „Магнитски“ Вождът на ГЕРБ изпитва панически ужас от американските санкции Служебният премиер на ГЕРБ Димитър...

БЪЛГАРИЯпреди 1 седмица

Гешев се събуди и откри: Цялата държава е заложник на Борисов

Според бившия главен прокурор, вождът на ГЕРБ съсипва държавата – в личен интерес да си оправи делата и да не...

БЪЛГАРИЯпреди 2 седмици

Невероятни лъжи на Киро Тъпото за великденската добавка за пенсионерите!

Не е за вярване с кои думи Кирил Петков осъди великденската добавка за пенсионерите! Даде се предизборна добавка, за да...

ПОЛИТИКА

ПОЛИТИКАпреди 16 часа

Свалиха още един фашист от власт

Росен Желязков беше свален като председател на НС 129 депутати подкрепиха предложението за махането му. Той бе изпратен с овации...

ПОЛИТИКАпреди 3 дни

Даже и от ДПС депутат да е!

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева:...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Пеевски и Борисов бесни, че им свалиха пуделчето

Пеевски се закани на „коалицията на пудела“: Мръсна, престъпна сглобка! Всички в залата са проруски, извън ГЕРБ Днес имаме „коалиция...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Снощи Долна камара на Конгреса прие закон за финансиране от $100 млрд. за разпалване на войни по света

САЩ конфискуваха 6 млрд. долара на Русия Пред американския Конгрес се 4ма (четирима) безмозъчни „развяха“ американски и украински знамена в...

ПОЛИТИКАпреди 4 дни

Клоуна Христо Иванов щял да се бори за „Нито глас за Пеевски“

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“ ПП-ДБ отново се опитват да излъжат десните избиратели да гласуват за...

СКАНДАЛ

СКАНДАЛпреди един ден

Пияницата, наркоман Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани

Мутрата Павел Лисев, който нападна Димитър Стоянов, се опитва да командори граждани НАПаджия, сноуборд инструктор, има проблеми с алкохола и...

СКАНДАЛпреди 3 дни

Дълбоката държава купи председателя на Камарата Майк Джонсън, той предаде своите

Скандел в Конгреса на САЩ заради украинската помощ Републиканският член на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн на...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Байдън нападна Китай: Ксенофоби и измамници! Китай му се подигра

Президентът на САЩ Джо Байдън засили антикитайската си реторика по време на предизборната кампания в стремежа си да отнеме водещите...

СКАНДАЛпреди 4 дни

Срамно и безотговорно! САЩ нарушиха всички закони

Махмуд Абас за решение на САЩ: Срамно и безотговорно! Нарушиха всички закони Палестина планира да преразгледа отношенията си със САЩ...

СКАНДАЛпреди 5 дни

Наркотици? Никога, никога, никога…през живота си, никогаааа, нито като малък…

Кирил Петков категорично отрече слуховете, че е наркоман. В предаването „Евродикоф“ съпредседателят на ПП заяви, че никога през живота си...

СВЯТ

СВЯТпреди 21 часа

Световният ред, основан на либералната идеология, се провали и трябва да бъде разрушен

Световният ред, основан на либералната идеология, се срина и трябва да бъде разрушен, трябва да бъде заменен от система на...

СВЯТпреди 2 дни

И Сенатът одобри финансирането на войните по света

Американският Сенат в спешен порядък прие законопроект за предоставяне на военн0 оборудване и икономическо финансиране на войните в Палестина, Китай...

СВЯТпреди 3 дни

Путин разговаря с Иран и Изрел по телефона, войната спря

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират...

СВЯТпреди 3 дни

Пожелавам гражданска война на „подлата империя на злото“ на XXI век – САЩ

Медведев пожела гражданска война в „подлата империя на злото на XXI век – САЩ“ Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност...

СВЯТпреди 4 дни

Буря разруши най-голямата плаваща слънчева централа в света

Най-голямата в света плаваща централа от слънчеви панели в Мадхя Прадеш, Индия, е повредена от буря. Фотоволтаичният парк, построен във...

Слушайте Радио

БЕЗПЛАТНИ ОБЯВИ

Изпратете рекламен текст и снимки на нашия месинджър и ще бъде своевременно публикувана безплатно. Вашата реклама се публикува в осем издания с над два милиона и двеста хиляди (2, 200,000) читатели и в социалните мрежи, където достига до над девет милиона (9, 000,000) потребители!

Facebook Pagelike Widget

Най четени